שטיפת ווסתים

שטיפת ווסתים

האם יכול להיגרם נזק משטיפת ווסת הכוללת פתיחת הדרגה השנייה לשם שטיפת הדיאפרגמה וחלל הדרגה השנייה ? האם לחיצה עם מנוף דרישה ללא דיאפרגמה מכניסה מים לצנרת ? בעקבות דברים שקראתי ב scubadiving

javierg

New member
נדמה לי שכל לחיצה על המנוף

תכניס מים לצנרת, עם ובלי דיאפרגמה. אפשר למזער את זה אם הפקק של הדרגה הראשונה סגור היטב. יכול להיות שגם להרים את הדרגה השנייה יותר גבוה גם ימנע חדירת מים לצנרת. השאלה אם זה בכלל כדאי לפתוח את הדרגה השנייה למטרת ניקוי? בסך הכל מדובר על חלל שיש לו פתח ניקוי די גדול דרך הפייה מצד אחד של הממברנה, ורשת או מספר חריצים די גדולים מהצד הקדמי של הממברנה.

הצטברות חול על הדיאפרגמה

גם אחריי שטיפה יסודית ללא הסרת המכסה, שבעקבותיה אני פותח את המכסה אני עדיין רואה סימני לכלוך (חול) עך הדיאפרגמה, עד לאתמול הייתי מפרק ושוטף וגם משחק במנוף כדיי שמים מתוקים ינקו את המנגנון שלו, לפניי כמה זמן זוגתי התלוננה על אוויר רטוב שמגיע מהווסת, ההסבר ב scubadiving הבהיר את הטעות. אני חושב שאני אמשיך לנקות בשיטה הזאת רק בלי לגעת במנוף.....

javierg

New member
אצלי היה מקרה מעניין: הפקק שמכסה

את הרשת בדרגה הראשונה נסדק. כתוצאה מכך הוא למעשה לא אטם את הדרגה הראשונה. טבלתי את הווסת במים לניקוי ואח"כ ייבשתי. כעבור שבוע אני מחבר את הדרגה הראשונה למיכל, פותח לחץ ורואה שהוא משפריץ מים...דרך הסדק בפקק חדרו מים לתוך הצנרת.

למעלה