שטו? גדיה? קגדה?

שטו? גדיה? קגדה?

סדרת הסתיו, משחק שני. הסתיים זה עתה בנצחון השחקנים 6:4. עכשיו אעלה את השאלות שהצלחתי לרשום. אם אמצע מישהו שרשם את השידור, אוסיף אח"כ את שאר השאלות. פתרון שאלה מספר 3 מהמשחק הקודם, על הכפית השטוחה שמעבירים על הלשון: בשביל להסיר את הטעם של מאכלים/משקאות קודמים, כדי שהטעם של התה יהיה טהור יותר. כשהייתי בבית-יין בעיר ילטה, ונתנו לנו לטעום כעשרה יינות שונים, נתנו לנו גם כוס מים, כדי שנלגום מעט להסרת הטעם של יין אחד לפני טעימת היין הבא.

../images/Emo35.gif שאלה מספר 1.

ראי מלבני קטן, דו-צדדי, עם חור עגול קטן באמצע. באלו נסיבות משתמשים בו, וכיצד?

souhami

New member
../images/Emo6.gif

הייתי כותב את התשובה אבל זה פשוט סוטה מדי

אולי

זה לכלוב של תוכים?
. כי נדמה לי שראיתי כזה דבר והחור היה בשביל להעביר את החבל שתולים איתו את המראה.

לא קשור.

לפחות עד כמה שאני מבין. זה משהו טכני, שאני לא ממש מתמצא בפרטים, ויכול למסור רק מה שקלטתי בשידור.

../images/Emo35.gif שאלה מספר 2.

אמנם לא הספקתי לרשום אותה במלואה, אבל אני מקווה שאצליח להעביר את הרעיון. קטע מאגדה סינית: כשיורד גשם, הדרקונים השמימיים נוהגים להשתעשע כמו הילדים המחליקים מ{הדבר הזה שרואים בתמונה המצורפת. איך קוראים לזה בעברית?} מה הופיע בסין הודות לתחביב זה של הדרקונים השמימיים? בשאלה זו השחקנים הפסידו, והתוצאה הושוותה ל-1:1.

lupoN

New member
בספק רב

אקוודוקטים? מזרקות? מפלים? כובע רחב שוליים משולש? סירות? סכרים? בארות? אני מניחה שפספסתי לגמרי את הרעיון המרכזי של השאלה והניחושים לא מתאימים...

למעלה