שידרוג לפיצה

digitalman

New member
שידרוג לפיצה

ברצוני להביא לידיעתכם/ן ידידי שידרוג נחמד שאני עושה לפיצה. לאחר שאני מכין אותה, מרודדת יפה ואני אוהב אותה דקה ולא שמנה, זורים עליה את כל מה שצריך וכל מה שאוהבים, ואז אני מגלגל אותה כמו שטרודל. מורח מעט ביצה מעורבבת עם מים והופלה לתנור. התוצאה יוצאת יפה, נפוחה, ולקמצנים שבינינו, יוצאים יותר חתיכות מפיצה כזו מאשר ברגיל (סתאם - אני מאחר מכל הלב). התוצאה יפה להגשה. ושומרת על החום קצת יותר מאשר פיצה רגילה. נסו ותהנו.

pirge

New member
נראה לי רעיון נהדר דווקא לפיצה

המהירה של 3 אשל וחבילת קמח תופח. אני חייבת לנסות. דרך אשגב, אני מקפיאה את הפיצה הזו במנות וכל פעם מוציאה חתיכה לטוסטר אובן. עכשיו אני אקפיא בצורת רולדה. איזה יופי. ת
ו
ד
ה

digitalman

New member
תודה על התודות

דרך אגב, ניתן ל"נפח" בצק שמרים בתוך 20 דקות, ובכך להתחרות בשליח של הפיצריה. השיטה פשוטה: את הקערה עם בצק השמרים שהכנתם/ן לפי מתכונים שלכם/ן או לפי המתכון המצורף, פשוט סוגרים עם ניילון נצמד. הבצק פשוט מתנפח בדקות. מתכון לבצק שמרים לפיצה קמח לחם מס' 2 של שטיבל 30 גרם שמרים יבשים 2 כפיות סוכר 1.5 כפית מלח 250 מ"ל מים פושרים 100 מ"ל שמן זית הכי טוב (שעולה תשעה מליון שקל) אז, ככה: למרות שעם שמרים יבשים אין בעיה, אני יוצר הפרדה. בקערה נפרדת אני שם את השמרים, סוכר ומים פושרים אבל לא את כל כמות המים הפושרים. ומחכה שהתערובת תתחיל לתסוס (זאת לוודא בכל זאת שהמים לא חמים מדי והרסו את השמרים או שלחילופין מסיבה כלשהי השמרים פגומים). בקערת מיקסר אני מנפה (תמיד!) את הקמח מוסיף לשם את השמרים שעלו ומערבל במהירות איטית במיקסר עם וו לישה. אח"כ מוסיף את שמן הזית, ואם התערובת עדין לא מתגבשת אז מוסיף מים פושרים מהיתרה שנותרה. אז מוסיפים את המלח ונותנים לו להיספג לבצק. לאחר לישה של מספר דקות, בה רואים שהבצק מתגבש מתקנים באם צריך או שמוסיפים מעט קמח או מים עד שמקבלים בצק שנאסף על וו הלישה ומנקה את כל קערת המיקסר. או אז יודעים שהבצק מוכן. מפסיקים את פעולת המיקסר ומעבדים את הבצק קצת ביד, ומכניסים חזרה לקערה ומכסים בניילון נצמד. הבצק תופח תוך דקות ספורות. מספר עזרים למטבח שכדאי שיהיו ובטח יש לכן: 1. נפה חשמלית - עולה 50 ש"ח ברשת ששת ומנפה ק"ג קמח בפחות מדקה, או אבקת סוכר. 2. מתקן לחיתוך ניילון נצמד - עם סכין נוסעת - עולה 100 ש"ח וזה נהדר למי שמשתמש/ת הרבה בניילון נצמד - מעולה! 3. קמח - רק של שטיבל, נקי יותר, ולכל סוג אפיה יש את הקמח המתאים והתוצאות בהתאם! שיהיה לכם/ן יום נ - פ - ל - א !

pirge

New member
פיצה שמרים בלי התפחה כלל

פיצה ל-5 סועדים ממחלבות גד המתכון אומץ על ידי בני ביתי. משהו.... בצק: 4 כוסות קמח כף שמרית כפית סוכר 4\1 כפית מלח כף שמן זית 2\1 1 כוסות מים פושרים רוטב: 300 גרם מוצרלה מגוררת גד 3\1 קופסה עגבניות מרוסקות כפית אורגנו קורט פלפל גרוס 4\1 כפית סוכר 4\1 כפית מלח ההכנה: מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב לבצק צמיגי ונוח. מניחים בתבנית ניר אפיה ומורחים עליו כפית שמן זית. משטחים את הבצק על ניר האפיה המשומן. מערבבים את חומרי הרוטב ל ל א ה ג ב י נ ה. יוצקים ומפזרים את הרוטב באופן שווה על הבצק. מפזרים למעלה את הגבינה. אופים כ-12 דקות בחום 200 מעלות. כדאי לעטר בתוספות: זיתים: רצועות גמבה: בצל:....

