שחרור צפוי

• פותח הנושא ER7
  • פורסם בתאריך

ER7

New member
שחרור צפוי

שלום,אני עדיין חייל בסדיר,נותרו לי עוד מספר חודשים לסיום השירות ולאחרונה עלתה אפשרות של שחרורי מצה"ל כיוון שקצינה בבסיס שלי מעונינת לעלות אותי לוועדת אי התאמה(בעיות מסוימות פוגעות בתפקוד השוטף שלי).השאלה שלי,למרות שאני לא רוצה להשתחרר על אית התאמה,אם היא תמשיך במהלך הזה,ואם הוא יצליח,איך אני יודע כמה זה פוגע בי-שחרור על אי התאמה?אולי כבר עדיף לי לפנות לקב"ן?אני עוד לא יודע איך התהליך יתקדם אבל מעדיף לדעת איזו אופציה פחות פוגעת 21\אי התאמה, במקרה שלא אסיים 3 שנים.אם מישהו יכול לעזור,תודה.

aavi1

New member
עדיף

עדיף 21...כי זה יכול להיות גם רפואי ואף אחד לא יכול לדעת ורשום בתעודת השחרור "מטעמי בריאות" ולא "אי התאמה" חוץ מזה באיזה זכות מעלה אותך לאי התאמה? רק מי שהיה הרבה בכלא הולך לזה

ER7

New member
כנראה

כנראה שזה נתון להחלטה של הקצינים,לא הייתי בכלא ואין לי "עבר משמעתי"..אוסף של בעיות חלקן ת"ש גורמות לפגיעה בתפקוד כפי שהם טוענים,ולכן היא טוענת שאני "לא מתאים לשירות"..אמרתי לה שאני מעדיף לנסות ולסיים את השירות כי נשארו רק עוד כמה חודשים אבל כנראה שהיא לא משתכנעת..אז אתה אומר שעדיף 21?אולי אז עדיף לנסות להקדים את הוועדה הזו עם קב"ן.למרות שבאי התאמה אני יכול להגיד פצפיזם..מוזר לי כל העניין.

aavi1

New member
אז תגיד לה

ואני מנסח בעדינות "תקפצי לי"...נראה לי מנסה לעבוד עלייך להביא מישהו במקומך לא יודע

ER7

New member
לא בידיוק

היא כבר העלתה חיילים לוועדה כזו,חלק שוחררו חלק לא..יכול להיות שהיא מנסה פה גם לאיים..אתה יודע איפה אני מברר זכויות וכדו' של אי התאמה\21.ובמקרה שהיא אכן מעלה אותי לכזו וועדה יש מצב לקבול נכון?

צומיש

New member
אי התאמה...

זה פרופיל 24 זה לא כזה נורא זה עדיף מ-21 לא כולם מתאימים למסגרת הצבאיץ וזה לצאת מהצבא עם מעט מאד כתם.. תמיד אפשר לתרץ בעיות ת"ש... ברור שאם נשאר לך מעט זמן אז כדאי לסיים את השירות... ואם אתה חושב שהיא עושה לך עוול מסוים הקצינה.. תמיד אפשר לפנות לקצין קבילות.. בהצלחה ... ומזל שזה אחרי... כמה שקשה לי באזרחות!

oferp

New member
אחי אתה טועה בגדול

אי התאמה זה לא פרופיל 24!!! פרופיל 24 זה פרופיל רפואי/נפשי שמשחרר זמנית מהצבא ונקבע על פי החלטה של ועדה רפואית. אי התאמה זה לא פרופיל רפואי או נפשי אלא זה סיבה לשחרור בגלל אי התאמה של החייל לצבא שלא כתוצאה מבעיה רפואית או נפשית. ועדת אי התאמה אינה ועדה רפואית ואינה קובעת פרופיל אלא רק מחליטה אם לשחרר חייל בשל אי התאמה. חייל ששוחרר על אי התאמה יקבל את זכויותיו כחייל משוחרר רק אם שירת למעלה משנה, ובתעודת השחרור שלו יהיה רשום : שוחרר בשל אי הטעמה ולחייל שושחרר בפרופיל 21 יהיה רשום: שוחרר מטעמי בריאות.

ER7

New member
עדיין לא ממש

מישהו ענה,כנראה שלא יודעים?או שפשוט לא שמתם לב לשאלה?

למעלה