שטר חוב או צ'ק בטחון?

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

ipv6

Member
שטר חוב או צ'ק בטחון?

היי,
בתור דייר הוגן שלא מתכוון לעשות שום דבר במזיד אני מעוניין להגן על עצמי במצב שבעל בית חלאה מחליט סתם ככה לגבות ממני כסף.
במקרה כזה מה עדיף לי לתת צ'ק בטחון או שטר חוב עם ערבים?

אני חושב ששטר חוב יותר טוב לדייר כי הפעלה שלו מחייבת הוצאה לפועל \ בית משפט, כלומר הבעלים צריך לעשות את הפעולה המלוכלכת כדי לקבל ממני כסף שלא מגיע לו, לעומת זאת במקרה של צ'ק אני חייב לבטל את הצ'ק כדי להגן על עצמי שזאת הפעולה המלוכלכת. מצד שני שטר חוב מצריך ערבים...

מה דעתכם?

שטר חוב פחות בשימוש בימינו

היות שבעלי הדירות הם אלו שקובעים, הם מעדיפים את מה שעדיף עבורם, ולכן רבים מעדיפים ערבות בנקאית או פיקדון במזומן, ואפילו צ'ק ביטחון (שאסור לך לבטל במידה ולבעל הדירה יש עילה מוצדקת להשתמש בו).
&nbsp
אגב - לרוב מקובל שבעלי הדירה מחזירים את צ'ק הביטחון או קורעים אותו בנוכחות הדייר, ביטול צ'ק כזה הוא רק במידה והצ'ק אבד, או במקרים כמו שקרה לי, שהיה מדובר בבעל דירה שחי בחו"ל ולא היה ממש ניתן לדבר איתו.

ipv6

Member
למה אסור לבטל צ'ק בטחון?

זה שקול לכל צ'ק רגיל שאפשר לבטל, לא?

אז זהו, שאי אפשר לבטל כל צ'ק רגיל

אם אתה מבטל צ'ק שניתן לבעל עסק, או לבעל דירה במקרה הזה, כל עוד זה לא בתיאום איתו ובהסכמתו, זה נחשב להפרת חוזה.
את הצ'ק מותר לבטל רק לאחר סגירת החוזה ואישור בעל הדירה שאין לו עילה למימוש צ'ק הביטחון - ובמקרים כאלו לרוב בעל הדירה מחזיר את הצ'ק לשוכר.
&nbsp

ipv6

Member
אני מכיר שניתן לבטל

צ'ק אם לא קבלת תמורה עבורו, כלומר חוזה לא התקיים. קניתי רהיטים שלמתי בצ'ק לא קיבלתי כלום, חוקי לחלוטין לבטל.

בנוגע לצ'ק בטחון, בחוזה מופיע שהוא יופעל רק כנד נזקי מבנה, הבעלים הולך ומפקיד אותו על היום הראשון שהוא קיבל אותו, זאת הפרת חוזה גם כן.
אסור לי לבטל אותו?

אבל זה לא המקרה

לבטל צ'ק ביטחון לפני שבעל הדירה אישר שאין לו טענות למימוש, לא נחשב כ"לא קיבלת תמורה".
אם בעל הדירה מפקיד את צ'ק הביטחון ביום שקיבל אותו, זו הפרת חוזה ואתה רשאי לתבוע אותו, אבל לבטל את הצ'ק לא יתן לך כלום - אי אפשר לבטל צ'ק אחרי שהופקד ונפדה.
זו אגב סיבה מצוינת למה לא לשלם בצ'ק על קניית רהיטים, ואם מתעקשים אז צ'ק דחוי למוטב בלבד.

ipv6

Member
אנחנו מסתבכים

בואי נפריד בין 2 נושאים:
חוקיות של ביטול ויוכלת טכנית לבטל.

נתחיל מהיכולת הטכנית, אני חושב (ואני לא בטוח) שניתן לבטל צ'ק שהופקד 3 ימים אחרי ההפקדה. כלומר הוא נחשב שנפדה רק אחרי 3 ימים אחרי שהפקידו אותו, ככה שלפני שהטרנזקאציה אושרה יש אפשרות להורות לבנק שלך לא לכבד אותו, אני לא בטוח ב100% אבל אני מכיר שאפשר. שוב אחרי 3 ימים הכסף עבר לבנק השני ופה באמת אין מה לעשות. אני חושב שבגלל זה רואים לאחר הפקדת צ'ק שהמאזן לא סופי.