digitalman

New member
בוקר טוב פירגה

ננסה את המתכון למרות שאצלנו הפיצה הפכה ליותר מפיצה אגב, לגבי ההתפחה, אני לוקח גם את אותו בצק של הפיצה וממלא אותו בדברים טובים וסוגר אותו ל"קלצונס" - שזה באיטלקית - כיס-גרב. מורחים מעט ביצה למעלה וזה יוצא נהדר ואם לא היינו בפורום חלבי הייתי אומר לך מה אני עושה עם בשר ובצק של פיצה...

pirge

New member
טוב, אז להבהיר שלא יהיו פשלות.אז

הפיצה המהירה עם 3 אשל מתאימה לגלגולים.ככה נראה לי. אבל הפיצה ממחלבות גד שזו פיצה מבצק שמרים ללא התפחה יוצאת קריספית ודקה. אם מישהו ינסה לגלגל אותה, לא נראה לי שזה ימצא חן בעיניה. היא תתפרק לגורמים.

digitalman

New member
לומר את האמת

אצלי במשפחה אף אחר לא ירצה להחליף את הפיצה באחרת, אפילו החברות של הבת שלי כשמגיעות אליה לביקור מודיעות מראש שהן רוצות פיצות ופוקאצ'ות. יש עוד סוד קטן- אני אופה פיצות על אבן אפיה. התוצאה אחרת. אז על מנת שלא יהיו פשלות, נראה לי שבמקרה זה, נשאר עם המתכון שלי. דרך אגב, שלחתי הבוקר לתלמידיה של אשתי (שעוסקת בחינוך מיוחד) כיפות לבנות - מה שדיברנו עליהן אתמול, וקבלתי הודעה "נבלעו בתאווה".

pirge

New member
לא מקלקלת לאף אחד . כל אחד

והפיצצצצצצה שלו. וכל הכבוד לכיפות הלבנות, שנבלעו בתאווה.

hogo26

New member
אני מוסיף יוגורט לבצק

ומגלגל , זה תמיד מזכיר את הלחמים של ארז, שהייתי עושה את הלחם גבינה וזיתים מגולגלת,

yifatushc

New member
קלצונס

למרות שזה פורום חלבי, אתה יכול להזכיר גם בשר, לא נלך על זה לרבנות, אין כאן טאבו על זה.
אז איך אתה ממלא עם הבשר? איזה עוד רעיונות יש לך למילוי הקלצונס? ותודה על הטיפ לגבי מהירות ההתפחה עם הניילון הנצמד.
יפעת

yifatushc

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

רעיון מקורי...אף פעם לא ראיתי פיצה מגולגלת. בהחלט שווה ניסיון. תודה!
יפעת

yifatushc

New member
ואם בפיצות עסקינן...

סתם שאלה כללית: מהי התוספת האהובה עליכם? לי אישית יש שילוב מאוד מסויים שהוא המנצח אצלי: עגבניות מיובשות, רוטב פסטו, וגבינת עיזים... לאכול את זה..עם כוס יין טוב בצד... ואני אהיה מאושרת במשך שעות!
יפעת

pirge

New member
על הפיצה שלנו חגיגת טעמים כמו

טיגון של 2 בצלים קצוצים כשמוזהבים, מוסיפים למחבת : פלפלים קוביות בצבעים פטריות חתוכות זיתים קצוצים תירס סנפרוסט או מקופסה בלי נוזלים מקפיצים כמה דקות ומורידים מהאש. מקררים מעט . יוצקים על כל הפיצה. על חלק מפוררים טונה על חלק מניחים קוביות קטנות גבינה מלוחה עלחלק שמים רצועות נקניק ואם יש מקום שוברים ביצה שלמה באיזו פינה. ו ל ת נ ו ר........ המילוי הזה הוא לפיצה שלנו מה-3 אשל וקמח תופח קטן. אפשר לפני כל היציקות אפשר לשים גבינה צהובה.

למעלה