שידור בגלי צה"ל

lehava2014

New member
שידור בגלי צה"ל

לפני רבע שעה דיברו בגלי צה"ל עם רינו צרור על המכתב שהוציאה פרופסור אורי אלקיים שלא לאשר לחולי פיברומיאלגיה קנאביס רפואי ועל הנחיה ( לכאורה ) של איגוד הראמטולוגים לא להסכים בכלל לעשות בעניין הקנאביס .
לפי פרופסור אלקיים דיברה בחורה בשם קרנית ידיד - חולת פיברו שאין לי מושג מי זאת מעבר לכך .
מישהו יודע האם היא משתתפת בפורום כאן ?
אולי אפשר לתמוך בה גם דרך הפורום הזה בעניין הקאנביס הרפואי ?
היא דיברה מאוד יפה בשידור .
גם אני הלכתי חדורת אמונה ומוטיבציה לפגישה עם ראמטולוג בבי"ח קפלן וביקשתי/ דרשתי קנאביס רפואי - הוא פשוט אמר שהוא " לא מכיר את זה " " לא מתעסק עם זה " ושלח אותי חזרה ורופא המשפחה .
פשוט לדבר ללמפה.

אישית לא מכירה את השם

יש המון חולות וחולי פיברומיאלגיה ואיכשהו יש לי הרגשה שרובם דווקא לא קשורים לפורומים כאלה או אחרים, שזה חבל, אבל נכון.
ספציפית לגבי קנאביס - אישית לגמרי, מאוד קשה לי עם זה שרוצים להפוך אותו לסם שנותנים לכל מי שכואב לו. לגליזציה של סמים היא דבר רע בעיניי, למרות שאני מודעת לזה שיש אנשים שהוא מציל להם את החיים.
מכל מקום, מאחלת לך הצלחה במציאתה של הדוברת ובכלל בהצלחה במציאת מזור.

לגבי לגאליזציה

תרופת מרשם היא לא "לגליזציה".
יש אנשים שמקבלים מרשם למורפיום - זה לא הופך מורפיום ל"חוקי" לכל אחד.
בנוסף לזה, זה שמורפיום הוא אופציה לא אומר שנותנים אותו ל"כל מי שכואב לו".
נותנים אותו למי שזקוק לזה. מי שדברים אחרים לא עובדים בשבילו. מי שלדעת רופאים זה יעזור לו יותר מאשר יזיק.
אותו העניין צריך להיות עם כל חומר, לדעתי.
ואם הדבר היחיד שיעזור לי עם הכאבים הוא גראס, אני אשיג גראס - כי מגיע לי לפחות כמה שעות נטולות כאבים מדי פעם, לא?
ואני אשיג אותו בין אם בדרך חוקית ובין אם לא... לא עדיף שזה יהיה תחת מעקב רופא, בחומר שנבדק ועומד באיזשהו תקן איכותי?

ו אולי

New member

משיחות ארוכות שהיו לי עם מישהי שעוסקת במחקר בקנאביס רפואי, והיכרות מסויימת עם התיאוריה בנושא, אני מאמינה שהקנאביס הרפואי עדיף במידה רבה על הרבה תרופות מבחינת מאזן הנזק/תועלת.
ועד כמה שמבינה הסיכון בקנאביס לא יותר גבוה מאלכוהול וסיגריות.
הייתי שמחה אם אפשר היה לקבל את הקנאביס הרפואי יותר בקלות, ושיסדירו את האפשרות לנהוג ברכב למשתמשי קנביס רפואי.
&nbsp
ולגבי אורי אלקיים, לפי מפגש חד פעמי איתה (שגם הוא היה יותר מדיי) ודברים ששמעתי עליה מקולגות, אני לא יכולה להגיד שהעמדה שלה בנושא הקנביס מפתיעה אותי.

בתהחשב בזה שאלכוהול יכול לגרום לשחמת הכבד

עד מוות.
וסיגריות לנפחת (אמפיזמה) עד מוות.
אז כפי שאמרתי - זה שזה מקובל חברתית לא הופך את זה לבטוח או כדאי.

