שטרות פלסטיין

lionbr

New member
שטרות פלסטיין

אשמח לקבל הערכת שווי של 50 Pounds 30.9.1929 שמור במצב מצויין. ו-100 Pounds 30.9.1929 שמור במצב טוב. כמו כן אשמח לקבל הערכת שווי לאוסף שלם של שטרות ישראל החל משנת 55' במצב חדש (אחדים במצב טוב מאוד חלק נרחב ללא שימוש כלל). שטרות צוקדמים יותר במצב מצויין. כולל שטרות פלסטיין (1, 5, 10, 50, ו100 פאונד) במצב טוב מאוד ושמורים. בתודה מראש והמשך יום נעים.

לא הגיוני מה שאתה אומר

השטרות של 1.5.10 נפוצים השטרות 50 ו 100 נדירים ביותר וערכם גבוה

powo

New member
שלום ליאון

הי ליאון. זה מה שיש לך. או שסתם אתה מבקש הערכת מחיר לשטרות האלה. ספר על השטרות.איך מאיפה הם הגיעו אליך.לגבי השטרות מפלסטין הם נדירים מאד ואין מחיר בקטלוג של אהרוני.וגם בקטלוג העולמי אין מחיר. אז אולי עוד מישהו מחברי הפורום יכול לעזור במחיר?

קצת מידע

שטר 50 פאונד - ידוע על פחות מ-100 שטרות ששרדו. שטר 100 פאונד - ידוע על 9 בלבד ששרדו (אף פעם לא היה במחזור) מתןכם 7 נמצאים במוזאונים. ערכים - 50 פאונד - אלפים רבים של דולרים. 100 פאונד - יותר ממאה אלף דולר בלי בעיה. אבל בואו נהיה רצינים.

® רן

New member
ליאון

שטרות מנדט 50 ו 100 לירות הם מהשטרות הנדירים ביותר שקיימים בעולם. משטר ה 50 פונט, ידועות רק 24 דוגמאות. משטר ה 100 פונט, ידועות רק 5 דוגמאות. הסיבה לכך היא שכאשר הסתיים המנדט הבריטי בא"י, ניתן היה להמיר את השטרות ללירה שטרלינג ביחס של 1:1. היות ומדובר היה בסכומי עתק באותה תקופה, כמעט כל בעלי השטרות פדו אותם והשטרות הושמדו. נשמח לראות תמונות מפורטות ככל האפשר של שני צידי השטרות. אם לא מדובר בזיוף או ברפרודוקציה, הם יכולים להיות שווים עשרות אלפי דולרים כל אחד.

תמיר1991

New member
רן -

האם מישהו מהאספנים יכולים להעלות לכאן תמונות של צמד השטרות הנדירים? תמיר.

® רן

New member
והשטר השני - 100 פונט

התמונות לקוחות מתוך הספר
The Coins and Banknotes of Palestine Under the British Mandate, 1927-1947 / Howard M. Berlin​

כאלו יש לי כמה...

וברצינות - אתם חושבים שהשרשור הזה גילה לעולם עוד פריט נדיר במיוחד? איפה האיש ששאל והתחיל את השרשור, אל תשאיר אותנו בלי לדעת!

תמיר1991

New member
שטרות יפים!

כמה מה- 50 ו- 100 קיימים אצל אספנים ומוזיאונים בישראל? תמיר.

® רן

New member
ככל הידוע

יש שני ספרים שנכתבו בנושא. אחד הוא ספרו של ברלין שציינתי קודם והשני הוא עבודת מחקר מקיפה מאוד שנעשתה ע"י אדם בשם רפי דבח דביר, ונמכרת כספר מהודר בכריכה קשה (371 עמודי כרומו צבעוניים, בעברית) ועולה 315 ש"ח. ניתן להשיג את הספר דרך עמותת אספני השטרות והמטבעות - מי שמעוניין שיצור קשר עם ראובן בכתובת [email protected] מהצלבה בין הספרים עולה המידע הבא: - שטרות 50 פונט: לפי רישומי הבריטים, 82 שטרות מעולם לא נפדו. מתוכם, 24 נמצאים בידי אספנים ומוזיאונים (לא נאמר כמה מתוכם בארץ) וגורל השאר לא ידוע. בשנת 2000 נמכר שטר כזה במכירה פומבית בארה"ב תמורת $18,000. שטר אחד נשרף חלקית בשריפה שפרצה במחסן של חברת המכירות הפומביות שמכרה את אוספה של סילביה האפנר. - שטרות 100 פונט: 6 שטרות מעולם לא נפדו. מתוכם, 5 ידועים ואחד חסר. שוב, לפי הספר של ברלין, הפעם האחרונה שנמכר שטר כזה במכירה פומבית ציבורית היה ב 1986, תמורת $30,000. - מספר שטרות שנפדו ובוטלו התגלגלו חזרה לידי אספנים. השטרות מנוקבים בחורים (במחורר משרדי) ומוחתמים בחותמת Cancelled. ידועים 5 שטרות של 50 פונט כאלה. בנוסף, ידועים מספר שטרות נסיון, הגהות צבע ושטרות דוגמא שנמסרו לכל מיני בעלי תפקידים. לשטרות הדוגמא אין מספרים סידוריים (או מס' 000000) ומחוררת בהם המילה Cancelled בניקוב עדין. - זוג שטרות במצב חדש של 50 ו 100 פונט נושאי המספר הסידורי התואם A000001 נשמרו ע"י פנחס רוטנברג, מייסד חברת החשמל. רוטנברג נתן את השטרות למנחם אוסישקין יו"ר הקק"ל והם שמורים עד היום בארכיון הקק"ל. אני ממליץ בחום לכל מי שהנושא קרוב לליבו לרכוש את הספרים הנ"ל - יש בהם עוד הרבה מאוד מידע מעניין למשוגעים לדבר.

