שיא החוצפה

מייקי73

New member
שיא החוצפה

אב שנטש את ילדיו בילדותם ולא שילם מזונות תובע מהם עכשיו מזונות

ye44

New member
ללא שום קשר לתביעה

מבחינה מוסרית על הילדים לעזור לאביהם אם באמת הוא חולה וחסר כל ,זה שהוא נטש אותם שאלהים יתחשבן איתו . עצם העובדה שהוא רעב ללחם וחולה זה אומר משהו לא ? את יודעת לכל מטבע יש שני צדדים
אומנם עפ"י חוק הם לא חייבים לא כלום אבל אבא זה אבא לטוב ולרע מעניין אם היה מצב הפוך שהאמא נשארה חסרת כל חולה ולא הצליחה לגדל את ילדיה זאת גם הייתה חוצפה לדרוש עזרה ? ומה את אומרת על זה שאבא מגדל את ילדיו משלם מזונות ולעת זקנה הוא קורס והילדים לא שמים " זין " עליו ? הכל עניין של מוסריות ולא פנקסאות ! האם הם ירגישו יותר טוב אם הוא ימות ?

NoaModiin

New member
לא משנה אם מדובר באם או באב

שנטשו את ילדיהם בילדותם. בכל מקרה - לדעתי במצב כזה הם לא זכאים לקבל עזרה מילדיהם. ברור שבמקרה וההורים אכן מטפלים בילדים כל השנים, ולעת זקנה/מחלה מבקשים עזרה - הילדים צריכים לעזור. אבל זהו מקרה שונה לחלוטין ולא בזה מדובר. אני חושבת שילדים לא חייבים לעזור להוריהם בכל מקרה, כמו שאתה מנסה לצייר את זה. הילדים כנראה נפגעו רבות בילדותם, ולכן כעת הגיע זמנם "להחזיר לו" בכך שירגיש ולו במעט את מה שהם חוו. מוסר או לא מוסר - זה עניין אינדווידואלי.

ye44

New member
את יודעת

לכל דבר יש סיבה בטח להתנתקות שלו מילדיו ,אנחנו לא רואים את כל התמונה, אולי ה X שלו עשתה לו את המוות שהוא נאלץ לעזוב ולהתנתק ? לפי הכתבה הוא גם לא נהג באלימות כלפיהם לדעתי ילדים חייבים לטפל בהורים שלהם בין אם נרצה או לא הם הביאו אותנו לעולם ! הורים טובים או לא זה שאלהים יחליט ,מחובתנו לדאוג להם ,בן אדם עשה טעות בחייו והיום הוא מכה על חטא אז לסלוח זה דבר נעלה בטח להורים ,אם כל הבעיות הרגשיות של ננטשים זה מה שיעשה להם טוב להתעלם ממנו ? לתת לו לגווע בקרוואן ועוד שהוא חולה באפילפסיה ? ועוד משהו מעניין רק נשים יש להם תגובות אנטי חמלה ,זה ממכם והלאה יאללה שיקבר שימות ברעב הוא התנתק זב"שו . הם לא חייבים לאהוב אותו אבל יש להם חובה בסיסית לדאוג לו ,בבית המשפט החשיבה היא למנוע מהמדינה לשלם כסף לאנשים שיש להם כסף בעקיפין או במישרין אלא אם הם בודדים ,לדעתי בית המשפט יחייב את הילדים שלו לעזור לו וטוב שכך כי אם לא את תצטרכי לעזור לו דרך תלוש השכר שלך

../images/Emo45.gif

ועוד משהו - אם לדייק, ע"פ חוק הורה לא חייב כלום לילדיו אחרי שהגיעו לגיל 18. ובטח ובטח שלא הפוך.. אנשים מביאים ילדים ממניע אנוכי לחלוטין לעולם - בשביל שיהיה להם *את מי לאהוב* בתקווה שיום אחד העניין ישא פרי והילד יאהב אותם בחזרה
ללדת ילד בשביל שהוא יהיה *חייב* להם משהו לעת זיקנה זה סוג של ניצול ציני שעוד לא שמעתי כמותו, יש גבול לאנוכיות. אגב, לטעמי האישי (נטו מבחינה מוסרית, להשקפתי) אני סופר חייבת להורים שלי, גם אם היה והיחסים לא תמיד מדהימים באופן רציף, הם עשו ועושים למעני המון ולכן כשהם יגיעו לגיל זקנה ויצטרכו אותי לידם - בהחלט מתכוונת להיות גם אם זה לא יהיה פשוט. וגם הפוך - הבאתי ילד לעולם משוגע, ולכן מבחינתי האישית הילד הזה שהוא לגמרי גחמה שלי (הוא לא נשאל אם הוא רוצה להוולד), לגמרי יהיה ראוי לעזרתי לאורך *כל* חייו כמה שאוכל לעזור. מבחינתי זה ממש לא הולך להסתיים בגיל 18.

