שחר פז

עדנה מ

New member
../images/Emo13.gifתודה, הרגעת אותי...

א] אני בכל זאת מסוגלת לזהות [אולי] את הפרג; ב] הפרח שהבאת - יותר דומה לצבעוני מאשר לפרג... ג] אין סיכוי שאכיר אותו/ה, אם הוא/היא מתנחלת בשומרון, לא מגיעה לשם... מה זה, פרח בעל תודעה פוליטית? פורח רק בשומרון???

alexit

New member
סוף סוף צריך אותי.את זה נשאיר ל...

עודדי.לא? אם הוא לא ידע אני אנחש. בטח נרקיס.לא?אולי ורד?

אילת39

New member
ישששששששששששש!!

עד עכשיו התבישתי ל'גיד שבין יתר עוונותי, אני גם קצת ביולוגית

עדנה מ

New member
אז זהו, במרכז עלי הכותרת של הפרג

לא מסולסלים ככה... מה זה, עשית לו פרמננט??? לא זיהיתי אותו בתחפושת... [איזו בושה...]

נירהמ1

New member
זה לא פרג רגיל (אגסני) אלא ...../images/Emo39.gif

פרגה אדומה. העלים שלה מסולסלים יותר מאשר פרג אגסני. פרגה אדומה - Glaucium grandiflorum ממשפחת הפרגיים - Papaveraceae.

'צטער, לדעתי זהו papaver carmeli

זהו שזו לא פרגה אדומה שכן זו אינה אנדמית כלל בכרמל אלא היא מתנחלת בשומרון וביהודה. כמו כן, אצרף תמונות של תוך הפרח וראי כי אין דמיון רב ביניהם,לדעתי.

נירהמ1

New member
מקבלת את דעתך../images/Emo39.gif

יש לי עדיין הרבה הרבה מה ללמוד. תודה,

ההבדל העיקרי כך כתוב, בין לבין

הוא דוקא בפרי ולא בפרח.תמונות הפרגה לא שלי, הם מהרשת. אולי צריך בוטניקאי שיחליט...

עדנה מ

New member
רגע, אני קוראת אותך, ד"ר נכבד,

לסדר: אתה הענקת, ברוב חסדך, את הכתר של תות-ענח-אמון לאיילת, על זיהוי הפרח כפרג. ומה עכשיו
אני לא מבינה, זה זה, או זה לא זה
מה זה פה, הטעייה מכוונת

אילת39

New member
לא מוותרת על הכתר!!

אל תנסי אפילו...ד"ר...היא רוצה לגנוב לי!!!

נכון לעכשיו, פרג וגביע התות

נשאר אצל אילת39. חוצמזה בפולניה אחרי שנותנים משהו לא לוקחים חזרה ששכנים לא ידברו מאחורי גב.

עדנה מ

New member
../images/Emo47.gifהיי, איילת - יש לך כתר נוסף,

ואם תרצי מאוד, אשלח לך עוד אחד, הנה:
ועוד אחד
ואפילו עוד אחד:
רק שיש פה איזה בלבול, ואני חושבת שאף אחד לא הגדיר נכון את הפרח שבתמונה הראשונית של הד"ר
זה לא הפרגה, וגם לא המשהו האחר שתמונתו הופיעה בהמשך; מה זה ה-papaver carmeli- אני לא יודעת, לא ראינו תמונה שלו [יש קשר כלשהו ל-papa
], ואני חושבת שכולנו טועים ותועים. אין איזה אתר שם אפשר לשאול שאלות כאלה את המומחים לענין
ואם תרצי, איילת, אז הנה עוד כתר:
בשבילך

עדנה מ

New member
שלחתי את התמונה ל'בשער' -

שזוהי -כך הם מכנים עצמם - 'קהילה אקדמית למען החברה בישראל' - יש שם מומחים שעונים על כל שאלה. שלחתי את התמונה, כאמור, עם שאלת הזיהוי - כולל המחלוקת - ואני מקווה שתגיע תשובה ותפתור את התעלומה...

נירהמ1

New member
פנים הפרח כמו שנראה בתמונה הוא של

"פרגה מקרינה" ולא papaver carmeli שבאינפורמציה שמצאתי כתוב שהוא דומה ל"פרג אגסני", ושאולי הם אותו פרג. קבל קישור לסוג פרגה מקרינה שהיא בדיוק כמו בתמונה הזאת:

למעלה