שטלה דחופה

שטלה דחופה

יש לי סורק של יומקס - אסטרה 1200S. יש לי אותו כבר כמה שנים כולל החלק של השקופיות, ואני מאד מרוצה. 90% ממה שסרקתי בו היו מסמכים בשחור לבן, אבל גם יצא לי לסרוק צילומי רנטגן, וצילמים רגילים והוא באמת טוב. המחשב שלי אף פעם לא כבוי ויש לי מערכת אל פסק. מטבע הדברים גם היומקס בחודשים האחרונים לפחות דולק נון- ספטופ. התחלתי לסרוק תמונות בסיטונות לצורך פרוייקט מסויים, וכ - 30 תמונות הוא סרק נפלא. ואז פתאום, אתמול בערב, הוא סרק לי תמונה שעל פניה הוא "הלביש" פסים בצבע צהוב וורוד לסרוגין, לרוחב הסריקה. סגרתי את התוכנה והדלקתי - חזר על עצמו. עשיתי Reset והדלקתי - חזר על עצמו. כיביתי את הסורק, והדלקתי, ואז הוא סרק שתי תמונות בסדר, לפחות כמה שאני יכולה לראות, ומיד לאחר מכן חזר לסורו. בהתחלה פסים עדינים שבקושי ניתן להרגיש בהם מעבר לצבע של התמונה, ובסוף - עוות התמונה לגמרי לצמד הצבעים הנ"ל. ניסיתי לשלוח תמונה אבל זה תקע את המחשב. אם יש לכם עצות - אנא. אם תתעקשו, אנסה לשלוח ברזולוציה קטנה יותר. תודה.

תקלה דומה קרתה גם לי

באותו דגם של הסורק. גם כן לאחר סריקה של כמויות תמונות ברצף. הנחתי לסורק לנוח במשך זמן מה, וגם ניתקתי מהחשמל, ואז זה די התאפס. לפי ה TRUBLESHOTING באתר החברה, מדובר על "תזוזה מצטברת של חיישני הסריקה". מה שקורה זה שהחיישנים מתחילים תזוזת איפוס קטנה ואז מבצעים את פעולת הסריקה, וחוזרים "לבית" בקצה הסורק. לעיתים כשחוזרים על הפעולה בכמויות גדולות, הסורק מתבלבל ומתחיל לסרוק ללא האיפוס, ואז מתרחשות "הפרעות סריקה דיגיטליות" כמו שתיארת. בכל מקרה מדגישים שם, שאם התופעה חוזרת שוב אחרי ניתוק מהחשמל, אחרי האיפוסים וכ"ו או שהתדירות מתחילה לעלות, צריך לשלוח את הסורק לבדיקת טכנאי. נראה לי שאם יש לך את הסורק כבר כמה שנים, אז הוא יצא מהאחריות, כך שקיים סיכוי שאם הוא יזדקק לתיקון יהיה יותר משתלם פשוט לקנות חדש במקומו. מקווה שעזרתי עופר.

FourAces

New member
קיימים מספר גורמים לתקלה:

1. בעיה בהעברת האינפורמציה בין הסורק למחשב. די לא סביר, אבל עדיין יתכן. 2. סטיית כיול בין מנורת הסורק לחיישן ה-CCD. תופעה די נפוצה ומוכרת בסורקים בעןלי מנורת קטודה קרה (כמעט כל הסורקים הביתיים). הפסים הצהובים נוצרים כתוצאה מחוסר במידע כחול ואילו הפסים הירוקים מחוסר במידע אדום וכחול. אובדן המידע הירוק יתן פסי מג´נטה.

delcom

New member
גם לי זה קרה ואני מכירה עוד מישהי

עם אותו דגם (פחות או יותר) שנתקלה בדיוק באותה בעיה. לא מצאתי לזה פתרון. הבנתי שזו בעיה נפוצה. סורק קקי.

למעלה