שטחים ירוקים

chnaz

New member
שטחים ירוקים

כל עיר שמכבדת את עצמה שמה דגש מיוחד על שטחים ירוקים ומודעת לחשיבותן, בין היתר לקיום איכות חיים גבוהה יותר. לי כתושב העיר, נושא זה חשוב במיוחד, אם אני מתכנן להמשיך להתגורר בעיר בעתיד. רציתי לדעת מהי מדיניותך לגבי שטחים ירוקים בעיר, ונושאי איכות הסביבה (זיהום-אויר, מיחזור, טבע עירוני) בכלל? בנוסף, הייתי מעוניין לדעת ביתר פירוט את השקפתך לגבי מזרח העיר, פיתוחו ותושביו.

תשובת ניר ברקת

איכות החיים בעיר הוא נושא מאוד חשוב. אין ספק שחלק מאיכות החיים זה קיומם של שטחים ירוקים גם בתוך העיר. לדעתי צריך את הפיתוח העתידי של ירושלים לבצע תוך התחשבות ברצון התושבים בשכונה ותוך כדי דאגה להשארת שטחים ירוקים בעיר. זה לא אומר לעצור את הפיתוח ולא לבנות על אף מגרש, אבל צריך את הפיתוח לעשות בצורה מושכלת. אני תומך באופן כללי תוכנית של חברת עדן למרכז העיר שמגמתה להקטין באופן משמעותי את הגישה לרכבים פרטיים למרכז העיר. יחד עם התקדמות הרכבת הקלה תהיה השפעה חיובית על איכות האויר בירושלים. פרוייקט מיחזור הבקבוקים בשנים האחרונות נחל הצלחה גדולה. אני בהחלט בעד פיתוח תוכניות נוספות למיחזור דברים כמו נייר. לעיריית ירושלים יש היום מגבלות תקציביות רציניות, כך שיהיה צורך לנסות למצוא פתרונות שכמעט ואינם עולים לעירייה כסף (ע"י יזמים פרטיים או סיוע ממשלתי). מזרח העיר חייבת לעבור שידרוג רציני על מנת לקרבה לרמת התשתיות של מערב העיר. לא ניתן לעשות שדרוג זה בתקציבי העירייה הדלים ובהחלט נזדקק לסיוע חיצוני על מנת לקדם עניין זה בצורה רצינית. מודל העברת האחריות לנושאים שכונתיים לשכונה צריך להיות מיושם במזרח העיר כמו במערבה.

למעלה