שחרור קיטור

MissCunningham

New member
הרשי לי לא להסכים.

שום דבר ממה שכתבת לא מתייחס למה שאני כתבתי.
ולמה בדיוק את מבטלת את מה שאני הרגשתי? את לא חייבת להסכים עם זה או לקבל את זה. אבל ככה הרגשתי. אני לא ליבי, אז תפסיקי לגונן בצורה פתאטית על הקבוצה הזו (שאני פגשתי!). לא באתי לצאת בהכללות אנטי-דתיות (למרות שלא ממש שלטתי בזה וזה יצא לי דיי בטבעיות
) כנגד הרב או מה שהוא מייצג, אלא יותר לפרוק את התסכול מזה שהישראלים שעברו לפה מתנהגים בצורה כל כך דוחה (ולא, לא סיפרתי כל מה שהיה). אני מעולם לא טענתי שכופים עליי דת או מנסים לעשות לי שטיפות מוח (ואני דיי בטוחה שלא הזכרתי או ציינתי את השירים שנאלצנו לשיר לאלוהים ולוידאו של הבאבא-שו-איסמו שהיינו צריכים לראות או לזה שהרב לא הפסיק להציק לאח שלי עם זה שהוא צריך לבוא לעוד מפגש ולקרוא פסוקים מהתורה), אלא סיפרתי על (עוד) ערב לא מוצלח בקהילה היהודית, שעיקרו ומהותו היו להפגיש בין כל הישראלים של הקהילה וליצור מן סוג של אחווה יהודית-ישראלית באיזורנו (חה!). ומנין לך שזו היתה קבוצה מצומצמת? היו שם לא מעט אנשים. וכאילו מה, אני פה כבר 5 שנים. נראה לך שהם האנשים היחידים שפגשתי וכתוצאה ממפגש אחד אני מרשה לעצמי להתעצבן או להכליל? לא. זה קורה בכל מפגש. ובכל חג. משום מה הפעם הנחתי שזה יהיה אחרת, כי כולם יהיו ישראלים... אבל כמו שחברי הטוב בזמן האחרון, זיגמונד פרויד, אמר: "אנו לומדים מהניסיון לאט, ובמחיר שגיאות מרובות..."

AngeIDust

New member
מה יש לכם מליבי?

אתם חושבים שאתם תזכירו את השם שלה שלוש פעמים היא תחזור?
אין מה להסכים או לא אם מה שכתבת, רק אמרתי את מה שאני חושבת... את צריכה להבין שיש אנשים שגדלים על חינוך של "צריך לצאת רק עם יהודים ולהתחתן רק עם יהודים" ומבחינתם להתחתן עם "גוי" (אבוי!) זו התבוללות (דאבל אבוי!) וזה לא מה שהם גדלו עליו. אני לא מסכימה עם זה ומבחינתי יהודי או לא בסופו של דבר זה לא מה שחשוב, אבל יש אנשים שכן רואים את זה כדבר רציני...

זה ממש לא פייר.

את אומרת "יש המון דרכים לחיות את החיים שלך, ומה שתבחרי נכון בשבילך". נכון, יפה, מסכים ב 100%, מעסה לך את הרגליים. א-ב-ל! זה בדיוק ההיפך ממה שכל אדם דתי מאמין בו - הרי הוא מצא את הדרך -האחת והיחידה- הנכונה, וכל דבר אחר שאנשים אחרים עושים זה דרך -לא נכונה-. מכאן - דת זה איכס, אבל יש דתות יותר איכסיות - כאלה שהדרך הנכונה אצלם זה להציק (סליחה, להציל) למי שלא מצא את הדרך הנכונה. ליבי.

MissCunningham

New member
המ ../images/Emo4.gif

מה הקשר לליבי? שניסית להסביר לי כמו לילדה מפגרת ש'אחרי הכל פגשתי קבוצה מצומצמת של אנשים וזה לא אומר שכל ישראלי או יהודי בסקוטלנד הוא נוראי...' ושזה נורא הציק לך, אז אפילו נתת לי דוגמאות כדי להראות לי כמה הם לא כל כך גרועים... וכאילו שהכיף שלי בחיים הוא להתבכיין על אופיים של אנשים ואיך הוא חופף עם שלי... נו, באמת.

kit k@t

New member
אני מאד מסכימה איתך

קודם כל, כבר שנים שלא שמעתי אותך בוכה על קבוצה זו או אחרת של אנשים, וזה דבר ממש טוב :) אני מבינה לחלוטין מאיפה את באה. אנשים שחיים בחו"ל בדרך כלל אחרי תקופה כלשהי מפתחים קצת זיכרון קצר בכל מה שקשור לישראל ויהודים... פתאום כל מה ששנאתם בישראל נראה כזה קסום ומדהים, וחרדים הם בכלל אנשים סבבה. אנחנו נוטים לשכוח את כל הכפייה ואת כל הכעס שהיה לנו כשגרנו שם (וזה בא מלהקשיב למספר אנשים שדיברו על דברים בנושא בפעמים שונות לחלוטין). יש סיבה למה אין לי מושג כלשהו על פעולות של ישראלים/יהודים בסן דייגו, פשוט כי אני זוכרת מה לא אהבתי בישראל, ואני בטוחה במאה אחוזים שאם אני אלך לפגישה כזו אני אתקל בזה... זה כמו אנשים שבחו"ל מתחברים רק עם ישראלים, זה הרי לא הגיוני. בארץ אתם בוחרים את החברים שלכם, ופה פתאום כל מי שישראלי הוא ברמה מעל כולם... נכון, יש לי פה חברים ישראלים (באינטרנט ברובם) והם בדיוק סוג האנשים שהייתי מתחברת איתם בכל מקרה. בקיצור, אני מאמינה לך מאד כשאת אומרת שאת לא אוהבת פעילויות של ישראלים באנגליה, ואני גם לחלוטין מבינה את זה שאת מנסה לחזור ולנסות... כי אני בטוחה שאת מחפשת חברה של אנשים כמו שגדלת איתם. אבל לצערי לא נראה לי שתמצאי אותם בחב"ד... עזבי אותך מאלוהים. יש לי עבודה! :) קאט

למעלה