מייקי73

New member
איש אחד שאל אותי פעם בגיל 15.5

"מי קבע מה זה מוסר" , כששאלתי אותו אם זה מוסרי בעיניו מה שהוא עושה לי. וואלה נכון. אף אחד לא קבע מה זה מוסר. ומה שבעיניך במקרה הזה לא מוסרי, בעיניי זה קשקוש בלאבוש. הייתי מוסיפה לפסק הדין של בית המשפט בעיניין זה, גם בעיטה בתחת.

Rtitan

New member
אני עוד זוכר את שייקה מהגשש-החיוור...

אומר על האיש ההוא "...זהב-טהור..."
...

ye44

New member
את פוסקת לו גזר דין מוות

מבלי לדעת את העובדות ,אולי האקסית שלו מנעה ממנו לראות אותם ? הסיתה אותם נגדו כל השנים ולא הייתה לו ברירה ,כמו למשל האקסית של מני שלקחה את שני הילדים שלו והגישה תלונת שווא נגדו במשטרה על זה שהוא מכה אותם ! יש גברים שאומרים לעצמם מה אנחנו צריכים את זה ? לוקחים את הרגלים ונוטשים ! הגברים הללו משלמים כל חייהם את המחיר ולעת זקנה יש כאלה שקורסים ואין מי שיטפל בהם ! אז אל תבלבלי לי את המוח עם המקרה שלך
מוסריות עולה על משחקי ריגשי בטח שזה קשור בהורים ,נראה אותך חכמולוגית בסיטואציה הזאת ? גם את תפקירי את האבא או את האמא שתראי אותם במצב כזה ? זאת אנושיות זה שיכול להיות שהוא התנהג חרא כל החיים זה לא אומר שצריך להפקיר אותו יש דרכים לעזור גם מבלי להיות באינטרקציה יומיומית שאת

Rtitan

New member
גם אם היתה לו ../images/Emo228.gif...

זו היתה בחירה שלו לנטוש את ילדיו - שיאכל אותה, עד העצם. זו בעיה שלו ושיתמודד - בלי טלנובלות!!!

אייבורי

New member
מסכים דווקא עם YE

[אני בטח חולה מייד אלך לרופא] אבל נטישה איננה תמיד חזות הכל לא הכל נמדד רק במבחן התוצאה. אפילו אי תשלום המזונות, לא ברור למה לא שילם שהרי זאת חובה וקל לגבות אותה אלא אם מדובר בעני מרוד שלא היה מאיפה לקחת אתה ומייקי יוצאים מנקודת הנחה שיום אחד קם הגבר והחליט שנמאס לו, נטש והלך המציאות לפעמים קצת יותר מורכבת ומכילה יותר פרמטרים במשוואה.

rrredshay

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם שניכם בנושא,

ואני מכיר מקרוב מקרה שאמא הרחיקה כל נסיון התקרבות לילדים מהאבא והם גדלו על סיפורים של "אבא נטש אותי" כשהמסכן כל פשעו היה שהוא אדם חלש והתחתן עם האישה הלא נכונה...

מסכים עם שלושתכם בנושא...../images/Emo45.gif

הכי קל לחרוץ דין מבלי לשמוע את הצד השני. אולי הוא לא שילם מזונות כי לא היה לו גרוש על התחת? אולי גרושתו לא היתה צריכה את המזונות שלו כי היא הרוויחה הון? אולי גרושתו הרחיקה את ילדיו ממנו ולא היתה לו יכולת להתמודד איתה? רב הנסתר על הגלוי...

Rtitan

New member
../images/Emo8.gifאני בכלל בעד שיתבע מזונות מהאימא!!

