שטף קריאה

שטף קריאה

חג שמח בני בן 7 ובכיתה א', שיטת הלימוד אצלנו היא ליטף (לא מתה עליה), בכל מקרה, נראה כי בסך הכל קורה טוב, כמעט ולא מתבלבל, אבל...עדיין קורא בצורה של "הברות" ולא בצורה שוטפת. כיצד אני יכולה לעזור לו לקרוא בצורה שוטפת? תודה מראש נורית

אני חושבת שפשוט צריך להתאמן איתם על זה...

תבחרו ספר ושיקריא לך ממנו כל יום נניח עמוד. כך שלא יהיה לו קשה מדי. אני חושבת שאם אין בעיה מיוחדת ה"אימון" היומיומי יעזור. אם הוא מתנגד אפשר לסכם שיום אחד את מקריאה לו ויום אחד הוא מקריא לך. שמתי לב עם הילדה שלי, שככל שהתמדנו בעניין הקריאה זה החל ללכת לה יותר ויותר בקלות וכך גם קיבלה יותר ויותר חשק לקרוא...

עבודה על שטף

ראשית, התרגול היומיומי חשוב מאוד. ספרים ברמתו, אפילו עדיפות למשהו שיהיה לו קל מידי (במקום קשה מידי). טכניקה טובה היא מדידת זמן... קחו סיפור קצר, שיר או כל טקסט אחר ותמדדי לו את זמן הקריאה. אחרי מנוחה של דקה מדדי שוב ואח"כ פעם שלישית. תראו שזמן הקריאה מתקצר משמעותית והשטף משתפר. רעיון נוסף- טרום קריאה. הקריאה נעשית 3 פעמים- בפעם הראשונה את קוראת והוא עוקב עם האצבע, בפעם השנייה שניכם קוראים יחד באופן איטי. בפעם השלישית הוא קורא לבד. גם, מביא לשיפור בשטף. עוד רעיון- קריאת מילה מילה או משפט משפט. זה מוריד את העומס שמוטל עליו לכמה שניות. יש עוד המון רעיונות אבל בינתיים זה נראה לי מספיק...
בהצלחה!

liatporaz

New member
קיבלת רעיונות נחמדים

עוד רעיון להקליט אותו קורא ולהשמיע לו ואחר כך שיקרא שוב, אפשר לשחק במשחק של חזרות להקלטה בשידור רדיו או בתוכנית טלויזיה, לבנות משחק בינגו, כשיש מילה שכתובה מספר פעמים בצורה זהה אבל עם ניקוד שונה ועוד אם יכולה להשיג ספר קלטת אז השמעת הטקסט ומעקב שלו באצבע מאוד יכול לסייע

למעלה