תמיר1991

New member
מאוד מעניין -

באמת טוב לשמוע סיפורים מיוחדים כאלה, בשטרות בפרט ובכל תחום אספנות, והלוואי שיהיו לעיתים קרובות יותר
תמיר.

רוזן71

New member
שטרות המנדט הבריטי..

בס"ד. שבוע טוב. בעצם רן כבר ענה על שאלתך. מה שיש לי להוסיף הוא שישנם 8 שטרות בני מאה פאונד, כולם ידועים! כך שלא יכול להיות שיש כזה שטר באוספך, השטר השמיני התגלה לפני שלוש שנים בכספת של הקק"ל בירושלים יחד עם שטר של 50 פאונד, שני השטרות היו במצב חדש משנת 1927 והמספר הסידורי על שניהם הוא 00001! על שטר ה-50 לא"י היתה הקדשה של פנחס רוטנברג יו"ר חברת החשמל דאז למנחם אוסישקין יו"ר קק"ל דאז. משטר ה-50 לא"י לא הוחזרו לבנק האנגלי כפי שרן ציין 82 שטרות מתוכם התגלו עד היום פחות מ-30! זה מפליא שכ-50 שטרות של 50 לא"י לא התגלו עד היום! 50 לא"י היה אז סכום עתק-משכורת של שנה שלימה! יש לי הרגשה שחלק נכבד משטרות אלה נמצאים באיזה מטמון שלא התגלה. וזה מזכיר לי סיפור על סוחר בשוק הפישפשים שקנה מיטה מברזל ישנה והוא רצה לחדשה וטבל את המיטה באיזשהי חומצה, ואז התגלגל מאחד מרגלי המיטה "סטיפת" שטרות של 5 לא"י! שניים מתוכם משנת 1927! השטרות היו אכולים לגמרי ונמכרו בכמה מאות דולר כולם ביחד. (היו בערך 15 שט') ולמחירים: 100 לא"י כ-50 עד 100 אלף $ 50 לא"י 15 עד 20 אלף $ שאר העריכים מתחילים מ-$300 ללירה במצב בינוני ועד $10000 לעשר או חמש לא"י משנת 27' במצב טוב (אין חדשים משנה זו). שטרות אנגלו פלשתינה משנת 48' מעשרה דולר ללירה משומשת ועד $10000 לחמישים לירות במצב חדש. שטרות בל"ל מ-52' מחמישה דולר ללירה במצב משומש ועד $3000 לחמישים ל"י המצב חדש. שטרות בנק ישראל מ-1955 כל הסידרה במצב חדש כ-$450 (מספרים שחורים). רוזן.

lomas

New member
סוף סוף יש לי מושג מה עלי לחפש....

וקצת יותר ברצינות. רוזן: זה ממש היה מאלף, במיוחד עבור בן אדם שמתעניין מאוד בתקופה ואין לו מושג על פרטים מעניינים כגון אלה. בהזדמנות אשמח לקרוא גם על השטרות שהסתובבו בארץ ישראל לפני 1927. בברכה ובתודה, מאוריסיו

השטרות בארץ ישראל לפני 1927.....

הנה מאמר של משה מאור. בעמוד שיפתח צריך לרדת למטה, לחלוף (או להתעכב)על פני התמונות החתומות ועל אוסף מעטפיות התה ואז מגיעים למאמר. מי שימשיך עוד למטה יתקל במאמר שנושאו מטבעות על גלויות, מאמר על צ'ק ישן, מאמר על כרטיס הברכה של שנלר מירושלים, מאמר על מטבעות זהב, טעויות בשטר של 10 לירות, סיפור של אספן כרטיסי אוטובוס, סיפור של אספן חתימות, ועוד על כרטיסי ביקור, פחיות, סכיני גילוח, תקליטים, כפיות ועוד ועוד.

תמיר1991

New member
לפני שנה וחצי, כאשר קראתי אחד

מהמאמרים האחרים שלו באתר, שאלתי אותו שאלות על אותו המאמר במייל, וכיוון שאז גם אספתי שטרות ישראל (כאיסוף צדדי), הוא הציע לי להחליף. טילפנתי אליו, וכאשר הוא הבין שאני בן 12 וחצי (לא אמרתי לו את הגיל לפני כן; 12 וחצי - אז כמובן
) הוא אמר שהוא לא יכול להחליף. מאז למדתי - בכל פעם שאני שולח מייל למישהו, כשהגעתי לפורום, וגם עם המתכתבים שלי מחו"ל, אני כותב את גילי האמיתי
תמיר.

בוסטר1

New member
ליאובר לאן נעלמת כתבת שרשור עם המון

רעש אזזזזז לפחות תתן תמונה או שנסיק שבילפת (לא נורא לפחות כולנו השכלנו בנתונים)

נימבו

New member
זה "ברווז" שירשורי... אבל יצאנו

כולנו ברווח -מאוד מעניין ומאלף.

למעלה