שיבוט חיות...

גז עצבים הוא לא רע

אבל לא היית רוצה שיפתחו סוגים חדשים שלו, נכון? אותו דבר עם שיבוטים. במילים אחרות, אם ההשפעות השליליות והסיכונים לאנושות היכולים לנבוע משיבוט יצורים היינם כה גדולים, למה שנחפש להכניס את ראשינו למיטה החולה הזאת? אם כבר דיברת על כלי נשק, אפשר גם להזכיר את פצצת האטום, ואת טכנולוגית הגרעין בכלל.. לו הייתה הבחירה בידך, האם לא הייתה מעדיף שטכנולוגיה זאת, שיכולה תיאורטית להשמיד את האנושות כולה בכל רגע נתון, תעלם מהעולם?

yaeltal

New member
אין הגיון בגישה הזו-

זו לא חוכמה גדולה במיוחד לומר "בואו נשמור את עצמנו בבועה קטנה ולא ניתן לשום גורם שעלול לפוצץ אותה להתקרב", או במילים אחרות, לא לתת סיכוי לשום דבר שיש בו סיכון כלשהו. אי-אפשר, וגם תהיה זו טעות, לעצור את המדע. החוכמה היא לתת לו להתפתח, אבל בחברה שתהיה חזקה מספיק כדי לא לאפשר לו לערער את יסודותיה. הסכנה שהגישה הזו של הקטנת ראש והתכחשות לקידמה טומנת בחובה היא לא פחותה מזו שעלול המדע להביא לה, אלא שהיא וודאית ושל המדע עדיין בגדר השערות. ולגביי השאלה האחרונה שלך- לא, לא הייתי מעדיפה שהפצצה הזו תיעלם מהעולם, הייתי מעדיפה שתתקיים ומתוך בחירה לא ייעשה בה שימוש.

אני מסכים.

השאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו (ואם משהו יוכל לעזור לי למצוא תשובה אני אשמח) היא, האם שיבוט מציגים "סיכון אפשרי כלשהו", או "סיכון ממשי וגדול". לפי דעתי צריך קודם כל לענות על השאלות הללו ורק אחר כך לדחוף את המחקר בנושא קדימה. התשובה שלך בקשר לפצצה לא ריאלית כי שום דבר לא מבטיח לך שלא יעשו שימוש בפצצה, וסביר שיום אחד זה יקרה..

yaeltal

New member
היא לא אמורה להיות ריאלית-

שאלת מה הייתי מעדיפה שיקרה, אז עניתי לך תשובה תאורתית מה הייתי רוצה. ההעדפה שאתה מציג בשאלה שלך (שפצצת האטום לא הייתה נבנית מלכתחילה) היא גם לא בדיוק שיא הריאליות, כך שהייתה לי סיבה טובה להניח שהשאלה שלך הייתה היפוטתית.

אני נגד...

אני מבינהה שצריך לפתח את המדע והכל אבל שיעשו את זה בתחומים אחרים למה לשבט חיות? זה סתם טיפשי

yaeltal

New member
אין טעם לדעתי "להיות נגד"

עניין השיבוטים. ואין הגיון בלרצות שהמחקר בכיוון הזה ייפסק. כמה שההשלכות של זה יכולות להיראות מרתיעות ומפחידות וכמה שסוג המדע הזה נראה "לא טבעי", הרבה פחות טבעי לכלוא בצד את כל הידע הזה ולא לגעת בו, לדעת שיש לאן להתפתח אבל לא לעשות שום צעד קדימה. גם אם עצירת התהליך הזה הייתה אפשרית (והיא רחוקה מלהיות כזו) לא הייתי רוצה לראות אותה מתממשת, עם כל החששות שיש לי מההשלכות של מדע מהסוג הזה. ובנקודה זו אני מסכימה עם דדי, שהמדע עצמו הוא לא מה שמאיים, אלא האנשים שעושים בו שימוש. הנושא הזה מעלה שאלות אתיות לא פשוטות, וכפי שהיחס לחיי בע"ח (וגם בני אדם) נראה היום, קשה שלא לדאוג שהתשובות שיינתנו עלולות להביא לכך שתוצאות המדע הזה יהיו הרות אסון יותר מאשר מועילות. מצד שני, אולי מה שנראה היום כאסון לחברה שלנו יהווה בסופו של דבר עיצוב של חברה חדשה שונה מזו שאנחנו מכירים היום ובה הכללים יהיו שונים לגמרי.. אבל כל זה, כך אני מקווה, דיי רחוק (אם כי אני מוכרחה להודות שרק מתוך סקרנות הייתי רוצה לחיות בזמן שכל זה מתממש..)

למעלה