שיבושים בקליטת YES

pianonet

New member
שיבושים בקליטת YES

בזמן האחרון אני שומע שללקוחות יס יש קשיים בקליטת השידורים. הועלו כל מיני השערות. מה אתם חושבים על זה? אין לי מושג כל כך על מה מדובר מאחר ואין לי לא YES ולא HOT, תאמינו לי הכי טוב, לא חייבים כלום לאף אחד וגם ככה רוב הערוצים משעממים שעה מזפזפים ורוב התוכניות בערוץ 1 ו- 2 . אין נגרמות ההפרעות האלו?

pianonet

New member
כיוון של חייזרים ../images/Emo153.gif

אגב ראיתי שכבר יש דיבורים על כך שיש חשד שמדובר בהפרעות של חייזרים... עד כדי כך נואשת חברת יס... לא מוצאים את המקור להפרעה....

4Z1PF

New member
לפי דעתי הרוב יודעים מה הבעייה

אבל לפרסם זאת זה יפגע במספר חברות (לא רק יס). לכן מנסים להטיל את הבעייה על גורם ביטחוני זה או אחר. בחדשות היום נאמר שהאחראי על הבעייה זו ספינה הולנדית. נו באמת .....

אם זו ספינה

המשדר שלה צריך להיות מגה עוצמתי בשביל להפריע ככה לצלחות פרבולה של יס. אני לא הייתי רוצה להימצא על ספינה כזו...

pianonet

New member
משדר

אולי המשדר של הספינה משדר באותו תדר (או "סחיפים" - הרמוניות) של המשדר של יס שמשדר ללויין? לא בהכרח שהספינה גורמת לשיבושים ישירות לבתי הלקוחות אלא משבשת את קליטת הלווין מהתחנה של יס? אבל זה בעצם סותר את העובדה שכל פעם באזורים שונים הייתה קליטה בעייתית.

itho

New member
יתכן וזאת הספינה ההולנדית

מול לבנון מאז המלחמה האחרונה מסיירות ספינות רבות של ציים שונים ומשונים. יכול מאוד להיות שאחת מהן מפעילה מכ"מ חזק בתחום התדרים של יס (בין 950 ל 2150 מגה) מכמים בתחום הזה (הידוע כ LIMA) הם בד"כ מכמים לאיתור כלי טייס מהירים ובד"כ מגה מגה עוצמתיים החלשים שאני מכיר מתחילים מ 2 מגה וואט... מאוד הגיוני שספינה תפעיל מכ"מים כאלה להגן על עצמה ובטח שיהיה קשה לשכנע אותה להפסיק... מאוד יכול להיות שספינה כזאת במידה והיא מסיירת בדרום לבנון יכולה לגרום להפרעות קשות ליס. יכול להיות שגם חיל האויר עוזר להפרעות עם המכ"מים האויריים שלו.... שימו לב גם שרוב ההפרעות נגרמות באזורים גבוהים (טווח הקליטה גדל) כמו ראש הנקרה וחיפה וגם באזורים שקרובים לחוף ולגבול הצפון כמו בנהריה. לא שמעתי על ההפרעות במקומות אחרים.

mot264

New member
תדהר, אהבתי את תשובתך../images/Emo6.gif

יש פה מישהו שחושב שיודע מה התדר חחח 1. תדרי Downlink של אפיקי טלביזיה לוויניים נמצאים בתחום 11-13Ghz 2. די בהסתקלות על הצלחות כדי לאבכן שהתדרים הם מעל 2 Ghz 3. בין 950 ל 2150 אלו תדרים סלולאריים עולמיים, כאשר חלק מהתחום הוקדש ל WL 4. שוב אנו עדים להתערבות העיתונות על דברים שמעולם לא יפורסמו ברבים באמת. מוט 264

