שיאומי רדמי נוט 14 פרו מלא בבעיות..

רוב הזמן נח

Well-known member
דבר ראשון, המצלמה של 200 מגה פיקסל לא נותנת תוצאה שהיא כמעט פי 2 מהמצלמה של 11S שהיא 108 מגה פיקסל.
אם יש שיפור אז הוא שיפור קטן הרבה יותר.

דבר שני, שיאומי הסירה את מנהל הקבצים שלה מכל מיני מקומות חשובים.
למשל אם אתם עושים צילום מסך ורוצים לשלוח אותו, תקבלו המון אפליקציות אבל מנהל הקבצים (הסמל של תיקיה) שבעזרתו אפשר לנווט ולשים את הקובץ איפה רוצים, פשוט חסר. אבל כאן זאת בעיה קלה, כי אפשר לגשת לתיקיה של צילומי המסך ישירות ומשם לשמור במיקום חדש.

הבעיה הגדולה זה בהקלטת שיחות. שיאומי דפקה את המשתמשים שלה בקטע הזה. בעבר (שיאומי 11S) היה אפשר לפתוח את ההקלטה ולבחור את מנהל הקבצים ואז לשמור אותה איפה שרוצים. עכשיו בפעולה הזאת אין את מנהל הקבצים. יש רק אפליקציות מחורבנות שרוצים שתעלו אליהם את ההקלטה ומשם אולי לשמור איפה שרוצים. ואי אפשר לגשת ישירות לתיקיה שבה השיחות מוקלטות כי היא תיקיה מוסתרת, שכנראה יש אליה גישה רק ממכשירים שפתחו בהם את הבוטלואודר והשיגו הרשאות רוט.

הפתרון שמצאתי לעניין הדפוק הזה זה להתקין טלגרם, לשלוח את ההקלטה להודעות השמורות או לאיזה ערוץ פרטי שפתחתי שרק אני רשום אליו. ואז לפתוח את אותו הטלגרם במחשב ולהוריד את ההקלטה למחשב. פתרון שעובד, לבעיה שלא ברור למה בכלל שיאומי יצרה אותה.

בעיה נוספת מבחינתי, זה איכות הסאונד ששיאומי החליטו לשים בקיבצי הוידאו שלהם.
מישום מה קיבצי הוידאו באיכות- HD מכילים סאונד בקצב דגימה של 22KHz
ולא ראיתי שיש הגדרות שיכולות לשנות את זה.
שזה מבחינת איכות דפוק לגמרי.

הסטנדרט לאיכות סאונד זה 44KHz
או 48KHz

פחות מזה זה פשוט תקלה שלא ברור איך התרחשה.

ואת הבעיה הכי רצינית אני אשמור לפעם אחרת..

SHERME

Well-known member
דבר ראשון, המצלמה של 200 מגה פיקסל לא נותנת תוצאה שהיא כמעט פי 2 מהמצלמה של 11S שהיא 108 מגה פיקסל.
אם יש שיפור אז הוא שיפור קטן הרבה יותר.

דבר שני, שיאומי הסירה את מנהל הקבצים שלה מכל מיני מקומות חשובים.
למשל אם אתם עושים צילום מסך ורוצים לשלוח אותו, תקבלו המון אפליקציות אבל מנהל הקבצים (הסמל של תיקיה) שבעזרתו אפשר לנווט ולשים את הקובץ איפה רוצים, פשוט חסר. אבל כאן זאת בעיה קלה, כי אפשר לגשת לתיקיה של צילומי המסך ישירות ומשם לשמור במיקום חדש.

הבעיה הגדולה זה בהקלטת שיחות. שיאומי דפקה את המשתמשים שלה בקטע הזה. בעבר (שיאומי 11S) היה אפשר לפתוח את ההקלטה ולבחור את מנהל הקבצים ואז לשמור אותה איפה שרוצים. עכשיו בפעולה הזאת אין את מנהל הקבצים. יש רק אפליקציות מחורבנות שרוצים שתעלו אליהם את ההקלטה ומשם אולי לשמור איפה שרוצים. ואי אפשר לגשת ישירות לתיקיה שבה השיחות מוקלטות כי היא תיקיה מוסתרת, שכנראה יש אליה גישה רק ממכשירים שפתחו בהם את הבוטלואודר והשיגו הרשאות רוט.

הפתרון שמצאתי לעניין הדפוק הזה זה להתקין טלגרם, לשלוח את ההקלטה להודעות השמורות או לאיזה ערוץ פרטי שפתחתי שרק אני רשום אליו. ואז לפתוח את אותו הטלגרם במחשב ולהוריד את ההקלטה למחשב. פתרון שעובד, לבעיה שלא ברור למה בכלל שיאומי יצרה אותה.