באלכוהול וסיגריות בעיקר שימוש מתמשך ומסיבי עלול לגרום נזק קשה, במריחואנה גם שימוש חד פעמי יכול לגרום למשל להתפרצות של סכיזופרניה שלא יודעים שיש את הגן והנטייה.

ראיתי מספיק אנשים שניזוקו משימוש במריחואנה, וזה לא אומר שההשוואה לטבק ואלכוהול עושה איתו חסד, ממש לא.

הסיבה היחידה שטבק לא מחוץ לחוק היא הכוח הכלכלי-פוליטי האדיר שיש לחברות הסיגריות. זו תאוות בצע לשמה. והנזק שנגרם לכלכלה, ולמשלם המסים לצורך העניין הוא אדיר.
ולגבי אלכוהול, זה נושא מורכב שאני לא מצליחה לסכם אותו במשפט אחד כמו עם הטבק. אז רק אגיד שהבעיה של אלכוהוליזם, וגם עם צריכה של ילדים צעירים יותר ויותר הופכת להיות בעיה הולכת וגדלה במדינה, וכבר היום יש אכיפה שמנסה להיות דרמטית. הציבור בכללו עדיין די שאנן בעניין הזה ולא מבין את חומרת המצב שאנחנו על פתחו.

לנהוג תחת השפעה? היית רוצה שמי שנוהג את הילדים שלך יהיה תחת השפעת מריחואנה או אלכוהול? או הנהג שבא לך ממול? שניהם יוצרים תחושת אופוריה ואומניפוטנציה, וקושי בהערכת מרחק וזמן תגובה אטי.
כאילו אין מספיק תאונות במדינה המאותגרת תחבורתית שלנו גם ככה?

ו אולי

New member
מינון, אחריות אישית וחופש בחירה

נכון שאלכוהול יכול להרוג, אבל מעט יין אדום אפילו מומלץ כנוגד חימצון, ואפשר להנות מדי פעם מכמות מתונה של אלכוהול בלי להגיע לשחמת כבד ובלי לנהוג ברכב לסכן ולהסתכן.
אני מתנגדת כמובן לנהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול, אבל לדעתי זאת שערוריה שלמרות שלפי ההנחיות של משרד הבריאות צריך להימנע מנהיגה רק במשך 6 שעות לאחר צריכת הקנאביס (ולטענתו של ד"ר יהודה ברוך הם לקחו טווח ביטחון מקסימלי) המשטרה היום פוסלת רישיון גם כשהיא מוצאת בגוף שרידי סם שנשארים במשך שבועות, המשמעות היא שכל מי שנעזר בקנאביס רפואי לא יכול לנהוג.
אני חוששת יותר מנהגים שסובלים מכאב חזק מאשר מנהגים שלקחו יום קודם קנאביס.

לגבי שני הראשונים מסכימה

לגבי האחרון בערבון מוגבל מאד, לטעמי. קטינים למשל מושפעים מדבירם שהם רואים אצל מבוגרים והנזק להם הוא גדול הרבה יותר, וזה נכון לכל מיני תחומים.

לא הייתי מצויה בעניין הבדלי השעות בין בשר וחלב :) משמע בין עישון לנהיגה.
ובאופן כללי אני חושבת שאם היתה פה תחבורה רצינית מסודרת זה היה משנה את פני המדינה לחלוטין לטובה.

אבל לא חסרות עוולות ואיוולות, בהקשר הזה מן הסתם עוד יותר מבאחרים, ודווקא בגלל שזה רגיש וקשור לבריאות של חולים אני מצד בית שמאי.

