שחרור הביתה

שחרור הביתה

היי

אני שואלת בשביל חברה שילדה בשבוע 25, ביתה משתחררת בימים הקרובים הביתה

בבית יש ילד גדול בן שלוש בערך ויש הרבה חששות, איך לנהוג עם הילד הגדול והתינוקת, במיוחד עכשיו שפסח וחופש והילד יהיה בבית.

אשמח לשמוע איך נהגתם, אני לא ממש יכולה לייעץ כי הן ראשונות אצלי.

תודה ושבוע טוב

anna1309

New member
אצלינו

הבכור שלי גם בן 3 ואני חייבת להגיד שהיו לי יותר חששות ממה שקרה בסוף בפועל, אולי בגלל ההמתנה הארוכה כשהתינוק היה בפגיה והתמונות שדאגנו להראות כל הזמן, וזה שלקראת הסוף הרשו לנו להוציא את הקטן לחדר הורים ולהכניס את הבכור לראות , הוא כל כך ציפה לו שבכל התקופה הרא/שונה הוא לא הראה בכלל סימנים של קינאה, הוא היה מאוהב בו, בכל פעם שהקטן בכה היה רץ לעריסה ורק לוחש לו בעדינות

דווקא עכשיו אחרי 3 חודשים מתחיל להראות יותר סימנים של קינאה.

בכל אופן, לדעתי מה שכדאי לעשות לכל מקרה שלא יבוא : להביא לו מתנה כאילו מהתינוק כשמביאים אותו הביתה, להצטייד בפרסים צנועים לכשיבואו אורחים ויביאו מתנות רק לתינוק שיהיה לו גם (רק בתקופה הממש ראשונה כי הוא צריך גם להבין שלא תמיד הוא יקבל גם, ועכשיו היומולדת של התינוק..), לקרוא לו ספרים בנושא - אנחנו אהבנו את "אחלה אח", לשתף אותו כמה שיותר בטיפול בתינוק (להביא את הטיטול, להרגיש את החלב אם זה בבקבוק לבדוק שלא חם מדי..), ולהרעיף עליו גם תשומת לב כמה שאפשר כי גם הוא עדיין קטנצ'יק

ועוד משהו - אצלינו סבא וסבתא מבחינתו עד היום הם רק שלו והוא נורא נעלב כשהם מרימים את הקטן או משחקים איתו.. לזה עוד לא מצאנו פתרון

מזל טוב ובהצלחה

תודה

תוכלי לפרט איך שמרתם על הקטן, כמה נתתם לבכור להתקרב או לא?
כן לגעת/ לא לגעת וכל מה שקשור
שוב תודה רבה

anna1309

New member
שמרנו אבל נתנו להתקרב

הסברנו שהתינוק מאוד מאוד קטן וצריך מאוד לשמור עליו מחיידקים (הם בדיוק גם למדו על חיידקים בגן אז זה הסתדר מצויין) ולפני שנוגעים בו שוטפים ידיים ומותר לגעת ולנשק רק בידיים , רגליים, בטן טוסיק (לא בראש) וכשהוא היה חולה לימדנו שמכסים את הפה כשמשתעלים ומסתובבים לכיוון ההפוך מהתינוק ואז אם רוצים לשחק עם התינוק שמים מסיכה וגם אני שמתי מסיכה לאות הזדהות (זה נמאס עליו די מהר והוא פשוט לא התקרב אליו כשהיה חולה).
גיל 3 זה דווקא גיל טוב בעיניי כי למרות שהוא קטן כבר אפשר להסביר לו ולהגיע איתו להסכמה.. אני לא בעד לאסור עליו להתקרב וגם ככה זה כמו צעצוע חדש בהתחלה , התינוק לא באמת עושה איזה משהו נורא מושך ומעניין אז הוא לא באמת רוצה כל היום לשחק איתו, זה נמאס לו די מהר

אורטל OSE

New member
כמו שאמרתי בפייס-

שטפו ידיים, לא נישקו בפנים, החזיקו עם חיתול בד.
עבר בשלום.

למעלה