MissCunningham
New member
הרשי לי לא להסכים.
שום דבר ממה שכתבת לא מתייחס למה שאני כתבתי.
ולמה בדיוק את מבטלת את מה שאני הרגשתי? את לא חייבת להסכים עם זה או לקבל את זה. אבל ככה הרגשתי. אני לא ליבי, אז תפסיקי לגונן בצורה פתאטית על הקבוצה הזו (שאני פגשתי!). לא באתי לצאת בהכללות אנטי-דתיות (למרות שלא ממש שלטתי בזה וזה יצא לי דיי בטבעיות
) כנגד הרב או מה שהוא מייצג, אלא יותר לפרוק את התסכול מזה שהישראלים שעברו לפה מתנהגים בצורה כל כך דוחה (ולא, לא סיפרתי כל מה שהיה). אני מעולם לא טענתי שכופים עליי דת או מנסים לעשות לי שטיפות מוח (ואני דיי בטוחה שלא הזכרתי או ציינתי את השירים שנאלצנו לשיר לאלוהים ולוידאו של הבאבא-שו-איסמו שהיינו צריכים לראות או לזה שהרב לא הפסיק להציק לאח שלי עם זה שהוא צריך לבוא לעוד מפגש ולקרוא פסוקים מהתורה), אלא סיפרתי על (עוד) ערב לא מוצלח בקהילה היהודית, שעיקרו ומהותו היו להפגיש בין כל הישראלים של הקהילה וליצור מן סוג של אחווה יהודית-ישראלית באיזורנו (חה!). ומנין לך שזו היתה קבוצה מצומצמת? היו שם לא מעט אנשים. וכאילו מה, אני פה כבר 5 שנים. נראה לך שהם האנשים היחידים שפגשתי וכתוצאה ממפגש אחד אני מרשה לעצמי להתעצבן או להכליל? לא. זה קורה בכל מפגש. ובכל חג. משום מה הפעם הנחתי שזה יהיה אחרת, כי כולם יהיו ישראלים... אבל כמו שחברי הטוב בזמן האחרון, זיגמונד פרויד, אמר: "אנו לומדים מהניסיון לאט, ובמחיר שגיאות מרובות..."
שום דבר ממה שכתבת לא מתייחס למה שאני כתבתי.