עכשיו לגבי החוקיות:
אם מה שאמרתי למעלה מתקיים ובחוזה מופיע במפורש שהצ'ק בטחון הוא כנגד נזקים לדירה והצלחתי לבטל אותו, אני מאמין שבמבחן החוקי (מול בית המשפט או הוצאה לפועל) אני גם אהיה בסדר כי זה מצב שקול לרהיטים שלא הגיעו. הרי בעל חנות שלא סיפק לי את השולחן, לא יתבע אותי על זה שביטלתי לו את הצ'ק על השולחן.

שאלתי בכל מקרה גם בתביעות קטנות..

אתה מסבך דברים שאין צורך לסבך

במיוחד לאור העובדה שאם הבנתי נכון, אתה מדבר על מקרים תיאורטיים.
גם בדיון השני, אתה מסבך סתם.

ipv6

Member

באתי לפה לשאול כי אני רוצה להבין עד הסוף איך לטפל במצבים בעייתים (הדיון השני פחות מעניין כי מדובר בסכומים זניחים).
כשחותמים עיסקה על השכרת דירה, צ'ק בטחון מהווה בד"כ אחוזים לא זניחים משווי העסקה. אני שואל שאלה לגיטימית, איך ניתן להתגונן הכי טוב ממצב שהוא מופקד כי בעל הדירה חרא ומנסה להבין איך הדברים עובדים מאחורי הקלעים ומה הכי טוב לעשות.

אם זה לסבך סתם ככה את החיים..אז אני לא מבין את מהות הפורום. לא באתי לשכנע אותך, שכל מי שקורא את 2 הדיונים יחליט אם השאלות מעניינות או לא.

יום נעים

ההמלצה הכי טובה שיש לי לתת לך

היא לא לשכור דירה עם בעל דירה חרא. בעל הדירה זה הדבר הכי חשוב - וגם אם הדירה מדהימה וזולה, זה לא הופך את העסקה לכדאית אם בעל הדירה עושה עליך רושם כזה.

B L I M P

New member
בעל דירה שיודע איך להגן על עצמו

ידרוש כסף מזומן או ערבות בנקאית. הוא ירצה שהכסף יהיה אצלו עוד לפני שתעשה בעיות. צ'ק אפשר לבטל למרות שזה לא חוקי אם אתה עושה את זה לפני תום החוזה. במקרה כזה הכסף "נשאר אצלך" והוא צריך לחפש אותך בבית משפט (לרוב הוצאה לפועל של הצק מספיקה אפילו אם ביטלת אותו). במקרה כזה יתכן שתצטרך לשלם יותר מאשר הסכום של הצ'ק שלא לדבר על זה על החוסר נעימות של התהליך.
&nbsp
שטר חוב הוא על אותו עקרון דומה כמדומני. רק שאתה מערב עוד אנשים שהוא יכול לתבוע.
&nbsp
כמ ושאמרה אישה מרציפן - אם בעל הדירה רוצה לדפוק אותך הוא יכול בקלות. ככה שהכי חשוב זה למצוא בנאדם טוב כמשכיר ולהיות שוכר טוב בעצמך. אגב גם אתה יכול בקלות לדפוק את הבעל דירה לכן גם כמשכיר למצוא שוכר שאפשר לסמוך עליו זה ממש חשוב.

ipv6

Member
ערבות בנקאית לא בבית ספרי..

לא כולנו בת"א.

ורק לחדד, אני לא מתכוון לעשות שום דבר שיתן לו לנצח אותי במשפט. לא התכוונתי לשבור קיר ו"לברוח" אלא להגן על עצמי ממצב שהוא מפקיד את הצ'ק שלי על זה שקדחתי חור ולא תקנתי..

לא רוצה לדפוק אף אחד, רק להגן על עצמי..

B L I M P

New member
זכותו להפקיד את הצ'ק

אם קדחת חור ולא תיקנת - אם התחייבת בחוזה להחזיר את הדירה כפי שהיא. זו אחת הבעיות עם צ'ק בטחון - אפשר להפקיד את כולו על כל שטות קטנה. שוב - בעל דירה הגיוני לא יעשה את זה, אבל בעקרון מותר לו.
&nbsp
אגב אם אתה שובר קיר - רוב הסכויים שהצ'ק בטחון שלך גם ככה לא מכסה את זה.
&nbsp
בקיצור - אם יש לך בעל בית שמוכן לקחת צ'ק ולא מחייב אותך (כמו שלדעתי הוא היה צריך לעשות) לתת לו כסף ביד - תגיד תודה, תוודא שאתה בוחר בעל בית טוב ותחזיר את הדירה כמו שהתחייבת בחוזה.
&nbsp
&nbsp

למעלה