שידור בפורמט 16:9

scart

New member
שידור בפורמט 16:9

היתכן שערוץ 2 מתחיל לאט לאט לעבור לפורמט השידור הזה WIDE SCREEN 16:9? בינתיים ראיתי בחלק מהפירסומות , בפרומו ובחלק מן הסרטים . כמו כן בערוצי הסרטים וההום סינמה של הכבלים משודרים כמעט כל הסרטים בפורמט 16:9 . כמו כן ראיתי בערוצי השפות הזרים כמו צרפת , גרמניה, ערוץ TCM. האם עידן 4:3 מסך מלא הולך ונעלם? והאם כדאי כבר לרכוש טלויזיה בפורמט 16:9 WIDE SCREEN בגלל המעבר של השידורים לפורמט זה? תודה!!!

scart

New member
כן כן יש לי HOT ובערוצי הסרטים

HOT DRAMA HOT FUN HOT ACTION HOT PRIME אפילו בערוצי הום סינמה . יש ברוב הסרטים פורמט 16:9 גם בערוצים הזרים TCM , צרפת , גרמניה וכו'. אפילו ערוץ 2 בפירסומות ובפרומואים משדרים 16:9 . זה לא חדש . למה אין שידורים 16:9 ב- YES לפחות בערוצי הסרטים ?

eabramov

New member
צר לי להכזב אותך... אבל זה לא 16:9

זה שבשידור 4:3 שמים שני פסים שחורים למעלה ולמטה לא הופך את השידור ל16:9!!!

אולי תספר איך אתה יודעה שזה 16:9

כי ליקלוט 16:9 . קודם צריך להגדיר את הממיר . אחרי זה צריך טלויזיה כזו . אז איך הירגשתה ספר שנדע . אולי אתה צודק

scart

New member
מופיעים שני פסים שחורים על המסך

ברגע שיש שני פסים שחורים על המסך , זה אומר שזה לא שידור של 4:3 מסך מלא אלא 16:9 ולמי שיש טלויזיה 16:9 WIDE SCREEN לא יראה את שני הפסים השחורים . דרך אגב זהו הפורמט השידור של סרטי D.V.D. קרמר צריך להגדיר בממיר 16:9 רק למי שיש לו טלויזיה 16:9 WIDE SCREEN למי שיש טלויזיה רגילה 4:3 מגדיר 4:3 בממיר הדיגיטלי .

אז לידיעתך . יש לי טלויזיה 16:9

בחדרי הפרטי . ואני גם רואה את הפסים האלה . אז מתי כן יודעים שזה שידור 16:9 . התשובה היא כאשר בסלון הסרט יהייה מקווץ . הדמויות צרות . כי בסלון יש לי טחויזיה 3:4 . ובחדרי התמונה טבעית כי הדמויות התרחבו אז זה אומר שהסרט הוא צולם 16"9 . סרטי סינמסקופ שעוברים לDVD הם נישארים עים 2 פסים . כי בסינמסקופ היחחס במסך הוא 1:2.2 שזה מסך יותר רחב . לכן הסרט טיטניק . נישאר גם אים פסים שחורים בטלויזיה 16"9 . גם כאשר הDVD מוגדר 16 :9 ברור . כניראה שזה איזה גימק להתעות או להרויח משהוא

scart

New member
ולמה שמים 2 פסים שחורים עם זה 4:3

בשביל היופי? לא נראה לי שאתה צודק.

scart

New member
הבנתי מר קרמר , אז למה שמים פסים

שחורים על ערוצי הסרטים של הכבלים וגם על ערוץ 2 ?

לעשות רושם . סרט שצולם ב16:9

ניראה מקווץ . בטלויזייה 3"4 . שים לב שכאשר משודרת פרסומת . אז הסימן של הפירסומת ניראה מיחוץ לתמונה על הפסים . אז לפי התאוריה שלך בטלויזיה 16"9 לא יראו את הסימן איפו שמופיע סימן ערןץ 2 . אבל אצלי כן רואים את הסימן . סתם גימיג לאנשים כמוך שלא מבינים במיבנה של תמונה

scart

New member
אהה הבנתי , משלמים כסף עבור

חבילת הסרטים של HOT והם שמים פסים שחורים ? לא יפה! האם ישנם פסים שחורים על המסך גם בערוצי הסרטים של YES למי שיש?

1337hAx0r

New member
קרמר צודק ,השידור הוא 4:3

מי שיש לו טלביזיה 16:9 יודע. אבל אם אתה מחליט שאתה הכי חכם מראש, למה אתה שואל?

פסים שחורים

בחלק ממדינות אירופה ( איטליה, צרפת, גרמניה למשל) לא מקובל לשדר סרט שצולם במקור הפורמט מסך רחב כאשר הוא מעובד במיוחד להקרנה בטלוויזיה וזאת מהסיבה שחלק ניכר מהתמוחנה המקורית הולך לאיבוד ( שיטת ה"קיצוץ" הזו נקראת באנגלית pan and scan ). בחלק מהמקרים הסרטים שמגיעים להקרנה בטלווזיהי באץ מגיעים רק בגירסה שהוכנה להקרנה עם מלוא התמונה ואז ישנם פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. מי שיש לו מסך רחב יכול , בחלק מהמקרים - להרחבי את התמונה ולהפטר מהספים השחורים. אבל בישראל לא משדרים בפועל בפורמט wide screen יש גם חברות הפקה שמטעמי אסתטיקה אוהבות לצלם עם הפסים השחורים למרות שהחומר מצולם ל 4:3. בערוצים הגרמניים המשודרים בהוט בירד ( ARD ZDF) הסרטים תמיד משודרים עם פסים שחורים ובמקביל ב אסטרה הם משודרים בשידור מסך רחב widescreen. לא ברור למה ההבדל בשידור. בחלק מהטלוויזיות היותר חדשות של פורמט 16:9 המקלט יודע לזהות אוטומטית ( לפי קוד שמגיע עם השידור) שמדובר בפורמט מסך רחב והמקלט מתאים עצמו לבד להקרנה בפורמט הנכון.

תומר

Member
היה ערוץ ביס של מסך רחב האם גם

במקרה זה השידור לא היה בפורמט החדש

הסרט הזה , ששודר ללא הפסקה

היה בפורמט אנמורפי אבל אני מטיל ספק אם הם שידור אותו ב16:9 ( הללואי שמישהו יעיז שם ויעלה ערוץ סרטים כזה.)

יס שידרה ביום מסויים סרטים ב16:9

בערוץ ניפרד רק ליום באמת התמונה הייתה מדהימה . חבל שזה הייה רק ליום הם הודיעו על זה מראש

לעלי יקרינו . ברוך השב לצל קורתינו

נישמח ליקרוא עוד חומר בכל העניינים שיעלו כאן . ואדוני מבין בהם להישתמע

למעלה