יש ימים שאני משהק בהם ללא הםסקה בהפרש של 10 דקות משיהוק לשיהוק ולפעמים פחות... אני "סובל" מהבעיה כבר מספר חודשים או שנים. יש ימים שאני בכלל לא משהק או מעט מאוד... האם כדאי ללכת לרופא ולנסות לבדוק את "הבעיה"?
שיהוק = גרפס מקווה שהאתה מתכוון לגיהוקים.. הגיהוק נובע מהתקוממות פנימית, מהשתלהבות השכל או מרגשות פגועים הקשורים למשאלות ולרעיונות שלא הוגשמו. כל אלה מערערים את הסרעפת המחוברת למוח ע"י העצב הסרעפתי וזאת מגיבה בשרשרת גיהוקים. מקורו של הגיהוק הוא ברעיונות שגויים או בחרדה שמילאו את הסרעפת באויר שאותה משחרר הגיהוק. יש הטוענים שהגיהוק נובע מפחד לגמוע את החיים מהר מידי .. כשרעיונותיו של המח מתונים והפקודות שהוא משדר רגועות הגיהוק לא מופיע כלל. בפעם הבאה שיופיע הגיהוקים נסה לשים לב מה קרה לפני ..על מה חשבת מה חווית בעקבות איזה רגש הגיהוק הגיע .. ע"י שימת לב למחשבות תחושות ורגשות תוכל לטפל בעצמך בנושא זה. בהצלחה..
לדעתי צריך להקשיב לאדם שעומד מולך. ובמקרה הזה האדם מבקש עזרה מבחוץ. מאחר שהוא כבר הגיע לכאן, נראה לי שכאן התשובה למה שהוא מחפש, אולי הוא באמת הגיע כדי להקשיב לעצמו יותר, אולי כדי להתחיל/להמשיך בתהליך מופלא של החזרה הביתה, שאותו הוא בוחר לעשות, לפחות בהתחלה, בליווי של מישהו אחר.
ומאיך שאני קראתי את הדברים ..וזה מה שיפה בעולם שלנו שכל אחד מסתכל מזוית אחרת .. הוא כתב .."האם כדאי ללכת לרופא ולנסות לבדוק את "הבעיה .." אני לקחתי את ..האם כדאי ..לכיוון של אני עדיין לא בטוח שאני רוצה מישהו אחר ... לכן הפנתי אותו פנימה. תודה מאיה על זוית ההסתכלות שלך.. שרון
כי אם לא שמת לב פנית אלי ולא אליו. אותי את לא צריכה לשכנע שכשמודעים לבעיה - היא נפתרת מעצמה, כי אין בה עוד צורך - היא עשתה את העבודה לשמה היא הגיעה. ויש אינסוף אפשרויות להגיע לשם.
אני אבהיר את עצמי. גיהוק = גרעפס גיסוי, פריצת גזים, מעבר גז מהקיבה אל הפה, קול המלווה שחרור גז קיבתי שיהוק = שיהוק שהקת, התפרצות קול, התכווצות לא רצונית של כלי הנשימה, סגירה פתאומית של המיתרים אצלי מופיע השיהוק...