שידור שימוש בחומרים אסורים ב live streaming

yairbenzvi

New member
שידור שימוש בחומרים אסורים ב live streaming

שמי יאיר,סטודנט המתגורר בהולנד. במסגרת תוכנית הלימודים אנו עובדים על פרוייקט ברשת ואני מעוניין תחילה לברר האם הדבר חוקי מבחינה משפטית.

במסגרת עבודות ההכנה לפרוייקט עשינו מחקר ברשת וגילינו שכל אתרי שיתוף קבצי הוידאו (יוטיוב וכו') נותנים במה לסרטונים שהועלו על ידי משתמשים בהם הם מקליטים את עצמם משתמשים בסמים אסורים (קוקאין,אקסטזי ) ומעלים לרשת. ישנם גם אין ספור סרטונים של צעירים בני 13-15 שמשתמשים בסמים בזמן השיעור..דיי מזעזע

מעבר לזה, ברוב אתרי ה live streaming כגון ustream.com ו blogtv.com בהם אנשים משדרים את עצמם לייב באמצעות מצלמת רשת ביתית,גם שם ניתן למצוא אין ספור משדרים שמעשנים מריחואנה או משתמשים בקוקאין בשידור חי וחולקים את החוויה עם צופיהם.

שאלתי היא מה הוא המעמד החוקי של סרטונים ושידורים אלה? או באופן יותר ספציפי,האם זה חוקי להקים אתר אינטרנט שמאפשר לגולשים לשדר את עצמם לייב בזמן שהם משתמשים בסמים וחולקים את ה"טריפ" עם עשרות משתמשים אחרים?
מה האחריות המשפטית של האתר? מכיוון שהוא בסך הכל מספק את הפלטפורמה?

בברכת שבוע נפלא!

יאיר

שידור שימוש בחומרים אסורים

שאלתך גורפת ולא ניתן לתת לה תשובה שתהיה מתאימה לכל שידור, לכל מדינה, לכל מעשה ולכל מקרה ומקרה.
לכל מדינה יש את החוקים שלה, בכל חוק יש איסורים ויש הגנות.
יש סיכוי סביר שחלק מהשידורים האלה מכילים עבירות על החוק, היות ומכילים, ככל הנראה, עבירות של שידול לעשות שימוש בסמים מסוכנים.
סביר להניח גם שחלק מהשידורים האלה אינם מהווים עבירה.
צריך לבדוק כל מקרה לגופו. מה שיכול להיות חוקי במדינה אחת, עלול להיות לא חוקי במדינה אחרת וההיפך.

yairbenzvi

New member
תודה דורון!

תודה רבה על התגובה המהירה!

אני אנסה לחדד את השאלה כדי שתהיה יותר רלוונטית לסיטואציה. .האם אני,המתגורר בהולנד,יכול להקים אתר (באנגלית ופונה לקהל מכל העולם) המתיר לאנשים לשדר את עצמם בזמן שהם משתמשים בחומרים אסורים? במתכוון וכחלק מאפיון האתר..להתיר לאנשים לשדר את עצמם בסיטואציות הספציפיות האלה..

האם אני,כבעל האתר אשר רק מספק את הפלטפורמה, עובר על החוק?

תודה רבה!

זה שאתה יכול, זה בטוח, אנו לא עוסקים ביכולות אלא במותר ואסור.
כשאתה מקים אתר ומעלה אותו לאוויר, אתה מאחסן על שרת שנמצא במקום פיזי במדינה מסויימת, אך אם אתה משאיר אותו פתוח לכל העולם, אתה מן הסתם מנגיש אותו לכל אדם הנמצא בכל נקודה על פני כדור הארץ, ובלבד שיש לו מבחינה טכנית גישה לאינטרנט בלתי מצונזר.
שאלת החוקיות מתעוררת גם לגבי מיקום האיחסון של האתר וגם לגבי כל נקודה ממנה גולשים לאתר. ולא בכל מקום התשובה תהיה אותה תשובה.
מהבחינה הזאת, האתר המדובר דומה לאתרים מאד ידועים, שבגלל כללי נהפורום איני מציין את שמותיהם, שהכילו אפשרות להורדת קבצים (מוזיקה, סרטים) או מסמכים שבמדינות מסויימות הם סודיים. אתר כזה יכול להיות אתר שמשמש לביצוע עבירות פליליות במדינה אחת ואתר חוקי במדינה אחרת.
אם אתה רוצה להעלות דבר כזה, עליך לבדוק קודם כל את החוקיות בשתי מדינות חשובות:
א. המדינה בה אתה שוהה (כי שם מירב הסיכויים שאם יש בעיה של משפט פלילי, יפעלו נגדך, בעוד במדינות אחרות יצטרכו לבקש הסגרה).
ב. המדינה בה אתה מבקש לאחסן את האתר, כי אם שם יימצא שהאתר מבצע פעילות פלילית, הוא יורד (מהר או לא, תלוי בעד כמה המערכת המשפטית באותה מדינה יעילה ונמרצת).
אין טעם שתשאל בפורום ישראלי שאלות על המשפט של מדינות אחרות, שכן רוב המשיבים כאן אינם בקיאים בדינים של מדינות זרות, צריך לשאול עורכי דין במדינות הרלוונטיות.

למעלה