בעיה נוספת מבחינתי, זה איכות הסאונד ששיאומי החליטו לשים בקיבצי הוידאו שלהם.
מישום מה קיבצי הוידאו באיכות- HD מכילים סאונד בקצב דגימה של 22KHz
ולא ראיתי שיש הגדרות שיכולות לשנות את זה.
שזה מבחינת איכות דפוק לגמרי.

הסטנדרט לאיכות סאונד זה 44KHz
או 48KHz

פחות מזה זה פשוט תקלה שלא ברור איך התרחשה.

ואת הבעיה הכי רצינית אני אשמור לפעם אחרת..
לגבי המצלמה רשמתי לך שהיא לא משהו להתפאר בו בגלל שגודל כל פיקסל מה200 הוא חצי מיקרון, אם זה היה מיקרון היית נהנה מהמצלמה
שנית המעבד MTK G100 יכולת עיבוד התמונה שלו יחסית חלשה באיחוד פיקסלים, וגם אין לך יכולת לצלם וידאו 4K 30FPS, רק 1080 30FPS עם EIS, ב1080 60FPS אין EIS
בסלפי ובUW אפשר לצלם וידאו 1080 30FPS עם EIS
בסך הכל המצלמה באור יום לא ממש ממש גרועה בצילום סטילס, בלילה ובאזורים חשוכים המצלמה כבר ממש לא מתפקדת בסטילס, בוידאו זה עדין בגדר הסביר

מעולם לא השתמשתי במנהל הקבצים המקורי של שיאומי או סמסונג, העדפתי להשתמש במנהל של גוגל FILES BY GOOGLE
חוץ מזה אין ממש צורך ביום יום במנהל הקבצים, למעט אם יש לך כרטיס MSD בטלפון שאז חייבים מנהל קבצים, או שיש כאלה שמגדירים שכל הצילומים ממערך הצילום בטלפון יעברו ישירות לכרטיס זיכרון ובכך מוותרים על גוגל פוטוס

בכדי לשמור צילומים דרך מערך הצילום של השיאומי משתמשים בגוגל פוטוס שזאת אפליקציה מאוד משוכללת להשבחת תמונות ואפילו מחיקת אובייקטים והחלפת רקע בתמונות סטילס, לגבי וידאו מחכים לפיצ'רים חדשים מצד גוגל שיגיעו בקרוב לאפליקציה בעדכונים הקרובים

לגבי הקלטת שיחות ההקלטה נשמרת ביומן השיחות של גוגל, משם אפשר להעביר אותה לגוגל KEEP - אפליקצית הפתקים של גוגל
זאת אפליקציה שמתמללת לעברית הקלטות קוליות דרך האפליקציה, ומשמשת כתחנת מעבד גם של תמונות שאפשר להעביר אליה מגוגל פוטוס
עכשיו כולם ממתינים שהאפליקציה תוכל לתמלל הקלטת שיחה לעברית, בסוף זה יקרה מתי שהוא

לגבי הסאונד בוידאו HD, אני כמעט בטוח שבהגדרות אם תתעמק תמצא שאפשר לשנות את זה

לדעתי הבעיה הכי רצינית שלך שלא רכשת את אותו דגם רק דור 5
שהוא כבר טלפון עם איכות צילום ב5 רמות יותר מהטלפון דור 4
מעבד 5G עם עיבוד תמונה ברמה אחרת לגמרי

אם היית בודק מראש היית צריך לדעת שישנם שני דגמים, חבל שבאייבורי לא שירתו אותך נאמנה
XIAOMI REDMI NOTE 14 PRO 4G
XIAOMI REDMI NOTE 14 PRO 5G

בכל מקרה תשתדל להנות ככל שאתה יכול ממה שיש לך

רוב הזמן נח

Well-known member
לגבי המצלמה רשמתי לך שהיא לא משהו להתפאר בו בגלל שגודל כל פיקסל מה200 הוא חצי מיקרון, אם זה היה מיקרון היית נהנה מהמצלמה
שנית המעבד MTK G100 יכולת עיבוד התמונה שלו יחסית חלשה באיחוד פיקסלים, וגם אין לך יכולת לצלם וידאו 4K 30FPS, רק 1080 30FPS עם EIS, ב1080 60FPS אין EIS
בסלפי ובUW אפשר לצלם וידאו 1080 30FPS עם EIS
בסך הכל המצלמה באור יום לא ממש ממש גרועה בצילום סטילס, בלילה ובאזורים חשוכים המצלמה כבר ממש לא מתפקדת בסטילס, בוידאו זה עדין בגדר הסביר

מעולם לא השתמשתי במנהל הקבצים המקורי של שיאומי או סמסונג, העדפתי להשתמש במנהל של גוגל FILES BY GOOGLE
חוץ מזה אין ממש צורך ביום יום במנהל הקבצים, למעט אם יש לך כרטיס MSD בטלפון שאז חייבים מנהל קבצים, או שיש כאלה שמגדירים שכל הצילומים ממערך הצילום בטלפון יעברו ישירות לכרטיס זיכרון ובכך מוותרים על גוגל פוטוס

