שידרוגים או hi-end

Glenfiddich

New member
שידרוגים או hi-end

שלום, בקרוב אני מתכנן לקנות את האופניים לא מדבקה הראשונות שלי. מה עדיף? להמתין לאסוף תקציב - מעל 2500 ש"ח ולקנות אופניים שהם יותר מכניסה או לקנות בקרוב אופניים ברמת כניסה ב 1300-1500 ואז לשדרג את החלקים אט אט בהקפדה על מוצרי איכות עד לשידרוג השלדה עצמה?

nintense

New member
תאסוף הכי הרבה כסף...

שאתה יכול ותקנה אופניים ב 2500 ש"ח.

foggy1

New member
קנייה בחלקים היא מאוד יקרה

לקנות אופניים בחלקים, תמיד יהיה יקר יותר לעומת לקנות אופניים שלמים. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר באופניים "זולים" יחסית, כשאין לקנות חלקים ברמה דומה בחנויות.לדוגמא, זוג גלגלים+קסטה+צמיגים ברמה שיש על ה- Trek 4300 יעלה כ-1000 ש"ח לקניה כאשר כל האופניים עולים 1800.

Glenfiddich

New member
אוקיי

אבל אם אני עולה ברמות זה מתאזן לא? או שכמו במקומות אחרים החברות "סופגות" עלויות על מנת לייצר תלות במותג או מה-שלא-יהיה

Yarnin

New member
אין תלות אלא תמחור טוב יותר

אתה יכול לרכוש כל חלק בנפרד מכל חנות/חברה אחרת. בעת הרכישה תמחור החלקים הוא טוב יותר מאשר בחלקים.

Glenfiddich

New member
המממ

טוב, אם כך זה מעגל מרושע! כדי לקנות אופניים טובות צריך הון ראשוני גדול ואם צברת את ההון בשלב מאוחר מדי הקנייה נעשית לא כדאית!

oferbic

New member
אבל יש גם אפשרות נוספת

תקנה בסכום שציינת אופניים יד שניה בנות שנה שנתיים, וכאשר יהיה לך סכום מכובד תמכור אותן בהפסד קטן ותעלה ברמה.

Glenfiddich

New member
חשבתי על זה

אבל הסיכוי ליפול , רוכב מתחיל, הוא גבוה מאוד לא? חוץ מזה אי אפשר לשלם בתשלומים אצל אדם פרטי ;)

oferbic

New member
הסיכוי ליפול קטן מאוד

וחשבתי שיש לך 1500 לשלם - לא "תשלומים". אגב, תשלומים תמיד יוצא יותר יקר, אז מי שאין לו כסף צריך להמנע מזה. אפשר לקנות יד שניה בחנות מסודרת, אפילו עם אחריות. אני קניתי את האופניים הראשונים שלי משומשים ומכרתי אותם אחרי שימוש של שנה באותו מחיר. לא שווה ?

benyosef

New member
לדעתי...

תחפש את האופניים היקרות ביותר עם האיבזור הזול ביותר. מה ההגיון את שואל? פשוט מאוד. קח למשל את חברת גארי פישר, יש להם שלדה נפלאה שנקראת GENESIS. יש כ 4 דגמים שונים שמגיעים עם אותה שלדה רק רמת אבזור שונה. לי אישית היה כסף לרמת האבזור השניה אבל ידעתי שיש לאן לשדרג... שהשלדה שווה שדרוג.

למעלה