שטיחון מתגלגל

Arcane

New member
שטיחון מתגלגל

תחילה אני אכתוב כמה מילים על עצמי : אני בן 18, מאז שאני זוכר את עצמי הייתה לי חיבה מיוחדת לפאזלים. לפני כמה שנים בפעם הראשונה שברתי את מחסום ה-1000 והרכבתי פאזל של 1500. לפני שנה התחלתי להיכנס לזה רציני כשעזרתי לחבר להרכיב פאזל של 2000 (הרכבתי לו בערך 3/4 מהפאזל ^_^) ומיד אחרי זה קניתי והרכבתי עם אחותי פאזל של 3000, ואחריו עוד אחד של 4000. עכשיו יש לי המון זמן פנוי עד לגיוס אז החלטתי ללכת על משהו גדול יותר, אבל עקב בעיות טכניות שכוללות גודל חדר מוגבל וצורך לנקות את החדר שלי מפעם לפעם, אני אצטרך להכין שטיחון מתגלגל גדול ולהרכיב עליו. קראתי את המאמר בנושא אבל היא קצת מעורפלת : * לא הבנתי בדיוק בשביל מה הגומיות ואיך אני מחבר את הלבד לצינור (או כל גליל) שאני משתמש בו. * אני חושב שעל לבד לא יהיה נוח כ"כ להרכיב. לדעתכם יהיה אפשרי להכין שטיחון מחומר קשיח יותר? * באיזה קוטר פחות או יותר צריך להיות הגליל כדי שזה לא יהרוס את הפאזל? אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח. בינתיים החלטתי להרכיב את ה-3000 שלי מחדש, בשביל לנסות אותו על השטיחון המתגלגל שאני אכין ובשביל למסגר אותו הפעם.

תומסקה

New member
ברוך הבא../images/Emo70.gif

קודם כל, שטיחון מתגלגל נועד לפאזלים של עד 2000 חלקים לא יותר... * הגומיות בשביל להחזיק את הפאזל אחרי שגליגלת את הפאזל על השטיח. * בגדול אפשר להכין מחומר אחר... אבל מה ההגיון? אם זה מחומר קשיח אחר זה לא יתגלגל... וחוצמזה על לבד חלקי הפאזל נתפסים טוב בגלל הסיבים שלו.

Arcane

New member
ומה עם פאזלים גדולים יותר?

קודם כל, אני מתכוון לשטיחון מתגלגל שאני מכין בעצמי, לא לפיקניק פאזל שמוכרים. את מתכוונת שגם שטיחון שאני אכין בעצמי לא יתאים לפאזלים מעל 2000 חלקים, גם אם הוא יהיה מספיק גדול? אני פשוט מתכנן להרכיב עליו 9000, אז אני צריך לדעת אם תהיה איזשהי בעיה עם זה...

Puzzluna

New member
צריך לנסות את זה...

אני גילגלתי בהצלחה פאזל של 4000. אבל בשביל 9000 בטוח צריך צינור בקוטר גדול הרבה יותר. אולי יהיה כדאי לגלגל אותו בשני חלקים.

Arcane

New member
אולי...

מישהו יודע אם הפאזלים של ה-9000 הם בטוח בשני חלקים? או לפחות ההוא של האסטרולוגיה?

תומסקה

New member
ברוך הבא../images/Emo70.gif

קודם כל שטיח מתגלגל נועד לפאזלים של 2000 חלקים לא יותר... * הגומיות נועדו להחזיק את הפאזל אחרי שגיליגלת אותו על השטיח. ואיך מחברים? אני הייתי עושה חריץ דק בגליל מכניסה אליו את הלבד ומחברת עם דבק חזק או סיכות. * בגדול אפשר להכין שטיחון מחומר קשיח יותר... אבל מה ההגיון? לא תוכל לגלגל את הפאזל אם זה יהיה חומר קשיח יותר... ולמה שלא יהיה נוח על לבד? החלקים של הפאזל נתפסים יותר טוב על לבד בגלל הסיבים שיש לו. מקווה שעזרתי...

Puzzluna

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אני לא אוהבת להרכיב על לבד, זה לא נוח והחלקים נתפסים. במקום זה אני מרכיבה על שעוונית שקופה (יריעת פלסטיק פשוטה). ניתן לקנות שעוונית שקופה או צבעונית לפי מטר באייס, בהום סנטר או בחנויות אחרות של "עשה זאת בעצמך". את השעוונית השקופה אני מניחה על שולחן עם מפה לבנה ואז יותר קל להרכיב. בתום ההרכבה אני לוקחת צנור פלסטיק ומגלגלת את הפאזל עם יריעת הפלסטיק השקופה. (חשוב להקפיד על לפחות גלגול אחד של פלסטיק על הצינור לפני שהפאזל מתחיל להתגלגל. לסגירה אני משתמשת עם נייר דבק ולא עם גומיות, סה"כ העסק יוצא די יציב.

Arcane

New member
תודה!

אני אבדוק בקשר לשעוונית, אם זה נוח להרכיב על זה.

למעלה