שידוכים בעיראק

גילה100

New member
לדעתי השיטה בעיראק יותר טובה

אתה חושב שהמגורים יחד נותנים בטחון שהנשואים יהיו מוצלחים? זו סתם אשליה. שמעתי על כאלה שגרו יחד 5 שנים והתגרשו כמה חודשים אחרי החתונה. לדעתי השיטה בעיראק יותר טובה. אולי לא להתארס לאחר הפגישה הראשונה, אבל תקופה קצרה לאחר מכן. לפחות ההורים שם דאגו לשאול על הצד השני ולא היו הפתעות. כאן אתה יכול לצאת עם מישהו ואחרי שנה לגלות פתאום שהוא נשוי או השד יודע מה.

שאול אתה צודק אבל

זה לא אומר שמה שהיה נהוג בעיראק לא התאים לצורת החיים שם. הסייח הרוקד צודק כשהוא אומר שקשה לו להחליט. אל תשכח, זה היה לפני 50 שנה ויותר, העולם השתנה בינתיים.

קשה לי להחליט בעניין הזה

לשדכנית קראנו دلالة "דלאלה" וכל פעם שהייתה באה לבקר אותנו הייתה מהומה בבית והרבה התלחשויות, ולא היה נהוג להתגרש, להתגרש זאת לא הייתה אפשרות. אם היו עושים את זה אז היו מנודים, והיו מדברים עליהם ללא הפסקה.

שרון ר1

New member
פער הגיל

בוקר טוב, נראה לי שכולם צודקים. צורת החיים בעיראק היא אחרת, והשדכנית הייתה חלק מההוי. מה שמקומם הוא שהיו משיאים ילדות בנות 13-14 לגברים בני 40 ומעלה. הורי הכירו דרך שידוך, פער הגיל כ- 20 שנה.

שידוכים בעיראק

מה דעתכם על דרך השידוכים שהייתה נהוגה בעיראק? כשהאירוסין נערכו באותו היום שבו נעשתה ההכרות בין הצדדים? איך הוריכם הכירו?

גילה100

New member
השיטה של היום לא מבטיחה אושר

דווקא אולי בגלל שהיה קשה להתגרש אנשים היו משתדלים יותר, ולא על כל שטות עוזבים. אני לא אומרת שכולם חיו באושר בעיראק, אבל גם היום הרוב לא חיים באושר. היום הרבה לא מתגרשים בגלל הילדים, מכח ההרגל, כדי לא לשלם מזונות, בגלל שאין אומץ להתחיל הכל מחדש... בדרך כלל השדכנית ניסתה להתאים בין השניים (הורים ממעמד זהה, השכלה וכד'..) מה שמגביר את סיכויי ההצלחה. חוץ מזה לא היו מקרים כמו שקורה כאן שאשה למשל תבזבז כמה שנים מחייה עם גבר ובסוף הוא אומר לה שהוא לא מוכן להכנס למחוייבות.

למה התלחשו כשה "דלאלה" באה

מענין למה הילדים לא היו נוכחים כשדנו בגורל שלהם? האם החתן או הכלה המיועדים לא אמורים לשמוע את כל מה שיש ל"דלאלה" להגיד?

גילה100

New member
לא בטוח שזה נורא

לא בטוח שזה נורא כל כך. לא שלא הייתה להם הזדמנות לדבר לפני האירוסין. גם חיים יחד לפני הנשואין לא יכול להבטיח נשואין טובים. עובדה שאחוז הגירושין היום מתקרב ל 30% הורי התחתנו משידוך והנשואים שלהם היו יותר מוצלחים משלי. אומנם לא גרתי עם האקס לפני הנשואים אבל בכל זאת יצאנו יחד תקופה לא קצרה.

ע מ ר ה

New member
שידוכי הורי ../images/Emo23.gif

הורי בני דודות.(הסבתות שלי אחיות, כך שלא היו צריכים לברר על יחוס משפחתי) בעקבות שאלתך ,שאלתי את אמי על שידוכיה-נישואיה. סבי אבי אבי חלם בלילה שסבי אבי אמי(שנפטר) אמר לו :" אני נותן לך חבילה שמור עליה." למחרת בבקר סבי החליט שכוונת החבילה היא אמי שצריך לחתנה עם אבי ז"ל. אמי היתה בת 13.הורי אבי פנו להורי אמי ובקשו את ידה (טלבוה)( הורי אבי גרו בעמרה והורי אמי גרו בבגדד). הבקשות וה"משא ומתן" נמשכו 3 שנים.אמי שתבדל לחיים ארוכים, נישאה בגיל 16. הפרש הגילים בין הורי היה 15 שנים. למזלה של אמא ,חייה היו נפלאים .אבי ז"ל נשא אותה על כפיים, היא היתה ממש מלכה,על פיה ישק דבר.מאז שאבא ז"ל נפטר היא לא מפסיקה להזכיר אותו ולספר עליו בכל הזדמנות. הוא באמת היה אדם מיוחד במינו ביחסו אליה ואלינו הילדים. בתי הצעירה אמרה לא מזמן אני מצטערת שלא הכרתי את סבא, לפי הסיפורים של סבתא זה הפסד שלי.והיא צדקה. דעתי בקשר לשידוכים בעירק, יש בהם חיובי ושלילי.ואכן צדקה גילה שהמגורים לפני החתונה הם לא ביטוח לאושר והצלחה .

למעלה