בכדי לשמור צילומים דרך מערך הצילום של השיאומי משתמשים בגוגל פוטוס שזאת אפליקציה מאוד משוכללת להשבחת תמונות ואפילו מחיקת אובייקטים והחלפת רקע בתמונות סטילס, לגבי וידאו מחכים לפיצ'רים חדשים מצד גוגל שיגיעו בקרוב לאפליקציה בעדכונים הקרובים

לגבי הקלטת שיחות ההקלטה נשמרת ביומן השיחות של גוגל, משם אפשר להעביר אותה לגוגל KEEP - אפליקצית הפתקים של גוגל
זאת אפליקציה שמתמללת לעברית הקלטות קוליות דרך האפליקציה, ומשמשת כתחנת מעבד גם של תמונות שאפשר להעביר אליה מגוגל פוטוס
עכשיו כולם ממתינים שהאפליקציה תוכל לתמלל הקלטת שיחה לעברית, בסוף זה יקרה מתי שהוא

לגבי הסאונד בוידאו HD, אני כמעט בטוח שבהגדרות אם תתעמק תמצא שאפשר לשנות את זה

לדעתי הבעיה הכי רצינית שלך שלא רכשת את אותו דגם רק דור 5
שהוא כבר טלפון עם איכות צילום ב5 רמות יותר מהטלפון דור 4
מעבד 5G עם עיבוד תמונה ברמה אחרת לגמרי

אם היית בודק מראש היית צריך לדעת שישנם שני דגמים, חבל שבאייבורי לא שירתו אותך נאמנה

בדקתי פיזית בכל התיקיות. אי אפשר להגיע לתיקיה ששם נשמרות ההקלטות של השיחות.
ואי אפשר להגדיר שההקלטות יוקלטו מראש על כרטיס הזיכרון.

האפשרות היחידה זה לשלוח עותק לאחת האפליקציות שמוצעות שם. שאני לא מעוניין בכלל להשתמש בהם. . אז התקנתי טלגרם וה הצטרף שם לרשימה. ואז דרך הטלגרם שמרתי במחשב.

ניסיתי להתקין כל מיני מנהלי קבצים אחרים ואף אחד מהם לא הצטרף שם לרשימה. זה משהו דפוק ששיאומי עשו בכוונה.

בשיאומי 11S היית בשליחה של הקובץ בוחר שם במנהל הקבצים , מנווט שם לכרטיס הזיכרון ושומר שם איפה שאתה רוצה. בשיאומי 14 פרו אין אפשרות כזאת.

רוב הזמן נח

Well-known member
בדקתי היום בטלפון של שיאומי מהשנה האחרונה
ההקלטה נשמרת ביומן השיחות
משם אפשר להעביר אותה לגוגל KEEP לוואטסאפ ולטלגרם
לא מצאתי בכלל את מנהל הקבצים
אז השיאומי 11S הוא מלפני זה.
ומוזר שהורידו את האפשרות הזאת. כאילו בכוח מנסים לגרום לנו להשתמש באפליקציות, כשאפשר לעבוד בלעדיהם.

רוב הזמן נח

Well-known member
הכי טוב זה סמסונג A26 דגם 128/6 + סלוט לMSD שעולה 880 שקל
תוכל לגשת לאחר מכן לכל חנות שמתעסקת עם סלולרים ולבקש מהם לצרוב בסמסונג הקלטת שיחות אוטומטית בחייגן של סמסונג במחיר של 60/80 שקל
למה אי אפשר ללכת אליהם עם טלפון של שיאומי שיצרבו לי עליו בוטלואודר נורמלי שאפשר לפתוח ולסגור בקלות לפי הצורך? :-P:

רוב הזמן נח

Well-known member

אני שאלתי על זה כאן לפני וגם כאן לא אמרו לי על ההבדלים האלה.

רוב הזמן נח

Well-known member
[/URL]
מגדירים שכל הצילומים ממערך הצילום בטלפון יעברו ישירות לכרטיס זיכרון ובכך מוותרים על גוגל פוטוס
בעניין שמירת הצילומים מהמצלמה של הטלפון, אין בעיה. גם ב 11S וגם ב- 14 פרו יש למכשיר כרטיס זיכרון ויש הגדרה במצלמה שמפעילים שכל הצילומים יהיו על כרטיס הזיכרון.

הבעיה היא בהקלטת השיחות, ששם בשיאומי אין את האפשרות הזאת.

