שטר של 50 שקלים

תצפרדי

New member
שטר של 50 שקלים

למי אין שטר של 50 שקלים זה עם התמונה של שי עגנון? האם שמתם לב לכל מה שכתוב על השטר. ש"י עגנון נשא נאום בשטוקהולם בעת קבלת פרס נובל. הנאום כתוב על השטר למיטיבי ראות. בצידו השני של השטר רשימת כל ספרי עגנון כאשר ברקע הספריה שלו. כדאי לקרוא, ולהתפעם מאישיותו של האדם הצנוע הזה, כפי שבאה לידי ביטוי בנאומו הקצר לפני מלכים ורוזנים.

רותי ב.

New member
בהזדמנות הראשונה

אנסה לקרוא (עם זכוכית מגדלת כמובן). אין דברים כאלה לפעמים לא באמת זוכים לתשומת הלב הראויה

tsiporganeden

New member
תודה על המידע, אבל אני מזמן מזמן לא מצליחה

לקרוא כל כך קטן, אבל יש לי רעיון אולי תעזור לנו ותכתוב פה את מה שכתוב שם? אנא, בתודה מראש.

SAMI RUSSO

New member
פש'ריקה זה תוכן הנאום של שי עגנון

נירשם מתוך שטר 50 שקלים - שי עגנון מתוך קטסטרופה היסטורית שהחריב טיטוס מלך רומי את ירושלים וגלה ישראל מארצו נולדתי אני באחת מערי הגולה. אבל בכל עת תמיד דומה הייתי עלי כמי שנולד בירושלים. בחלום בחזון לילה ראיתי את עצמי עומד עם אחי הלויים בבית המקדש כשאני שר עמהם שירי דוד מלך ישראל. נעימות שכאלה לא שמעה כל אוזן מיום שחרבה עירנו והלך עמה בגולה .חושד אני את המלאכים הממונים על היכל השירה שמיראתם שאשיר בהקיץ מה ששרתי בחלום השכיחוני ביום מה ששרתי בלילה ,שאם היו אחי בני עמי שומעים לא היו יכולים לעמוד בצערנו מחמת אותה הטובה שאבדה להם. כדי לפייס אותי על שנטלו ממני לשיר בפה נתנו לי לעשות שירים בכתב. התשכ"ז, 1966 וזו רשימת ספריו של שי עגנון : קורות בתינו שירה תמול שלשום אורח נטה ללון אלו ואלו אתם ראיתם בחנותו של מר לובלין האש והעצים הכנסת כלה ימים נוראים לפנים מן החומה מעצמי אל עצמי סמוך ונראה ספר סופר וסיפור עד הנה עיר ומלואה זהו אסטו אס tsiporganeden (פאש'ריקה ) קריו קה טה איודי
, ארע אומברה קון מונצ'ה סאנסיאה .

למעלה