שידור של ערוץ 8

שביק

New member
לעתים ישנם תסמינים הדומים לטוראט

יש פורום של שאספרגר או אוטיזם ושם ניתן לקבל מידע ולשאול שאלות בנושא.

חמדונה

New member
היה עכשיו ש"ח

לצערי את שני השידורים לא יכלתי לראות משום שאחי לא סתם פיו לשנייה הכל בתירוץ הידוע של הADHD...

../images/Emo26.gifראיתי ולא הלתהבתי במיוחד../images/Emo2.gif

הסרט "בסדר" לכאורה. לא מעמיק מדי וסטיגמטי למדי. אמנם מנסה להציג תמונה מאוזנת - של "סם" ה"דון ז'ואנצ'יק" עם הטוראט לעומת ג'ן שלא הצליחה להחזיק מעמד בקייטנה. אני לא בטוחה שסם מהלך קסם על הבנות בגלל הטוראט שלו - הוא פשוט בחור מקסים. נקודה. ואני גם לא בטוחה שג'ן לא הסתדרה עם ג'סיקה בגלל הטוראט. לתחושתי - גם ג'ן וגם ג'סיקה עשו לעצמן הנחות והרשו לעצמן להתפרץ - רק "בשם הטוראט" שלהן. אחותה של ג'סיקה (זו עם האספרגר) אפילו אמרה שה"גיברת" פשוט חייבת להגיד את המילה האחרונה ושזה בדרך כלל "זה הטוראט שלי וזהו"... ו- הפלא ופלא, כמה שניות אחר כך קיבלנו הדגמה חיה לזה... לסיכום - יצאתי עם תחושה שהסרט מנסה למצוא דווקא את ה"ביזאריות" והמוזרות / אקסצנטריות שבטוראט וקשה לי להיות מרוצה מזה... אני בהחלט מצטרפת לדעתן של מיקי ומרב וחייבת להסכים עם המשפט "טוראט זה לכל החיים - אבל לא כל החיים"... לכן "קייטנת טוראט" נראה לי רעיון לא כל כך מוצלח בדיוק כמו "אוטובוס לגברים בלבד"...

last day

New member
הסרט לא שיקף את הטוראט בכלל

זה מה שעצבן אותי בסרט. אומנם הזדהתי איתם, אבל הסרט לא שיקף את הטוראט, וכל הקטע שכולם האשימו את הטוראט במה שהם עשו עיצבן אותי!

חגית35

New member
מסכימה עם הקונספט

למרות שלא ראיתי הרעיון יוצא רע כשחושבים עליו יש מצבים בהם קייטנות לקבוצות הומוגניות הן דבר טוב ויעיל ומתבקש כמו למשל בטיפול בילדים עם מומים למשל נכים או מפגרים או עיוורים וכו' או למשל קייטנת פו"פ לרווקים ורווקות... (למה תמיד הדוגמאות הן רק לילדים?) קייטנות לגימלאים אבל הומוגניות במקרה שלנו כמעט לא אפשרית כיוון שזו באמת לא תסמונת מהסוג הזה ןמכיוון שהנורמאליות מאפיינת את הלוקים בטוראט לחלוטין - בנוסף אל הנורמליות הם גם עם טוראט.... אם הוצג מקרה למשל של ילדת אספרגר עם טוראט זה לא אומר משהו על הטוראט, זה כן אומר על מצבים קומורבידיים בספקטרום הנוירופסיכיאטרי המאופיינים בהפרעות טיקים או היפראקטיביות או אוסידי או חרדה וכו' שנלווים למצבים בספקטרום שהוא רחב עד מאוד ולו גוונים רבים ילדה זו למשל צריכה להיות בקייטנת אוטיסטים כמובן לדעתי כי ההפרעה שלה היא התחום ליקויי התקשורת והטוראט שם "זניח" למרות שלא ראיתי את הסרט

למעלה