ראי למשל בשולי פרשת השחיתות האחרונה:
http://cafe.themarker.com/topic/3181519/

לא יודעת אם זה נכון, אבל אם זה לא היה שם בלגן ושחיתות זה היה מפתיע, הרי מה נהיה פה עם הנושא של בקבוקים למיחזור, שהפכו לענף של משפחות פשע.
---

אז נסכים לא להסכים

אני רק הערה

יש הבדל בין קנאביס רפואי לזה הקונים ברחוב.
הוסבר לי באריכות על ידי עוסקים במחקר רפואי ואני מודה שאני לא זוכרת את כל הפרטים.
עם זאת, החומר שניתן רפואית נקי מחומרים שעלולים להיכנס אליו ברחוב ובכלל, עצוב לי מאוד שאנשים מגיעים למצב שהם ניסו כבר המון תרופות, עדיין כואב להם והם צריך לחפש מענה ברחוב ולא יכולים למצוא אותו ברפואה הקונבנציונלית

ריפנזל

New member
נכון מאוד

בעיקר שזה שקונים ברחוב מטרתו לעשות היי, ואז מכוונים בו שיהיה יותר מהכימיקל שעושה היי, ואנחנו צריכים את החלק השני שפועל על הכאבים, וצריכים לקבל חומר שההיי בו מופחת ככל האפשר.

אני מסכימה עם כלנית

לקנביס יש סכנות ותופעות לוואי כמו לכל תרופה אחרת. ולחלק מהחולים היא עושה דברים רעים מאד.
ואני מבינה מה שקטנית כתבה, אבל קטנית: אם תגלי שמורפיום או הירואין עוזרים לך לכאבים אז גם תשיגי אותם באופן לא חוקי? זה שקנביס נחשב סם רחוב מקובל חברתית יוצר סחף שהוא לא תמיד לטובת החולים, בעיקר כשתופסים על זה טרמפ כל מיני אינטרסנטים, וזה גורם נזק גדול לחולים שבאמת זקוקים לזה.

בכל מקרה לשאלתך, כן היה אישור של משרד הבריאות, עוד לא ברור מתי יכנס לתוקף. ויש קריטריונים, בין היתר צריך לנסות את כל התרופות מה"קו הראשון" קודם במשך שנה, אצל אותו רופא במעקב צמוד, וזה צריך להיות ראומטולוג שמתמחה בפיברו / תת"כ.
אבל אם פרופ' אלקיים אמרה משהו אחר, אולי שינו את זה מאז מרץ 14.

אני מאד שמחה לשמוע על חולים שמצאו משהו שעוזר להם, אבל מאד נגד "תמיכה" בקמפיין הקנביס. המחקרים עוד לא אוששו את זה שזה עוזר לחולי פיברו באחוז גבוה של המקרים, ויש מידה לא מבוטלת של "אופנתיות" בתנועה הזו.
ואני נגד תמיכה או סחף לכיוון של תרופות שאולי עזרו לחלק קטן מהאנשים אבל לא עוזרים לכולם ויכולים גם לגרום לנזק. המאבק למשל להכניס את הסימבלטה לסל התרופות הוא מוצדק, כיוון שהוכח שיש לו יעילות גבוה לחולי פיברומיאלגיה.

בהצלחה בכל מקרה. מקווה שתמצאי את הדבר ישעזור לך לחיות יותר טוב עם המחלה.

מוכר לי שמה

אבל אינני יודעת מאיפה ומדוע.
את השידור לא שמעתי אבל כמישהי שכן לקחה קנאביס רפואי באישור כמובן,
אני בהחלט חושבת שהרבה תרופות אחרות שניתנו לי הן לא פחות מסוכנות ומזיקות.
יש כיום לא מעט בעיות עם קנאביס רפואי באופן בו הוא ניתן בארץ.
הפיקוח לא מספק, משרד הבריאות לא לגמרי בתמונה באופן מלא והתהליך הבירוקרטי הוא סחבת בלתי הגיונית בעליל לחולה.
מעבר לזה, באחת ההתנסויות האחרונות שלי הנחיות המרכז שסיפק לי את התרופה הביאו אותי למנת יתר וכמעט סיימתי בעוד אשפוז.
בקיצור, עד שלא ייעשה כאן סדר משמעותי בנושא קנאביס לחולים בנפרד לגמרי מלגליזציה של הסם עצמו, כנראה שיהיו כאן הרבה בעיות. אני מקווה שהסדר יגיע לפני שאחד החולים ימות חלילה.

למעלה