שידרוג מעביר אחורי

SivanILoveU

New member
שידרוג מעביר אחורי

יש לי אופני specialized HRsport מעביר אחורי accera ושיפטרים משולבים עם ברקס (הכל בא ביחד עם האופניים) בזמן האחרון אני לא מרוצה מההעברה האחורית המליצו לי לקנות שיפטרים חדשים, אז אני אשמח להמלצות (אני צריך גם המלצות לידיות הילוכים, כי אני הולך לפרק את הידיות המשולבות שבאו עם האופניים) והאם כדאי גם להחליף את המעביר האחורי עצמו\את הקסטה ? אני חושב להחליף גם את הקסטה כי אני רוכב גם הרבה (בעצם הרוב) בכביש וההילוך הכי נמוך לא מספיק בשבילי במישורים מסוימים וירידות. תודה!

SivanILoveU

New member
תיקון

בשורה הרביעית, בסוגריים, הכוונה לידיות מעצור כמו כן חשוב לציין שאני מנקה, משמן ומכוון הילוכים תדיר.

ofan sport

New member
שידרוג

אני לא מכיר את הדגם .מה מספר ההילוכים ? 7 הילוכים או 8 .? אם יש 7 הילוכים אז אפשר להחליף ל 8 ההבדלים לא מהותים .( מ 7 ל 9 זה סיפור יקר ולא משתלם אבל מהותי ) בדוק אם אין חופש במעביר ( לכיוון פנים ולחוץ ) לחופש במעביר יש תפקיד מכריע בהעברת ההילוכים .מה גיל האופניים ? אולי צריך רק כיוון ? אם תחליט להחליף מעביר אז תלך על מעביר טוב מהרמות של 9 הילוכים , דאור לפחות .אישית אני לא חסיד של שידרוגים אלה אם חייב להחליף אז תחליף לחלק טוב בהרבה .הבעיה לפי דעתי לא נובעת מידית ההילוכים .ולסיום בדוק את הכבלים , ליכלוך כבל פנימי עקום וכדו" .

SivanILoveU

New member
אז ככה

לזה שהיה מתחיל מהחלפת כבל ומוביל: מה זה ואיך מחליפים את זה ? לזה שביקש הסבר ללא מרוצה לההעברה: לוקח המון זמן להעביר הילוך לאופןספורט: 8 הילוכים. איך בודקים חופש ? בקשר לכיוון, אני מכוון הילוכים תדיר, כמו כן מנקה פעם בחודש ומשמן בעת הצורך (כל שבוע-שבועיים)

SivanILoveU

New member
2 דברים

1. בדקתי עכשיו ויש חופש מסויים במעביר 2. לא קשור לנושא עד עכשיו, אבל אפשר לדעת מה החסרונות של רכיבה עם פס גומי (מול נסיעה בלי, לא מול נסיעה עם ג'יפה), והאם יש עוד יתרונות חוץ מהייעוד (מניעת תקרים) ? תודה

bonanai

New member
לא מבין...

החלפה מ 7 הילוכים ל 8 - אתה אומר: "ההבדלים לא מהותים"??? למיטב ידיעתי רוחב הפריילוף של 7 קצר יותר משל 8/9 (נובע מהבדלים ברוחב הקסטות בהתאמה - בין 8 ל 9 אין הבדל). אזיי, ההבדל מתחיל להיות מהותי שכן לא רק שיש להחליף פריילוף, יש גם לבצע RE-DISH לגלגל!!! כמו כן בכל החלפה צריך יהיה להחליף את השיפטרים. המהדרין יחליפו גם קראנק וגם מעביר קדמי (במיוחד במעבר ל 9 שם רוחב השרשרת משתנה). עצתי לך (מנסיון), אל תיכנס לזה אם באמת אינך צריך. תבדוק את נושא הכבלים והמובילים, כפי שהוצע כאן. FINE TUNING יכול גם לעזור. בהצלחה

ofan sport

New member
החלפת פריילוף

ניתן להחליף פריילוף מ 7 ל 8, כמובן פריילוף שמתברג על הנבה כמו 7 הילוכים (ברור שצריך להחליף ידיות הילוכים ) קבל תיקון אתה צודק יש הבדל ב 8 הילוכים ההילוך ה 8 הוא 11 שינים ולאומת זאת ב 7 הילוכים יש 14 שינים .צודקקקקקקקק חברי המלומד .

Yarnin

New member
שדרוג כן או לא.