SHERME

Well-known member
בדקתי היום בטלפון של שיאומי מהשנה האחרונה
ההקלטה נשמרת ביומן השיחות
משם אפשר להעביר אותה לגוגל KEEP לוואטסאפ ולטלגרם
לא מצאתי בכלל את מנהל הקבצים
התקנתי לו מנהל של גוגל

רק שתדע שבהקלטת שיחות בסמסונג בONEPLUS VIVO OPPO REALME ההקלטות נשמרות באפליקציה נפרדת שהשם שלה זה "הקלטות" או "הקלטה"
ומשם אפשר להעביר את זה לאן שרוצים וגם לכרטיס זיכרון
בסמסונג אפשר להגדיר שההקלטות יעברו ישירות לכרטיס זיכרון

זכור לי שרשמתי במפורש לא לגעת בטלפונים של שיאומי באזור המחירים של 800/1000 שקל

אני יכול לאשר רק שני דגמים של שיאומי

שיאומי POCO X7 5G

שיאומי POCO X7 PRO 5G

הם טיפה יקרים 1100/1400 שקל
דגם 256/8 ללא סלוט לMSD

סמסונג A26 אחריות אייבורי מכשיר יבואן מקביל
דגם 128/6 + סלוט לMSD שעולה 880 שקל

דגם 256/8 + סלוט לMSD שעולה 1000 שקל

תוכל לגשת לאחר מכן לכל חנות שמתעסקת עם סלולרים ולבקש מהם לצרוב בסמסונג הקלטת שיחות אוטומטית בחייגן של סמסונג במחיר של 60/80 שקל

או מכשיר יבואן רשמי "סאני" עם הקלטת שיחות אוטומטית בחייגן של סמסונג
דגם 128/6 + סלוט לMSD שעולה 1000 שקל

רוב הזמן נח

Well-known member
ושכחתי 2 דברים נוספים.

1. המכשיר בכללי מרגיש כבד. לוקח לו הרבה זמן לעלות מרגע שמפעילים אותו מחדש.

2. מה הקטע של המסך שמועגל בקצוות שלו? קראתי שכתבו על זה כאן פעם והמליצו לא לקנות סלולרי עם מסך כזה. או שאני טועה והעניין שדיברו עליו קשור למשהו אחר במסך?

SHERME

Well-known member
ושכחתי 2 דברים נוספים.

1. המכשיר בכללי מרגיש כבד. לוקח לו הרבה זמן לעלות מרגע שמפעילים אותו מחדש.

2. מה הקטע של המסך שמועגל בקצוות שלו? קראתי שכתבו על זה כאן פעם והמליצו לא לקנות סלולרי עם מסך כזה. או שאני טועה והעניין שדיברו עליו קשור למשהו אחר במסך?
זה מעבד דור 4 עם ארכיטקטורה די פשוטה ועם ליבות די ישנות MTK G100
ותדרים יחסית נמוכים
ביצועים זה לא הצד החזק
מהירות הגלישה בדור ארבע LTE CAT 13
הוא מעבד טוב לטלפונים בין 500/700 שקל

המעבד בשיאומי POCO X7 5G
דיימנסיטי 7300 של MTK עם ארכיטקטורה הרבה יותר מתקדמת בתדרים יותר גבוהים עם מודם דור 5 ומודם דור 4
ועם כרטיס גרפי יותר חזק
תומך ב12 תדרים של דור 5 ותומך בגלישה בדור ארבע LTE CAT 18

המעבד בA26 של סמסונג
אקסינוס 1380 של סמסונג עם ארכיטקטורה הרבה יותר מתקדמת בתדרים יותר גבוהים עם מודם דור 5 ומודם דור 4
עם כרטיס גרפי יותר חזק
תומך ב12 תדרים של דור 5 ותומך בגלישה בדור ארבע LTE CAT 18

המעבד של שיאומי POCO X7 PRO
דיימסיטי 8400 של MTK עם 8 ליבות ממש חדישות - ליבה ראשית בתדר 3.25 ג'יגה הרץ
ארכיטקטורה של 2025 עם כרטיס גרפי חזק מאוד
מתאים במיוחד לגיימינג, עיבוד תמונה ברמה הגבוהה ביותר
תומך ב12 תדרים של דור 5 עד 6 ג'יגה הרץ ותומך גלישה בדור ארבע LTEA CAT 24

לגבי המסך הקמור יחסית לטלפונים אחרים עם מסך קמור הוא עוד מתפקד טוב בפרט אם מלבישים עליו מלמטה את הקייס המקורי שבאריזה
שמכסה באופן היטב מלמטה ללמעלה את החלק הקמור
ומאפשר להפעיל את הטלפון עם מחווה של אצבעות, במקום שלושת המקשים הוירטואליים של אנדרואיד

הסיבה שמייצרים ב2025 מסכים כאלה, הוא פשוט ביקוש עוצם בסין והודו לזן כזה של מסכים
וגם במדינות עולם שלישי

למעלה