הלכה, בגדה בו, הרחיקה את הילדים ממנו, לקחה לו את הוילה בקיסריה, חשבונות הבנק, המכוניות והעסקים, הרוויחה הון, נסעה לחו"ל ארבע פעמים בשנה עם המאהב ובכל פעם שהוא היה מגיע ומתחנן לשלם איזה טיפה מזונות, השומרים היו בועטים בו בגסות והוא היה יושב ליד שער הטירה קיץ וחורף וכך איבד את בריאותו, את צלילות דעתו והיום, ערירי ואביון... כל שנותר לו זה אולי לבקש את רחמי ילדיו האהובים שאולי יעזרו לו לעת זיקנתו... עשיתם כאן חתיכת סרט טורקי שאני רץ לחפש בקלאווה אצל הארמני
. אני מכיר מאד מקרוב מקרה שבוא הורים לילד אחד נפרדו - האישה בגדה בגבר והם פרדו כשהיא היתה בהריון. האימא הציעה לאבא שיוותר על האבהות שלו על הבן השני ושהמאהב שלה יאמץ אותו וכך יוקל נטל המזונות מהאב שהרוויח בערך חמישית ממנה. הגבר סירב. כשהעורך דין של הגבר שמע על זה, הוא הביט בו ולא האמין ואמר לו בצורה הכי ברורה בעולם "אתה מטומטם - תיפטר מהעובר הזה ולא משנה איך!" והאבא הזה הביט בעורך דין שלו וראה מפלצת ואמר לו "בחיים לא!". התינוק נולד, ההורים נפרדו, והאבא שהגיע לעוני מרוד של ממש, ואני מדבר על מצב שלא היה לו בבית מה לאכול - ולכן היה הולך לאכול בבית תמחוי לא רחוק מהעבודה שלו - מעולם לא חלם אפילו לעכב תשלום מזונות של חודש אחד לגרושתו שעבדה במשרה מאד ריווחית והרוויחה סכומים שלגביו היו דימיוניים של ממש כולל רכב צמוד ותנאים. הוא גם התעקש שהילדים וגרושתו ימשיכו לגור בבית המשותף כדי שהילד הגדול לא יצטרך להתרגל לסביבה חדשה כשהמשפחה מתפרקת... אחרי זמן מה המצב של האבא השתפר, והיום הוא בסדר גמור אבל אני זוכר טוב טוב את התקופה ההיא שבו חברים שלו שאלו אותו "למה אתה משלם לה מזונות - היא לא צריכה את זה!!" הוא היה עונה "אני לא משלם את לה... ואפילו לא לילדים - אני משלם את המזונות הללו לי, כדי להמשיך להרגיש שאני האבא שלהם ומגדל אותם ונותן להם את כל מה שאני יכול!". אז אל תספרו לי על אישה שניסתה להרחיק את האבא, שלא היה לו גרוש על התחת ועוד - אם הוא היה רוצה אז להמשיך להיות האבא שלהם - כלום לא היה עוצר אותו. חוצמזה - הדיון כלל לא היה האם ולמה הוא לא שילם מזונות - העיניין הוא שלא משנה מדוע - האיש מעולם לא תפקד כאב והיום, בשלב הכי עדין של הילדים שלו כשהם רק בנים ת העתיד שלהם, הוא הולך ותובע מהם סכומי כסף בכל חודש - הוא תובע מכל אחד 1500 ש"ח, על פני שנה, מדובר ב-18 אלף שקל שזה שנתיים של שכ"ל באוניברסיטה (נכון לפעם האחרונה ששמעתי על גבהו). האבא הזה מנסה לערער את הבסיס שלהם להתחיל חיים נורמליים - וזה בעיני לא אבהי, לא הורי והזוי. האיש הזה לא הרוויח את התואר אבא - וזה נכון לכל האבות שחושבים שהם נוקמים בגרושה שלהם דרך הילדים: יום אחד הם יבינו שהם לא נקמו בגרושה - אלא איבדו את הילדים שלהם.

Rtitan

New member
מה עניין מוסר כאן?...

לנטוש את הילדים זה מוסרי? מה עניין אב או אם? האם למינו של ההורה הנוטש יש קשר אם הילדים אמורים לעזור לו בעת זקנתו? העניין הוא שהתואר "אבא" או "אמא" אינו נקנה רק בצורה הביולוגית של הפקת ייצור חי שנושא את אותו מטען גנטי של ההורה - אלו תארים שאדם מרוויח על שום היותו גורם שמגדל את הילד, שדואג לו, שנמצא בעולם שלו, שסוכך על הצאצא בכנפיו ותומך בו עד שהצאצא יכול לעמוד ברשות עצמו בעולם. האיש הזה לא היה להם אבא בשום צורה שהיא - לנתבעים אין שום חוב או חובה כלפיו ומה שקורה איתו פשוט לא אמור לעניין אותם יותר מאשר העיתון שהם קראו אתמול והיום כבר עוטף דגים בשוק. הוא חולה וקורס? זו בעיה שלו - שיפתור אותה בעצמו. מקסימום יש ביטוח לאומי - או שיילך יקבץ נדבות באיזו צומת. את העניינים בינו לבין אלוהים - תעזוב כאן - זה ביניהם... לנתבעים יש חיים להתחיל - חיים שהם מתחילים מעמדת חיסרון כי לא היה להם אבא שיעזור להם - אז עוד להעמיס עליהם חובות לעזור לאיזה נעבעך בשלב הכי עדין ושברירי של חייהם? מה פתאום - שילכו, יצליחו בחייהם ויבנו לעצמם חיים והורות אחרת לגמרי מזו שהם חוו - האיש הזה אינו חלק מחייהם בשום צורה.