מתחיל ראשית מהחופש במעביר האחורי. מנסיון שלי חופש במעביר האחורי יוצר בעיות העברה ששום כוון עדין לא יכול לפטור באופן ממשי. הרי החופש עצמו הוא כמעין כוון עדין... לגבי השדרוג, אם לשדרג, לדעתי, כדאי ל 9 הלוכים. ואני אפרט... נכון שיש להשיג עדיין מערכות של 8 הלוכים, אלא שפער המחירים והאיכות הם כאלו שעדיף בהשקעה קטנה לשדרג ישר ל 9. איכות המוצרים הזולים של 9 הלוכים היא הרבה יותר גבוהה מזו של 8 הלוכים. הביה היחידה עלולה להתגלות בנבה האחורית שלמיטב הבנתי לא מתאימה. שינו את בית הקסטה בין 7 ל8 הלוכים (8 ו 9 הלוכים משתמשים באותו בית קסטה.) ירנין

ronenal10

New member
בעיות העברה

לפני החלפת המעביר והשיפטר ניתן לבצע החלפת כבלים וידוי שהמוליכים תקינים. ניקיון של הכבלים ושימון עדין של הכבלים לאחר ניקיון הכבל. החלפת מערכת מ7 ל8 או9 היא יקרה בשבילך משום שדרוש להחליף ידיות ברקסים מעביר אחורי ושיפטר. כמו גם טיפול הגלגל האחורי כדאי לבדוק את עלויות ההחלפה של המערכת יכול להיות שניתן להחליף את האופניים הללו בפחות .

SivanILoveU

New member
איך מנקין כבלים ?

אפשר הסבר או קישור למדריך איך להוציא, לנקות, לשמן ולהחזיר את הכבל ? הלכתי לחנויות וקיבלתי הצעות מחיר שונות. יש לי את התקציב, אך אני לא משוכנע שזה נחוץ. אם אחרי הניקוי אני בכל זאת לא יהיה מרוצה כנראה שלא תהיה ברירה.

Yarnin

New member
תכנה כבל חדש...

יעלה לך כ 10 ש"ח לכבל ועוד 10 למוליך.... ותחזיר כמו שפרקת... זה ממש לא קשה. לילה טוב ירנין

SivanILoveU

New member
מוליך

הכוונה לפלסטיק שהכבל נמצא בתוכו ? ואיך מוציאים את הכבל מהשיפטר ? זה נראה לי מסובך עם הרגולאז' שם

Yarnin

New member
ברגע שתשחרר את הבורג

שמחזיק את הכבל במעביר תראה שהכל משתחרר ואפשר להוציא את כל המוליכים בקלות רבה. בהעיה תהיה, מבחינתך, להוציא את הכבל מהבית שלו בידיות הלוכים. שם צריך לפתוח את המכסה - אחרי שתפתח את הברגים הוא יצא ותוכל לראות שגם זה לא ממש סיפור רציני. בהצלחה ירנין

nintense

New member
נשמע ממש פשוט...

ומפתיע לשמוע את זה מבעל חנות אופניים. מה עם לחתוך את הכבלים וההאוסינגס באורך המתאים, הרי צריך קאטר יעודי לנושא, ומה עם כיוון ההילוכים לאחר ההתקנה ? הרי צריך לפחות ידע בכיוון הילוכים, לפני שמחליפים כבלים לבד.

Yarnin

New member
הוא רוצה לנסות לבד

אני מתרשם שהוא רוצה לנסות לבד, אז אני מנסה לעזור לו. אני מודע היטב לכל מה שצריך, אבל אם הוא כל-כך רוצה אז אני מוכן לעזור לו. כלות הכל יעלה לו שכר לימוד יחסית צנוע אם לא תצלח דרכו - ורווח ענק אם כן. ותאמין או לא - לא חובה וניתן להסתדר יפה מאוד גם בלי קאטר יעודי - נכון שאם כלים יעודיים הכל הרבה יותר קל. אין בהמלצותי עידוד אלא רק נסיון לעזור. ירנין נ.ב. - כן לדעתי זה מאוד פשוט ולא צריך תואר כדי להחליף ולכוון הלוכים.

roirosenthal2

New member
לא הייתי ממליץ

כלי לחיתוך ההאוסינג והכבלים עולה כ60-70 ש"ח בנוסף זה אומר שהוא צריך לכוון את ההילוכים מאפס בעצמו בעוד בחנות היו מכוונים לו והוא גם היה יכול לבקש מהם שיבדקו שהאוזן ישרה. ללא כלי כזה עד כמה שאני אוהב להתעסק עם האופניים בעצמי אני לא ממליץ לו להתחיל להתעסק עם זה. העבודה עם קאטר רגיל היא ממש גרועה וקשה(והפלדה גם דופקת את הקאטר). כלי לחיתוך כבלי פלדה הוא חובה ולכל היותר אם יש לו גישה למספרי ברזל אז איתם עוד אפשר להסתדר..

nintense

New member
אם היה רוצה ללמוד לצנוח...

היית אומר לו "תקפוץ, יש איזה חוט שצריך למשוך" ? אני בטוח שיש לך כוונות טובות ולכיוון הילוכים לא צריך תואר, אך כן צריך ידע בסיסי וניסיון כדי שזה יעשה כמו שצריך ולבחור שלנו אין אפילו מושג קלוש בתחזוקת אופניים. שלא תבין לא נכון, אני מעודד טיפול עצמי, הרי לשם זאת הוקם הפורום, אך יש שלבים בתהליך למידה והחלפת כבלים לבד היא בטח לא נקודת התחלה. אני אגב דוגל בכך שכל רוכב אופניים חייב לדעת לכוון הילוכים לבד (שלב הכרחי לפני שמחליפים כבלים לבד) ואף מלמד כל אחד מלקוחותי לעשות זאת (בנתאי שהוא מוכן ללמוד).

למעלה