שיבוט

שיבוט

רציתי לשאול את כבוד הרב בנוגע לשיבוט. כיום קימת היכולת לשבט בעל חיים תוך שינוי המטען הגנטי שלו. מה יהיה דינו של בעל חיים שמטענו הגנטי שונה? (לדוגמא: חזיר ששונה למעלה גרה ומפריס פרסה. או פרה ששונתה ללא מעלת גרה)

מה הטעם לדון בדברים שלא קיימים?

למיטב ידיעתי, אין רב שפוסק הלכה על דברים שעדיין לא נולדו אלא רק על דברים שמובאים לפניו. אבל, זאת דעתי בלבד

וכי נראה לך שאפול בפח הזה?../images/Emo6.gif

אתה כבר יודע מה דעתי על הויכוחים חסרי הטעם האלה...

היכולת כבר קיימת.

אני בודק את הנושא עקב פיתוח חדשני שיסתיים בקרוב. האם אפשר לקבל תשובה או להפנות אותי לרב אחר?

manew

New member
שיבוט ושינוי קוד גנטי

היכולות של כל אחד בנפרד אכן קיימות אך עד שיהיה ניתן לצרף אותם לכדי יצירת חזיר מעה גרה הדרך רחוקה מכיוון שעניין של הוספת תכונה ליצור עדיין לא נוצרה וזה מחייב משהו שמתקרב לאינסוף נסיונות לא מוצלחים ומסוכנים ניתן לשנות תכונה של בעל חיים ע"י שינוי הקוד הגנטי שלו במקום בו מופיעה התכונה אך להוסיך תכונה לא ניתן כיום חיים

מנהל הפורום צריך לחזור הערב מחופשה

קצרה שהוא לקח. אני מאמינה שמחר בודאי הוא יוכל להכנס לפורום ולענות על שאלתך. אני לא מתביישת להודות שאני בורה לחלוטין בנושא.

דעתי במבט ראשון, ללא ששאלתי רב...

היא, שכאשר יעמוד לפנינו בעל חי כלשהו, אשר יעלה גירה ויפריס פרסה.... הוא יהיה כשר. ויתכן עוד, שע"י השיבוט, ושינוי הדי.אן.איי, משתנה כל האופי של החי, וא"כ אין את הטעם שאוסר אותו באכילה. וכל זה במבט שטחי ללא עיון מעמיק וללא התיעצות עם מורה הוראה. רק בשורות טובות.

למעלה