שידור של ערוץ 8

180183

New member
שידור של ערוץ 8

ביום שני ה9.4 בשעה 21.50 בערוץ 8 יש שידור של תוכנית בשם "קייטנת טוראט" אני אזכיר שוב ... יום טוב וחג שמח לידר

../images/Emo202.gif../images/Emo51.gifערוץ 8 ב- HOT

חמישה מתבגרים בריטים הסובלים מטוראט נוסעים למחנה קיץ מיוחד בארה"ב. הסרט מספר על ההתמודדות במחנה, היחסים בינם לבין האמריקאים והשפעת הטוראט על חייהם מחוץ למחנה. נצפה ונקליט.

../images/Emo208.gif../images/Emo208.gif לא לשכוח לראות היום

ראיתי המלצה בעיתון ונראה שהתכנית שווה צפיה.

180183

New member
לא לשכוח היום

יש את התוכנית "קייטנת טוראט" בהוט בערוץ 8 בשעה 21.50

שביק

New member
ובכן, מי צפה בתכנית? צפיתי אך לא

הקלטתי. אין לי אפשרות הקלטה. התרשמתי מאד מהסרט, מהקייטנה ומ"הטוראטים" כפי שהם. התכנית בהחלט משקפת מצבים שונים, התנהגוות שונות ודרגות שונות. התכנית עוררה בי המון תחושות. אך בעיקר - לפני שנים, היתה מחשבה לערוך קייטנה לילדי טוראט. העניין ירד מהפרק באותה תקופה מסיבות שונות. כמובן תקציביות, ארגוניות, אנשי צוות ואנשי מקצוע, תכנים, ועוד... לא שבנו יותר לחשיבה על כך. והערב, לאחר הצפייה, אני יודעת בוודאות שפה בארץ, עם חיי הלחץ שכולנו חיים פה, זה פשוט לא היה הולך. אולי יום יבוא, ימים אחרים יגיעו וזה יוכל להיות מעשי. לא אבדה תקוותי..... משביק

mickya

New member
צפיתי בתוכנית שהיתה קשה לצפייה

לא אהבתי את ההקצנה בטיקים, אפשר היה להראות יותר את הצד הפעיל של המדריכים שגם הם לוקים בטוראט.. להערכתי הגיע הזמן להדגיש שילדי טוראט למרות הטיקים הם ילדים רגילים, חיים כילדים רגילים, רבים כילדים רגילים , נעלבים כילדים רגילים (כמו שראיתם הילדה נעלבה מהקללה למרות שידעה שזה טיק). יש לתת הדגש על הישגיהם, על תרומתם לחברה. היו צריכים לתת יותר דגש על פעילות המדריכים שגם הם לוקים בטוראט.. חשוב להראות כיצד הם נקלטו בחברה למרות הבעיה. היו צריכים לאזן להראות את החניך עם הקשיים ואחכ אותו כחונך אחר. קבוצת הילדים הגדולה והמיוחדת יצאה לעיר בלטה ביותר כיכבה כמקהלה ומשכה אש וזה היה מיותר, זה מעצים את הסטיגמה. איני ממליצה על קיטנה רק לילדי טוראט!!!. אני ממליצה על קיטנה רגילה עם סיוע כאשר יש צורך. חשוב שהקהילה הסובבת תקבל תדרוך ליחס הולם יחס שיחפש יתרונות ולא חסרונות, שיאפשר ללוקים בטוראט חיים תקינים. רק כך יפתחו כישורי חיים איכותיים. ההתנסות צריכה להיות בחיים האמיתייים. צריך לחנך את הסובבים לקבלת השונה.זה אפשרי ברוב המקרים כי רוב ילדי הטוראט הם באמת רגילים !!!!!!!!!!!!!!!! בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ.

