שיבוץ בגן עיריה

shahafeet

New member
שיבוץ בגן עיריה

שלום רב
קיבלנו שיבוץ לילדינו המוגדר PDD-NOS לגן רלד ביד אליהו...
משהו מכיר?? אשמח לשמוע קצת על הגן על ההשקפה החינוכית. עד כה משעתי רק על אכולות הגנים של רמת אביב ורמת חן...
האם הוא גם בשיטוף עם אלו"ט?
אשמח לפרטים
תודה רבה

לא מכירה את הגן הספציפי אבל

למיטב הוא שייך לאשכול רמת אביב שבאחריות אלו"ט.
נכון להיום הגנים באשכול עובדים לפי שיטה אינטגרטיבית המשלבת ABA וגישה רגשית-התפתחותית. כמו בחינוך המיוחד באופן כללי,לכל ילד נבנית תכנית לימודית אישית (תל"א).
בגן עד 8 ילדים, עם 2 גננות, סייעות, בנות שירות, צוות פרא-רפואי שאמור לכלול קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק ומטפלת רגשית (אני כותבת "אמור" כי לצערי לא תמיד זה קורה בפועל). יש גם מנתחת התנהגות ופסיכולוגית/עו"ס שנפגשת עם ההורים אחת למס' שבועות. שוב, זה נכון לכל הגנים באשכול ואני לא מכירה ספציפית את הגן.

shahafeet

New member
תודה רבה

אז מה זאת שיטת ABA בעצם?
אני ראיתי שמשתמשים בה כמעט בכל הגנים.

TikvaBonneh

New member
אלו ראשי תיבות של Applied Behavioral Analysis

כלומר ניתוח התנהגות ישומי.
גם אני ראיתי שמשתמשים בשיטה בכל הגנים, וכיוון שיש לי שני ילדים בספקטרום, הלכתי ללמוד אותה בצורה רצינית.
אני אנסה להסביר לך בכמה מילים, אבל זה די מסובך.
אני בשמחה אפגש איתך, אביא איתי את ספר הלימוד שלי ואעבור איתך על איזה פרק שיראה לך מעניין.
הנה ההגדרה של ABA , לא יודעת אם זה יגיד לך משהו...

יש בהגדרה הזו שישה מרכיבים.
1. ABA הינו מדע, כך שאת יכולה למצוא מחקרי ABA בפרסומים מדעיים, בכנסים מדעיים - יש בארץ ובעולם, את מוזמנת.
2. הפרוצדורות מיושמות בצורה שיטתית ועקבית.
3. לא כל טכניקה לשינוי התנהגות הינה ABA, רק אם היא נובעת מעקרונות היסוד של ההתנהגות.
4. הפוקוס הינו על התנהגות בעלת משמעות חברתית.
5. מטרת מפתח ראשית : להשיג שיפור משמעותי בהתנהגות
6. מטרת מפתח משנית: להבין ולנתח את הגורמים המשפיעים על השיפור שהושג.

shahafeet

New member
תודה על ההסבר

אנסה למצוא אינפורמציה ברשת... ובמקרה ואסתבך בשמחה נפגש

schlomitsmile

Member
מנהל
בקישורי הפורום, יש סעיף 'גישות ושיטות טיפול' בו תוכלי לקרוא הן על ABA והן על שיטות וגישות אחרות.
לקישורים ניתן להגיע דרך לשונית 'כלים ומידע' שבראש העמוד.

ABA זו הגישה ההתנהגותית

את יכולה לקרוא קצת ברשת. בגדול, האופן שזה בא לידי ביטוי בגנים הוא שיש מנתחת התנהגות, שעוזרת לבנות את התכנית הלימודית של הילד ומלווה אותה. בלמידות גם משלבים עקרונות מהגישה ההתנהגותית, כמו מתן חיזוקים חיוביים על הצלחות (שיטת האסימונים).

למעלה