אייבורי

New member
אני בעד

החוק בדיני משפחה היום כלכך הזוי שאולי רק מקרים הזויים כאלו יכולים להצביע על גודל הפארסה. אולי דווקא הצלחה שלו במשפט תוביל לחשיבה מחדש ושינוי דיני המשפחה בישראל.

Rtitan

New member
הכותרת כאן לא הגיונית לי...

השאלה הגדולה בעיני הוא מה הופך את מי שהזרים כמות מסויימת של תאי זרע אל רחם של אישה ומהמטען הגנטי הזה נוצרו עוברים, תינוקות ואנשים - למשהו כל כך מלא, כל כך טעון רגשות וכל כך מחייב כמו "אבא"? אנחנו יכולים לדון בשאלה על טיבה של התבועה הזו שעות על גבי שעות, ועדיין יש כאן שאלה אחת גדולה שבאמת מסקרנת... לא, אינני מדבר על תוצאות התביעה ההזויה הזו - למדתי שהגיון המשפטנים אינו הגיון שאני מסוגל לעקוב אחריון, ואינני יודע מה יהיה הטיעון שהעורך-דין של התובע יצוץ עימו שעשוי לאלץ את השופט להסכים ולחייב את הילדים לשלם לאיש הזה נדבות. יש סיכוי שבית המשפט יראה באיש הזה "אבא", ורוח הקודש הצדקנית - שבשמה הוא משחרר רוצחים על ימין ועל שמאל או סתם עושה חוכא ואיטלוה מכל צורה של צדק - שתנחת עליו תגרום לו לחייב את הנתבעים לשלם בשם איזה צדק מוסרי עלום. השאלה הגדולה היא - מה הופך אדם ל-"אבא". אנשים תורמים זרע כדי להפרות נשים שאינן יכולות ללדת מזרע בן זוגן, או נשים שבוחרות להרות לבד ללא בן זוג... ויש לא מעט ילדים כאלו. האם אדם שבהיותו צעיר הלך לתרום זרע יכול כעבור 20-30 שנה ללכת אל בית המשפט (למצוא את ילדו בעזרת המאגר הביומטרי המאובטח כל כך
) ולתבוע ממנו מזונות? האם הוא יכול להיות מוכר כ"אבא" של מי שנושא את המטען הגנטי שלו? האם אדם מקבל את התואר "אבא" רק על שום זהות גנטית בינו לבן צאצא שנולד ממנו? או שמא, התואר "אבא" הוא תואר שאדם חייב לעמול קשה, לא פעם ממש בצפרניים כדי להשיג ולשמור עליו? אתם יודעים מה?... אני אפילו לא מדבר על תשלום מזונות ברמה סבירה ובאופן מסודר, אלא אני מדבר על זה שאיש יהיה חלק מהעולם של הילדים שלו... שייתן להם את ההרגשה שאיכפת לו מהם, שהם הילדים שלו, שהוא חוסה עליהם את כנפיו כמו שאבא אמור לעשות... התביעה של התובע הזה בעיני היא ממש שקולה - איש שתרם זרע כשהיה צעיר, תובע ממי שנושא את המטען הגנטי של הזרע שלו שיפרנס אותו ולפול לו לעול על צווארו. תביעה הזויה.

אייבורי

New member
באותה נשימה

מי שנגנב זרעו וחוייב להיות הורה מחוייב במזונות ללא שום קשר להיותו אבא באותה נשימה, ילדים הולכים עם אמא בגירושים ולא להורות משותפת החוק והמנטליות אכן הזויים, אם הולכים בהגיון מסויים אז שילכו כל הדרך, גם במקרים שזה מוביל לאבסורד [במתמטיקה זה היה שובר את הכללים]

למעלה