שטפתי כלים. ואתם?

שטפתי כלים. ואתם?

96 דקות לפני המבחן הבא אני מנצל את ההזדמנות ששטפתי כלים עדי לשאול אתכם, יוצאים מהבית יקרים שלי, איזה כלי אתם הכי שונאים לשטוף (או אוהבים להשאיר לעוזרת?)? אני אישית מאוד לא אוהב לנקות את המסננת של הפסטה. המים יוצאים מכל החורים ולוקח לי פי 2 זמן להשתלט על הסבון שנשאר.

תבניות עם שאריות של שרוף

מה שגורם לצריכה היסטרית של נייר כסף

tenen

New member
יותר יעיל תבניות חד פעמיות לא?

כלומר שם אין מקרה שבו בטעות עשית חור בנייר ואז נדפקת עם הניקיון וזה לא עולה הרבה יותר לדעתי :)

NightElf

New member
כלים שטופים ../images/Emo99.gif

להשאיר לעוזרת כלים?!
לא בבית ספרי
כלים שאולי "מעצבן" לשטוף אותם אלה הכוסות הממש ארוכות האלה, שצריך לחפור פנימה, או סירים שנשרף בהם משהו בתחתית, ואז צריך לגרד עם סכין או משהו אחר
אבל תחושת הסיפוק לאחר שטיפת הכלים

Yaniv-DC

New member
יש הרבה יותר פשוט

את הסירים משרים במיים ר-ו-ת-ח-י-ם עם סבון, ואז משתמשים בצמר פלדה המיוחד הזה לסירים. יש גם כאלה שבאים כבר ספוגים בחומר מיוחד לניקוי, אבל לא זוכר את השם. חמש דקות, וזה שטוף. יש גם מברשות ניקוי לכוסות ארוכות (ולהבדיל - בקבוקים לתינוקות) שיעשו את הכל קצר יותר וקל יותר. מי שפחות חובב אקולוגיה (וגם פחות עני), מצא בוודאי את העדנה שבכלים חד פעמיים.

NightElf

New member
העניין הוא שהג'יפה בתחתית הסיר

לא מספיק מרובה כדי להרתיח מים ושאר טקסי הסרת הכתמים, סתם לפעמים נשארת שכבה דקה של פסטה או אורז שנשרפו
בקשר לכוסות הארוכות, הפסקתי להשתמש בהן
וכלים חד-פעמיים, לא בטירוף!!!
זיהום
זיהום
ושוב פעם זיהום
אני לא מבין את ההגיון שבשימוש בכלים חד פעמיים בבית, מילא בפיקניק או משהו כזה, אבל רק בשביל לא לשטוף כלים לזהם את הסביבה ככה?

tenen

New member
טיפים לפסטה ולאורז שלך...

פסטה, יש סיר מיוחד לפסטה, יש שם מסננת כזאת מכניסים שהמיים רותחים ושזה מוכן מוציאים את המסננת עם הפסטה... לדעתי גם בלי זה קשה לשרוף את הפסטה ואורז? תכין במיקרו :)

NightElf

New member
פירוט לפירוט ../images/Emo13.gif

אני לא שורף את הפסטה בזמן הבישול, אלא רק כאשר אני רוצה לחמם אותה. אז לעיתים קורה שאני מחמם קצת יותר מידי ואז קצת נשרפת פסטה בתחתית
לגבי האורז... במיקרו?!
אני מכין אורז לבד
ועדיף שיהיה מלא
(זה קל בהתחשב בעובדה שזה האורז היחיד שאני קונה...
).

NightElf

New member
לפעמים אני מחמם במיקרו ולפעמים

בסיר, תלוי בחשק...

tenen

New member
אבל מיקרו יותר מהיר...

כמובן שצריך לשים גם מכסה כזה מעל האוכל ככה הוא מתחמם יותר טוב ופחות מתייבש :)

גם ממליצה על אורז במיקרו

יש סיר פלא מפלסטיק לאורז, וזה ממש נוח להכין אורז ככה במיקרו (בצבא נהגתי להכין לחברים פסטה בסיר הזה)

NightElf

New member
רגע, אתם מכינים את האורז כשהוא במצב

הגולמי היבש? תוך כמה זמן הוא מוכן? ולמה זה עדיף על הכנה בשיטה הישנה והטובה?

8 דקות - תלוי בעוצמה של המיקרו

ולמה זה עדיף? פחות מלוכלך, אין סכנה לשריפה של האורז, אתה יכול לשים את האורז במיקרו וללכת לזרוק את הזבל בלי לחשוש, והטעם לא נפגם!

NightElf

New member
ומה לגבי ערכים תזונתיים? הם לא

נפגעים בצורת הכנה שכזאת?

tenen

New member
לא שידוע לי

סה"כ אתה מחמם את האורז בדרך אחרת, :) הרבה דברים אפשר להכין במיקרו ויוצא דווקא טוב, חושב שיש ספר לבישול במיקרו :) גם ביצים רכות/קשות זה מעולה במיקרו אבל חביתה יוצא גרוע בפיתרון שאני מכיר לזה :)

למעלה