שטיפת פירות קיץ

עידנית

New member
שטיפת פירות קיץ

בוקר טוב מקוה שזה שייך לפורום ... הקיץ הגיע והפירות הנהדרים מה עושים ? 1. ישר למקרר/ לשטוף ולמקרר/ להשאיר בחוץ ולשטוף לפני האכילה ( צריך להיות זמין לילדים) 2. איך הכי כדאי לשטוף : סבון כלים / אחר 3. יש פירות שכדאי לשמור בחוץ ? ובכלל טיפים בקשר אודה מאד יום נעים

maybesure

New member
אני עושה כך:

ממלאה כיור נקי ופקוק במים וסבון כלים משרה את הפירות, מערבלת אותם קצת במים (גם עגבנית), מוציאה ושוטפת אחד אחד - ומניחה על מגבת מטבח נקיה. כשמתייבשים מכניסה לקופסת פלסטיק שבתוכה נייר סופג. לא מכסה במכסה, אין צורך. בכדי להשאיר פירות זמינים - מוציאה כל פעם כמות אכילה לאותו יום או לשעות הקרובות , לתוך קערה או סלסלה על השיש כך הפירות לא קרים מידי ומינים.

טליW

New member
אני עושה כך:

בדיוק מה ש-maybesure עושה
בכל מקרה פירות הקיץ רגישים, וצריכים להיאכל תוך ימים אחדים, ולא... דינם עוגה או ריבה (שזאת אלטרנטיבה נחמדה בפני עצמה).

maybesure

New member
תלוי

אני קונה את הפירות קשים כי ככה האישלי אוהב אותם: כשהם מלפפונים ממש. לילדים ולי אני מוציאה לכמה ימים מהמקרר כל פעם כמה פירות שמתרככים קצת בחוץ. סה"כ רוב הפירות מחזיקים כך כשבועיים! במקרר בכלי פתוח. אם סוגרים את הכלי הם מקבלים לחות שמזיקה להם. ובלי שום קשר - אתמול חזרנו מקטיף דודבנים ברמה - ואין מה להשוות את מה שקוטפים שם עם מה שמוכרים בסופרים. הדובדבנים גדולים בהרבה, בשלים ומתוקים בהרבה מאלו שמוכרים לחיי מדף ארוכים.

ועכשיו את צריכה לתת מתכונים ../images/Emo9.gif

לעוגות עם פירות..... אני מכירה רק שוקולד או גבינות.

טליW

New member
אין בעיה...

אני צריכה לאתר את המתכונים שלי (בודאי באחד הארגזים האחרונים שעוד לא נפתחו), ואשמח לתת לך עוגת פירות בחושה נהדרת.

למעלה