last day

New member
אבל זאת המציאות

וזה לא שווה בכלל להיות רגילים

mickya

New member
last day

צר לי שאת חושבת כך, איני יודעת עליך דבר ולכן קשה לי לחוות דעה על אמירתך . אך מהמקרים הרבים שאני מכירה ואפילו הקשים ביותר כולם מתערים בחברה הרגילה. לעיתים בתיווך ואפילו מצליחים. נכון שלעיתים יש נפילות אבל קמים. כאן בפורום יש כאלו שמתקטקים ברמות והיגיעו למשרות בכירות עד סמנכלות, נישאו עם ילדים וזוגיות מופלאה. בזוגיות או בעבודה אם יש חריקות זה דומה לכלל. גם אם אין חבר / ה זה גם אצל אחרים שאין להם טוראט. צריך לחשוב חיובי, לחפש את הצדדים החזקים ולהבליט אותם אין כמעט אדם שאין בו משהו שהוא מצטיין בו, במיוחד הלוקים בטוראט. החסרון שלהם מבליט אצלם משהו חיובי אחר. בטוח שגם אצלך תמצאי אם תחפשי היטב. איני יודעת היכן את לומדת וכיצד ההתייחסות בבית ספרך באם את במערכת החינוך, כיצד ההתייחסות בבית, בטוח שניתן לעשות הרבה לשיפור המצב "בכל עמדה". וכפי שתמיד אומרים טוראט הוא לכל החיים אבל לא כל החיים יש מעבר. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

מירב1965

New member
מסכימה עם כל מילה!

ולראיה בילינו בחופשת פסח עם חברים (שלא יודעים על התסמונת של ילדנו) ולמרות הטקטוקים , התקפי הזעם , ההיפריות והטקסים אני ובעלי לא עשינו בכלל עניין ודאגנו לחזק אותם ולהראות לסביבה את הצדדים החזקים שלהם (ואגב כנראה שהם גם יתראיינו לעיתון על מעשה מדהים שהם עשו) . אני תמיד אומרת לילדיי מה שתשדרו לסביבה כך גם הסביבה תתייחס אליכם, אם תעצימו את הטוראט (מבחינה התנהגותית) אנשים יתייחסו לדברים השליליים וחבל כי יש להם המון מה להציע ולתת מעצמם. קיצר עדיף לחיות לצד הטוראט ולא בפנוכו (ואני יודעת שלעיתים זה קשה, אני מרגישה את זה על בשרי.... אבל עדיף להתייחס לזה כאל תקופה ותו לא!).

last day

New member
לא הבנת אותי נכון

התכוונתי לכך שהמציאות היא שדורכת על הטוראטניקים. אבל אני ממש נגד זה ועושה הכל כדי להעלים את כל הסטיגמות של הטוראט ואני טוראטניקית מאוד אופטימית. נלחמים בחברה ובהשמצות שלה.

מסכימה עם כל מילה של דר מיקי אברמוביץ

קייטנה מטופשת ומיותרת. אותי זה הכעיס מאוד והרעיון פסול מיסודו. צפיתי רק בחלק מהתכנית כי לא יכולתי להמשיך עוד. מה בדיוק הרעיון של קיטנה כזו? לטמטם את המתבגרים? את הוריהם? האם יש הורה לילד הלוקה בתסמונת ברמות שנראו בתכנית וגם באחרות, שהרחיב את השכלתו בנושא לאחר הקייטנה? אין סיבה ומיותר לחשוב על רעיון כזה בשום מקום בעולם.

last day

New member
ראיתי והזדהתי

מאוד הזדהתי איתם משום מה. אשמח מאוד להיות בכזאת קייטנה. מישהו יכול לתת לי יותר פרטים על הקייטנה הזאת? תודה רבה!

שביק

New member
מהארץ אין משלחת מאורגנת בשלב זה

אך אפשר לברר בעמותה האמריקאית TSA לגבי הפרטים הרלוונטיים. ייתכן שאוכל לברר בעוד ימים אחדים. אני מקווה שגם מכאן נוכל להוציא משלחת בצורה מסודרת בעתיד.

last day

New member
הלוואי

ואפשר עוד שאלה? לא הבנתי מה התסמונת הנוספת שיש לג'סיקה שגורמת לה להראות אנוכית יש יותר מידע על זה?

שביק

New member
התסמונת הנוספת שיש לג'סיקה היא

אספרגר. שייך למשפ' האוטיזם ברמות הרבה יותר קלות. סוג של תת אוטיזם.

nafkar

New member
ראיתי את השידור בערוץ 8 - מרתק

מרתק ומעניין, לא הייתי מודע לתופעה הזאת. עכשיו אם אתקל בתופעה בחיי היומיום לפחות אדע למה לייחס את זה. ראיתם את הבחור הזה שאמר ג'ן זונה, ג'ן זונה, וג'ן (שהיא עצמה סובלת מטורט) ממש נפגעה עד עמקי נשמתה.

שביק

New member
שידור חוזר של "קייטנת הטוראט"

זה עתה החל.והתסמונת הנוספת של ג'סיקה היא אספרגר. תת תסמונת של אוטיזם.

למעלה