שיבולת שועל

thomas17

New member
שיבולת שועל

שלום

הומלץ לי ע״י חברה להוסיף שיבולת שועל לתפריט היומי. הבנתי שניתן לשלב ביוגורט או להכין דייסה.
אני תוהה באיזה מין הדרכים שיבולת השועל שומרת על ערכיה התזונתיים? כאשר אוכלים אותה ״חיה״ או מבשלים אותה עם מים?
וכמה מומלץ לאכול ביום לאדם בדיאטה בתור א.בוקר?

ושאלה נוספת,
איזה מאכלים מומלץ להוסיף לתזונה היומית לאדם עם בעיות בלב אשר לא אוהב לאכול מוצרי בשר (בשר טחון, עוף וכו׳..)

תודה

תשובה

לא ברור לי על רקע מה הומלץ לך דווקא- שבולת שועל ?!
עקרונית- הייתי מבשלת את המוצר , בכל מצב היא שומרת על ערכיה התזונתיים. מעבר לכך- מומלץ להוועץ עם איש מקצוע מוסמך ע"מ לקבל מענה הולם ומותאם למצבך הרפואי והנתונים שלך.

פצית219

New member
לא מכירה טריקים אבל מכינה במיקרו כל בוקר

מערבבת 45 גרם שיבולת שועל עם 150 מ"ל חלב (סויה במקרה שלי), ומחממת שתיים וחצי דקות בעצמה מקסימלית.

שיבולת שועל עם חמוציות תמר וגרעיני דלעת

השילוב ממש טעים ועם קצת תוספת של מלח (כן כן מלח, אבל מעט). כמובן שאת מוזמנת לנסות שילובים אחרים....
אני שמה את הכל בקערה מערבבת ומעל שופכת מים רותחים ומכסה את הקערה כדי שהמים יתאדו מעט (אפשר גם לבשל על האש את השיבולת שועל ולהוסיף את התוספות אחרי הבישול וזה יוצא מאוד טעים).

שימי לב לא להרבות בשיבולת שועל כי כמות הסיבים התזונתיים בה רבה וזה עלול לתת תוצאה הפיכה של יציאות רכות ותחושה לא נעימה בבטן.
הייתי אוכלת שיבולת שועל כל יום במשך כחצי שנה וזה לא עשה לי טוב אז עברתי ל2-3 פעמים בשבוע של שיבולת שועל ובשאר הימים אני אוכלת ביויוגורט כדי לאזן. (בביויוגורט יש חיידקים פרוביוטים שיעזרו לעיכול)

למעלה