שטח חקלאי

reuven4u

New member
שטח חקלאי

שלום , אני מעוניין לקנות שטח חקלאי (עדיפות למטע מסויים) אני לא כ"כ יודע איפה לחפש- כנראה. אני בודק בעיתוני סופשבוע, אבל יש מעט מאוד מודעות, עד כדי כך, שלא נראה לי הגיוני שזה המקום לחפש בו שטחים חקלאיים לקניה. (לא הגיוני - שיש שטח 1 או 2 למכירה במדינת ישראל) אז איפה מחפשים שטחים\מטעים?

אצל מתווכים ובעיתונים ...

אם תפנה למתווכים באזורים חקלאיים שבהם אתה מחפש - יתכן שתמצא משהו. חוץ מזה נשאר רק העיתונים - עם עדיפות למקומונים, ולהסתובב בשטח ולשאול. במדינת ישראל של היום אין כמעט שוק לקרקע חקלאית אמיתית שאינה בעלת פוטנציאל לשינוי יעוד (למעט נחלות במושבים שעדיין עוסקים בחקלאות) ולכן כנראה אינך רואה מודעות בעיתונים. האם אתה מעוניין באזור מסויים? בגידול מסויים הקיים על הקרקע? בקרקע ריקה? אם תפרט אולי מישהו כאן יוכל לעזור יותר.

ERA victory

New member
אם תפרט אזור מסוים אוכל לעזור לך או

להפנות אותך לאחד מסניפי ERA בארץ ויש לי כמה שטחים באזור נתניה ראובן ERA VICTORY

reuven4u

New member
תודה על התשובה...אני מחפש

שטח חקלאי כי אני רוצה לשנות מקצוע העדיפות שלי למטע שתול אפילו אם הוא לא כ"כ מטופל - לא ממש בשימוש- אבל עדיין אפשר לטפח אותו... היה לי עדיף - אם השטח היה בין חיפה לאשדוד וירושלים, בקיצור עדיפות למשולש מרכז הארץ. עדיפות גם לשטח לא ענקי - לא איזה 200 דונם - כי אין לי לזה כסף... לצערי... בקיצור אני מעדיף מטע קטן יחסית, (אפשרות לעד 10 דונם אפילו) עדיפות לשטח שטול גם (אח לא חובה...)

יתכן שהכיוון יכול להיות ...

באחד המושבים שעדיין יש בהם קצת חקלאות וגם זכויות מים. בדרך כלל שטח נחלה חקלאית נע סביב 20-30 דונם כולל אזור המגורים.

reuven4u

New member
לדעתך ?...

לדעתך יש גם שטחים\מטעים בלי שטח מגורים? (שזה מיקר מאוד את ערך הקניה)

יש ... בעיקר במושבות לשעבר ...

כמו גדרה, חדרה, זכרון וכו´ ... אבל בדרך כלל אני חושב שמדובר החלקות בשטח גדול יחסית - צריך לחפש. ייתכן מאוד שניתן למצוא במושבים לא מבוקשים במיוחד נחלות עם בית קטן, ישן ומט ליפול, במחירים לא גבוהים מדי ויכולים להיות לזה גם יתרונות כלכליים ומיסויים בעתיד. אל איזה תקציב מדובר בכלל?

reuven4u

New member
אני חשבתי....

בסביבות 50.000 דולר. לדעתך יש איזשהו סיכוי למצאו משהוא בסכומןים אלה - או שעדיף שאחסוך עוד - וכשיהיה לי יותר - אלך להגשים חלומות - להיות חקלאי... תודה - ראובן

סיכוי תמיד יש ...

ייתכן שניתן למצוא סביב 10 דונם חקלאי טהור (מקום שאין לו שום פוטנציאל לשינוי יעוד) בסכום הזה ... תוודא רק שיש גם זכויות מים לשטח. קח בחשבון שלא בטוח שיש כדאיות כלכלית לעבד מטע כזה ושלא בטוח שניתן להתפרנס ממנו.

למעלה