שידוכים.. שידוכים..

שידוכים.. שידוכים..

אולי צריך לשבור את עניין הסטיגמות וה``מקובל`` היום נהוג לקנות שתיה לקחת במוניות, אולי מישו עשה פעם חושבים כמה עולה מונית כמה היו חוסכים לולא השימוש בהם וס``ה לא מדובר בשעה מאוחרת יש עדיין אוטובוסים אז מדוע להשתמש במונית ולא ללוותה לתחנת האוטובוס

NAXTבת

New member
על מה אתה מדבר? מה הקשר בין שידוכים

למונית ואוטובוסים? לא היבנתי תסביר שוב

על זה שהבחור

בסיום הפגישה חייב לקחת את הבחורה במונית חזרה הביתה ואם לא (כמובן תלוי באיזה שעה, לא משנה שיש בחורות שחושבות שאפילו שמסיימים את הפגישה בתשע בערב אז הבחור חייב להחזיר אותם במונית ואם לא... ) אז כבר מורידים את השידוך

סליחה

את זה היית צריך לכתוב בשאלה ולא לחכות שיסחטו אותך למה התכוון המשורר.

חוששני שלא הבנת את העסק נכון...

זה לא בהכרח "מוסכמה"! כל גבר בעולם שפוגש בחורה, משתדל להראות שהוא יכול לדאוג לצרכיה... כולל מונית שתיה וכו'... רק שבעולם החרדי, (גם זה לא הבכרח) כל דבר שנעשה בפגישות נהפך למנהג/מוסכמה. מה שיוצא בפועל, שבחורים (אני מאמין שגם הבנות, למרות שלהם יש את המותרות להיות פאסיביות) לפני פגישה ראשונה "נכנסים לסרטים" מה להגיד? מתי? איך? מה מקובל? להשאיר את הסלולארי דולק? לכבות? וכו וכו' לא הכל חייב להיות כתוב בספר! לדעתי הרבה יותר מהנה אם זה בא מספונטניות כמובן כל עוד שזה בגבולות ההלכה. ניסיתי זה כיף!

ואם בספונטניות

אתה מלווה אותה לאוטובוס. אז מה? האם חשבת פעם על זה שאם יש לך פגישה ואתה לוקח את הבחורה במונית זה בערך 100 שקלים, לבן של אברך בן תורה אני חושב שאין מאיפה לשלם את זה

אם היא מחוץ לעיר אתה לא "חייב"...

או שתארגן שהפגישה תהיה בטווח של 50 ש"ח מונית... לא כזה מסובך. ואם זה עלות של 100 ש"ח ומעלה אני חושב שרוב הבנות יבינו שמונית לא נכללת בחבילה...

ומצד הבחורה...

מי אמר שהיא מעונינת במונית חזרה? מי קבע שהיא לא יכולה לחזור לבית באוטובוס? מישו חשב על הפאדיחות האלה.. בפרט אם היא לא מתכוונת להמשיך ולהפגש עם הבחור הנ``ל? ומה עם הצד ההלכתי-ייחוד. אם זה בשעה מאוחרת אז יש בעיית ייחוד ליסוע במונית לבד! תחשבו על זה!

מה ייחוד?

הנהג מונית נוכח, וזה בתוך העיר, וחוץ מזה יש יותר חשש ייחוד בגנים אפלים.

ייחוד

בענין הנסיעה של הבחורה עם נהג המונית בשעה מאוחרת, ובערים גדולות כמו ירושלים שנסיעה שם יכולה לקחת בסביבות שעה יש בזה ענין ייחוד לחלוטין! בקשר לגנים חשוכים בודאי שיש שם ייחוד!

למעלה