שיבוץ ילד לגן

אסתיניק

New member
שיבוץ ילד לגן

שלום, בני נולד בא' טבת, התאריך העברי בו מחליפים שנתון. הוא שובץ השנה לטרום-טרום. מכיוון שהוא נולד ביום בו עוברים שנתון- ברור שהוא הכי גדול. יש ילדים שקטנים ממנו בכמעט שנה (עוד לא בני 3)- נראה לי קריטי בגיל הזה, מבחינת שפה והתפתחות. אני לא בטוחה אם הוא מתאים לטרום- לא סגורה לכאן או לכאן. נראה לי שהדבר שהכי הטריד אותי הוא האם תהיה לו סבלנות לשבת במפגש- כשהוא עם עצמו או עוד מישהו יש לו המון סבלנות וריכוז, אבל אני חושבת (שוב, לא נוכחתי ביותר מדי מפגשים כאלה) שיותר קשה לו להישאר מרוכז כשמדובר בקבוצה גדולה. ההתלבטות שלי היא האם לנסות להעביר אותו לטרום חובה עכשיו והנקודות להתחשבות הן כדלקמן: 1. האם "בעית" הקשב היא תלוית גיל ועדיף לחכות עוד שנה לפני שייכנס לטרום, או אולי זו בעיה אישית והיא לא תחלוף גם עוד שנה, ואז אין סיבה לא להעלות אותו. אני בכוונה משתמשת במונחים כאלה כדי להקצין, כי זו שאלה שעולה בי. 2. בגן טרום שאליו אני רוצה להעביר יש שני חברים טובים שלו מהגן הקודם- הם פשוט נולדו חודשיים לפניו ולכן בשנתון מעליו- יהיה לו יותר קל, אולי. עכשיו הוא עם ילדה אחת מהגן הקודם- מכיר אבל לא חברים כ"כ טובים. 3. היום הוא אמר לבעלי שהוא הכי גדול ואין לו עם מי לשחק כי כולם קטנים. לדעתי זו הרגשה שיש לתת לה משקל רב, תקנו אותי אם אני טועה. תודה.

גרא.

New member
אסתיניק,מתנצל על האחור בתגובה.יש כמובן מתאם

חיובי בין גיל הילד,להתפתחות הקוגנטיבית והרגשית שלו,וזה,יחסית לחודש הלידה שלו,ביחס לשאר ילדי הטרוםטרום.הוא בהחלט יכול להיות כבר מתאים מבחינת הבשלות הרגשית שלו לקבוצת הילדים העוברים לטרום החובה,אם כי צריך לזכור שבמקרה של הדלגה,הוא יהיה כנראה הכי קטן בגן.בעוד בגנו הנוכחי הוא כנראה אחד הגדולים או הכי גדול.וזה מזכיר את השאלה המסורתית,מה עדיך להיות ראש לשועלים? או זנב לאריות.במקרה ההתלבטות שלך,מה שאפשר לעשות,זה להעביר לו אבחון פסיכולוגי מקובל,או בדיקת בשלות קצרה יותר,אם יש מי שיעשה את זה,ובדיקה כזו עשוייה לתת את כל המידע הנחוץ בכדי לענות כהלכה על השאלות המטרידות אותך.חייב להזכיר מצב בו פגשתי בעבודתי.ילד הצעיר מרוב הילדים, לפעמים סובל מבחינה חברתית.לפעמים הוא לא זוכה להגיע לצעצועים,ועשוי בשל כך לעיתים לסבול.מצד שני ילד גדול יחסית לכולם בגן טרום טרום,ההתפתחות השפתית שלו עשוייה להתעכב,שלא לדבר על ההתפתחות החברתית.כך,שוב יש נימוקים לכאן או לכאן ורק הכרות עם הילד,תוכל להכריע.

למעלה