שידוך או חברות?

מה שאני התכונתי לומר זה

שחברות לא אמורות להוות בעיה עם שידוכים. או שלא הבנתי את השאלה שלך /tapuzforum/images/Emo122.gif

חברות עם קובוץ/שורוק /tapuzforum/images/Emo152.gif

כאילו, את היית מתחתנת עם בחור שהכרת לפי איך שמקובל ונהוג בציבור החרדי על כל גווניו, או שהיית מכירה מישהו ב`שחור` כאילו, את יודעת, חבר..

חעחעחעחע/tapuzforum/images/Emo163.gif

אממ תראי אם כבר מכירים מישו והכל סבבה אז מחליטים להתחתן וזהו אבל לכתחילה נראלי שעדיף שידוך ככה חוסכים כאב לב!

טופ שופ

New member
שידעך.

תאמיני לי שהכל בלוף. בשידוך השכל מדבר. יותר מתונים ושקולים עם הדעות ולא הולכים לוותר על עקרונות ורצונות. בקשר של חברות, את עלולה לוותר על דברים שמעולם לא היית מוותרת ופתאום הכל נראה לך ריגשי וטוב, אבל זה לא. נטו משהו ריגעי שחולף.

מה ההבדל העיקרי בעצם.

בשידוך את לא יודעת עליו כלכך, וחברות זה דבר שנראה יותר נוח.. זה לא בליינד דייט

שטויות במיץ

גם ככה כל אחד עושה פוזות ומנסה להרשים ואני מדברת מנסיון נרחב מאד! בסך הכל בשידוך אפשר לברר דברים בצורה יותר עמוקה ונרחבת,לברר התאמה של סגנון פחות או יותר,לברר על המידות של הבחור שלא מפיו.ככה שלרב זה כנה ואמיתי יותר..... לעומת זאת כשאת מכירה מישו והוא הופך לחבר- גם אם בהתחלה את רואה בו דברים שלא כ"כ מוצאים חן בעיניך עם הזמן זה לפתע לא חשוב ולא כ"כ בולט,האהבה מעוורת והופכת אותך חרשת לדברי הסובבים. ובשידוך זה לא קורה... אפחד לא מכריח אותך להתחתן! את נפגשת ,בודקת ,מוצא חן בעינייך ממשיכה ,לא מוצא חן שלום ולא להתראות! לכן לכתחילה עדיף שידוך!

aint mindless

New member
בגלל זה

כל מי שמתחתן בשידוך, מאושר עד סוף כל הימים, נכון?!

זה לא מתכון לאושר!

אבל זאת הדרך הכי שיכלית והגיונית! בשביל להיות מאושר צריך להתפלל הרבה! זה לא בא ברגל צריך לדעת להתפשר ולוותר אחד לשניה אחרת שום דבר לא ילך,אצל חרדים ,דתיים חילוניים וגויים כאחד!!

aint mindless

New member
לכן,

נישואין של שידוך הם כמו נישואין של "חברות", רק שבאחרון יש גם אהבה...

יש

אהבה לפני שמחליטים להתחתן... קטע שכל החברות שלי מאוהבות רצח אחרי סגירת הווארט והכל בשידוך... אם מישו ימצא חן בעיני זה יקרה גם בשידוך וגם בחברות... חוצמזה שבשנישואין של חברות העסק קצת יותר מרוח ונמאס קצת יותר מהר.. לצערי אני רואה את זה כ"כ הרבה שזה עצוב!

אצל חילונים גם יש את זה

חברה מכירה לחברה,חבר מכיר לחבר.. זה גם סוג של שידוך..יש גם בליינד דייטים בכמויות... מה נראלך אנשים מכירים ברחובות??

Hollywood 210

New member
ועדיין-

לא כל מה שאומרים בשידוכים הוא נכון, יכולים לעשות ממך מפלצת בגלל סביבה שאת חיה בה, לא רק זה שלא חסר מקרים שגילו שהאישה/בעל חולי נפש, על כדורים, מכים ועוד כל מיני... ואני אישית מכירה. הכל מלוכלך היום. זה מתחיל מהסמינרים ממשיך בזה שלא משנה מה את-חשוב יותר איפה למדת, מה המשפחה, אברך לא אברך ובלה בלה כאלו ואז בשידוך זה הרבה יותר תופס אומנם זה סוגשל ניסיון למצוא התאמה אבל יש הרבה סיכוי שבגלל הניסיון הזה יורידו אותך לאפס.

ספרי לי עלזה מותק

בניתיים אני מתוגללת בבוץ הזה בעקבות מקום מגורי ומקום לימודי.. אבל עדיין זה עדיף על חברות!

Hollywood 210

New member
זה מאוד תלוי

בסוג של אדם ואיך הקשר של חברות מתחיל. שידוכים זה לא כזה דבר טוב.

טופ שופ

New member
אז, הניסיון שלך...

מדבר בעד עצמך. כשאני ניגשת לפגישה אני מספרת ה-כ-ל ומדברת בטיבעיות ובצורה הכי אמיתית. מטרת הפגישה היא לאמת נתונים ולראות עד כמה אנחנו מתאימים ואין לי עניין להראות חייננות יתר על המידה. זה מה יש. אני כזו וזה המצב. וודאי שבשידוך אפשר להמציא דברים, אבל תמיד אפשר לחפור עוד ועוד ולא יעזור לאף אחד.. האמת יוצאת לאור מתישהו. לכן לא נגשים לפגישה אחרי בירור אחד או שניים. זה תהליך של כשבוע פלוס שמבררים אצל כל מי שרק אפשר. ונכון שלא תמיד אפשר להגיע לנקודות קטנות, אבל יש את הקטע של אמונה בה'. אני מתפללת ומאמינה שאם הוא שלי, אז אקח אותו למרות ה-x,y,z דברים שלא ידעתי עליהם לפני הפגישות.

למעלה