itho

New member
אין לי מושג מה התדר

באמת שאין לי מושג מה התדר המדויק של ה Downlink של YES אבל אני מנסה להסיק מסקנות הגיניות בלי להתבסס על התשקורת (השגיאה מכוונת...) רק מנסה לא בהכרח מצליח חחח 1. עפ"י המפרט של המפענח הלוויני (ומה שכתוב בכניסת RF שלו) זה התחום תדרים שהוא תומך בו. 2. משרד התקשורת (ואני באמת רוצה להאמין בזה) היה מצליח לבצע הפרדת תדרים בסיסית בין המשתמשים השונים בתחום הזה כדי שרשתות סלולר לא יפריעו, אבל תמיד יכולות להיות תקלות... 3. יכולות להיות תקלות בלווין עצמו אבל אני מניח שהיו מצליחים לעלות על זה כבר. 4. מה שנשאר שמורשה לשדר בתחום הזה אלו מכ"מים בעיקר. ב L BAND ו S BAND. שניהם נפוצים מאוד בשלושה תחומים - מכ"מים ימיים, מכ"מים אויריים ומערכות IFF (זיהוי עמית/אויב) ומכ"מי חיזוי מזג אויר. 5. אני מניח שלא התקינו מערכות מכ"מ לחיזוי חדשות בלי לבדוק את התדרים ובלי רישיון מתאים. 6. מערכות IFF פועלות בתדרים ידועים ואני חושב ש YES לא ישדרו בתדרים אלו (1.03 ו - 1.09 גה"צ) 7. כל זה משאיר מכ"מים. המכ"מים של צה"ל והמכ"מים של הצי של נאטו והאו"מ שמסתובב מול לבנון. אלו השידורים החזקים היחידים באזור, לדעתי, שיכולים לגרום להפרעות בסדר גודל כזה. 8. עכשיו רק נשאר למצוא מי זה... סוג של ציד שועלים אולי? הספינות מן הסתם מתחלפות מדי פעם ויכול להיות שהגיעה לאזור אחת שהמכ"מ שלה נופל בדיוק בתחום של YES והוא מספיק חזק כדי להפריע... למשל ה De Zeven Provinciën class frigate או ה"קרל דורמן". שהם במקרה הולנדיות אבל זה יכול להיות מכל מדינה. 9. וכמובן יכול מאוד להיות שאני טועה... אבל אני לא מאלה שנותנים לעובדות להפריע לתאוריה טובה

mot264

New member
מרוב ידע קצת התבלבלת

מה שרשום בממיר של YES הוא תדר לאחר שמומר ב LNA ה LNA קולט את התדרים שרשמתי וזהו תדרי DOWNLINK מהלווין ללקוחות. מה שרשום בממיר זהו תדר מומר אשר יכול להיות מובל בכבלים הפשוטים של ההתקנות אצל האזרחים מן השורה. מוט 264

itho

New member
ידע? איזה ידע?

הכל ניחושים חחח אבל העיקרון אותו עיקרון והמכ"מ פשוט יהיה משהו ב X או KA / KU. בכל מקרה ההפרעות הפסיקו... וצופי YES מאושרים (ואנוכי בינהם)

המממ...

יומיים לפני פקיעת המחווה של יס (סרטים חופשי עד ה-18.10), ההפרעות פסקו... מעניין...מעניין מאד...

כמתקין צלחות ההפרעות היו

גם בלווינים אחרים . לקוחות שלי הקולטים את פולניה . היתלוננו המון . וזה בלוויין אחר . גם את מדינות ערב הייה קשה ליקלוט וזה לוויין אחר . יס זה 4 ערב זה 7 וארופה זה 13 . בצפת זה היפריע ללוויין הערבי . בקצה של צלחת יש חלק הקולט את הלוויין ניקרא LNB. זה מעיין ממיר את התדר של הלוויין לתדר הכניסה של המקלט . בחלק יש אוסצילטור . בתדר הבניים . יכול להיות שהתדר שהייה באויר היפריע לאוסצילטר לצאת מכיוון . לכן ניפגעו כל הלווינים בסביבה . ארופה ערה וישראל . וליפגוע באסצילטור לא צריך כיוון . אלה זה מפריע מיכול הכיוונים

gun the LOVE

New member
לא לנושא כן לתוכן...

אני בהוט ועד עכשיו לא הבנתי איזה תקלות יש להם? מישהו מוכן להסביר?

בשפה פשוטה

ההפרעות נשמעו כך: היק! פיצ! קקק! פאקק! ובשפה המקצועית: פירזינג ופיקסלינג. זה קורה כשמישהו מפריע ב-RF, והמפענח לא מסוגל להתגבר על זה. אז שומעים קולות מוזרים, התמונה קופאת לשניה או שניים. במהדורת החדשות היה קורה הרבה שבגלל האופי של ה-MPEG לשנות בתמונה רק מה שזז, הפה של המגיש היה נמרח ומתעוות וזה היה נראה ממש לא טוב

למעלה