בלי לחץ...
אפילו שמחכים ליום השחרור כל כך הרבה, כשהוא מגיע- לא תמיד יודעים מאיפה להתחיל. זאת הרגשה טבעית, כי עכשיו התחילו "החיים הגדולים מהחיים". זה כמו עכבר הכפר שמגיע בפעם הראשונה מהעיר, וחוטף שוק מהגודל שלה. הדבר הראשון שמומלץ לעשות זה פשוט להנות- לנצל את הזמן כדי לעשות דברים שלא יצא לך לעשות בתקופת הצבא, כמו לישון עד מאוחר, לבלות יותר וכו'. אין הגדרה מדויקת לכמה זמן זה אמור לקחת- פשוט תלכי לפי ההרגשה שלך. אין לך מה למהר לקבוע תוכניות- את לא במרוץ, ודרום אמריקה ואוסטרליה יישארו בדיוק באותו המקום שלהן היום גם בשנת 2020... בשלב השני, מומלץ לשבת עם עצמך ולגבש "תוכנית עבודה" לשנה-שנתיים הקרובות, ותוך כדי להתחשב גם ברצונות וגם באילוצים (למשל- אני רוצה לעשות פסיכומטרי לפני הטיול. מתאים לי להיבחן באפריל, נניח- אז אני אצא לטיול באפריל או במאי). אחרי שגיבשת את התוכנית עם עצמך, מומלץ ביותר להתייעץ עם אח/אחות גדולה, או מישהו מבוגר ממך שאת סומכת עליו. לנסיון שלהם יש חשיבות, כי ככה את נמנעת מטעויות שהם עשו לאחר השחרור. הם גם יכולים להציע לך פתרונות ממש פשוטים לדילמות שנראות מאוד מורכבות. והעיקר, שיהיה בהצלחה!