שטר ערבות

גליi

New member
שטר ערבות

שלום לכולם! לפני כשלוש שנים חתמתי על ערבות לאחי והיום קיבלתי מכתב תביעה, עד כמה שהבנתי השטר תופס רק לשנה הראשונה שלו בדירה. אשמח לקבל תשובות ממישהו שמבין לגבי כמה זמן תופס שטר הערבות ואם התובע אמר לי לפני כחודשיים שהוא סגר עם אחי את החוב ואני יכולה להיות רגועה ועכשיו הוא תובע אותי מה עליי לעשות תודה מראש גלי

חסרים פרטים

האם אחיך סגר את חובו השטר שואב את כוחו מכורח הסכם השכירות והוא בא להגן ולשמש כבטוחה אולם האם חוזה השכירות הוארך ? ועוד פרטים מהם ניתן ללמוד את אפשרויות ההתגוננות העומדות בפנייך חסרות נמצאים בהסכם ולפיכך נבצר ממני לתת תשובה יחד עם זאת אם העו"ד לא יכחיש את דבריו בעניין כי אחיך אינו חייב אזי את נמצאת בנעליו ואם החייב העיקרי הופטר או אינו חייב כם את לא

ציפי ג

New member
תלוי מה כתוב בהסכם השכירות

אם בהסכם הותנה שהשטר תקף רק לשנת השכירות הראשנוה, אזי כל הארכה של הערבות היתה צריכה להיות מלווה בחתימה שלך על מסמך המסכים לכך. לפעמים, תובעים ערבים שאינם חייבים רק כדי להשיג אמצעי לחץ על החייב העיקרי. האם קבלת כתב תביעה או התראה של ההוצל"פ? אם כן, עליך להגיש לבית השמפשט או להוצל"פ בקשה מפורטת להתנגדות לביצוע שטר, או בקשה לרשות להגן, הכוללת פירוט של כל העובדות, ולו הזוטרות ביותר. על הבקשה להיות נתמכת בתצהיר המפרט את כל העובדות הללו, תוך פרק הזמן שנקוב בהזמנה/ התראה שקבלת. שבת שלום. חודש טוב.

גוז

New member
ציפי בוקר טוב - ../images/Emo118.gif

נדמה לי, שהשטר יוצר יריבות ישירה בין הנושה לבין הערב - שאינה בהכרח תלויה בהסכם שבין הנושה לבין החייב המקורי. בעקרון - יכול למשל שבשטר יהיה כתוב שהוא נועד לכסות רק דמי שכירות, או רק נזקים שיגרמו למושכר - או שהוא יהיה תקף רק לחלק מתקופת השכירות - שאז הפרות אחרות של ההסכם על ידי החייב - אינן משליכות על הערב שע"פ השטר. לכן - אם אינני טועה - יש חשיבות גדולה לאמור בשטר.

ציפי ג

New member
ישנו פס"ד של ברק

שבצדדים קרובים לשטר תנאי ההסכם חלים על הצדדים הקרובים. אם כתוב בהסכם שהערבות היא רק לשנה, לדעתי היא רק לשנה.

ציפי ג

New member
אני מזדקנת

בטוח שקראתי את פסה"ד, אני אפילו יודעת מה הוא אומר, אבל השם, לא אומר לי כלום.

למעלה