שחקן רוצח מה WWE

שחקן רוצח מה WWE

בני בן ה 6 אוהב לשחק עם בובות ה WWE (סוג של האבקות שהיא הצגה). הוא יודע שמה שהוא רואה בטלויזיה הוא הצגה ולא מכות אמיתיות. הוא מעולם לא העביר את מה שהוא ראה בטלויזיה לחיים האמיתיים. בשבוע שעבר נחצה קו מבחינתי. אחד השחקנים/מתאבקים, רצח את אשתו ובנו והתאבד. בבדיקה שעשיתי בן הבובות של בני גיליתי גם בובה שלו. אין לי רצון שתהיה לו בובה של רוצח אבל הוא מתנגד נחרצות שאני אקח את הבובה למרות ההסברים שלי. הצעתי לו שבמקום לזרוק את הבובה (שאגב, היא אינה מהאהובות עליו ביותר), נניח אותה בארון והוא סרב גם להצעה הזו. אני חושבת שאין שום סיבה שהוא ישחק עם דמות שלילית כל כך ולא יודעת איך להעביר לו את המסר (לא הייתי רוצה "להעלים" את הבובה). מה דעתכם?

פלגיה

New member
רגע, הוא רוצח בהצגה או בחיים?

כך או כך לא נראה לי עניין להעלות עם הילד. את יכולה להתנגד למשחק בבובה ולהעלים אותה, או להשלים עם זה שעבורו הבובה היא בובה ללא קשר למעשים של השחקן שהיא מייצגת (ודי דומה לדיון קצר שהיה לי עכשיו בפורום חינוך לגיל הרך בנוגע לצפיה ב"בלי סודות" עם גשש בלש)

בטלויזיה מדובר בזירה עם מתאבקים

גם במהלך השידור תמיד יש תשדירים בהם המתאבקים מספרים שמדובר בהצגה בלבד (בשונה מהאבקות תחרותית). אותו מתאבק רצח במציאות את אשתו ובנו ואח"כ התאבד. אני מודה שקשה לי להשלים שבני ישחק עם הבובה. אגב, אני בטוחה שבאותה מידה היה לי קשה אם הוא היה רואה את בלי סודות

אפכל

New member
מסכימה עם פלגיה

אם הילד לא מודע למה שהשחקן עושה בחייו הפרטיים (ואני מניחה שלא מדברים על זה בתחילת ובסיום כל קרב), אני לא רואה סיבה למנוע ממנו דווקא את הבובה הספציפית הזו. שימי לב שמבחינתך הבובה מיצגת משהו אחד ומבחינת הילד משהו אחר (שוב בהנחה שהוא לא יודע מה השחקן עשה). באופן עקרוני אני גם נגד "להעלים". לדעתי זה אולי מקל עלינו ומונע מריבות וויכוחים, אבל אם את מחליטה שהבובה צריכה להעלם זה צריך להעשות בידיעתו המוחלטת לדעתי. הוא לא צריך להיות שןתף פעיל בזריקתה אבל כן צריך לדעת ש"אמא החליטה משהו וזהו!" גם אם זה אינו מקובל עליו וכאמור זכותו למחות .

לב אם

New member
האמת היא שלדעתי ה WWF

בכלל לא מתאים לילד בן 6 (או בכלל לאף אחד) ואני ממש לא מהאמהות שמחזיקות ילדים על הופ עד גיל 12

אני לא רואה בזה שום דבר רע

זו האבקות. הוא יודע שזו רק הצגה. הוא לא מעביר את זה "לחיים האמיתיים" אז סבבה.

שרוֹן

New member
זאת הצגה של אלימות טהורה

אני לא יודעת. ספיגה של מינונים גבוהים מכהה את הרגישות לכאב של הזולת.

Rtitan

New member
הייתי נוהג טיפה אחרת...

דבר ראשון, בקשר לנקודה שעלתה כאן במהלך הדיון - כאבא פרוד זה זמן רב, למדתי וקראתי המון על גידול ילדים. מספר גדול מאד של מחקרים שנערכו בשאלה האם לאפשר לילדים לשחק בדמויות "אלימות". זו שאלה שעלתה במחקרים רבים, והדעות חלוקות לכאן ולכאן. מי שמצדדים בלאפשר לילדים לשחק בבובות של מפלצות, מתאבקים, או דומיהם, מביאים תוצאות של ניתוב אגרסיות לעולם של משחק ודימיון - שמאפשר לילדים לפרוק מבלי להפוך להיות "ילד אלים". לאחר שנים, התברר שדווקא ילדים שלמדו לנתב את האגרסיות לעולם של דימיון, גדלו להיות בני אדם הרבה יותר רגועים ושקולים. באשר לבובה הנדונה - הייתי נוהג קצת אחרת... פשוט לא הייתי מספר לילד על ההקשר - ואז הבובה היתה נותרת סתם עוד בובה שהוא אפילו לא ממש אוהב. כרגע, נתת לה מעמד מיוחד ומיוחד בעיניו, מה שיקשה על ילדך את הפרידה ממנה, יחד עם ההתוודאות שלו למעללי האיש שהיא דמותו. לדעתי - פשוט הניחי לנושא, ותני לו לעבור הלאה למשהו מיוחד אחר...

אבירן171

New member
לפי מה שידוע לי, בנואה לא רצח

לפחות לא ידוע רשמית הסיבה. המשטרה לא סיימה את החקירה (או שכן), מה שאומר שעדיין לו יודעים אם כריס בנואה (מי שדיברת עליו) הוא רצח והתאבד או שגילה שמשפחתו נרצחה והתאבד או ששלושתם נרצחו (כנראה ששללו את האפשרות הזו).. אז לא להיחפז למסקנות. תנו למשטרה לעשות את שלה. בברכה, אבירן..

למעלה