שחקים חבצלות

2inaroad

New member
אין קשר לדעתי למגמות בתיכון

הרי ברור שזה לא אנשים שיושבים וקובעים מי יקבל או לא ושזה מבוצע באופן ממוחשב ויש תוכנה מסוימת, שסורקת את כלל המלשב"ים ומי שיש לו נתונים מסוימים השם שלו מצורף לרשימה מסוימת, היא מודפסת ואליהם שולחים את הזימונים. ולדעתי הרף לשחקים וחבצלות הוא קב"א 8. משמע, המחשב של איתור חמ"ן סורק את כל המלשב"ים החדשים, ומי שיש לו דפ"ר 8 מקבל זימון אוטומטית. אח"כ כבר השאר קובע ועוד איך...

משקי איתור משמשים סוג של ביקורת

אדם יחיד או מספר אנשים לא יכולים לסרוק את כל המלשבים עצמאית על מנת לזמן אותם. רוב הזימונים הם גם שרירותיים. משקי האיתור משמשים כביקורת. תוכנות מחשב מסויימות מוציאות פלט של חתך נתונים מסויים על פי הדרישה של החייל. מעבר לכך אם יש צורך בסינון נוסף משקי האיתור מבצעים אותו. ובכל מקרה, לא כל מלשב בעל הנתונים מזומן לשחקים חבצלות וכו. החייל מקבל מכסה מסויימת אותה הוא יכול לזמן למיונים ועל פיה הוא עובד. אם מלשב מסויים בעל נתונים לא קיבל את הזימון זה לא בגלל שהוא לא טוב או שלא מגיע לו אלא בגלל שלחייל אין צורך. ככה האיתור הצבאי עובד בכל חייל.

2inaroad

New member
מה?

אתה רוצה להגיד לי שאנשים לוקחים את הפרטים של כל המלשב"ים ומחפשים את הנתונים המתאימים? אין סיכוי. תוך שניה אפשר לתכנת תוכנה מאוד פשוטה, שמה שצריך לעשות הוא להכניס נתונים פשוטים של כל מלש"ב (קב"א, דפ"ר וכתובת), לתת לזה פקודה בנוסח "אם אז" שזה כל מי שבשורת הקב"א יש לו 52 ומעלה, דפ"ר 8 ומעלה שיקפוץ לרשימה חדשה שבה תהיה גם הכתובת שלו, ואז מישהו מדפיס את הרשימה ומכין את כל המכתבים לשליחה במרוכז... לדעתי ככה זה עובד.

כן.

יכול להיות שיש תוכנה כלשהי, אבל המש"קי איתור מקבלים מהיחידות עצמן את הדרישות שלהם, ומכינים בשבילם את המועמדים. וכן יש קשר למגמות בתיכון.

2inaroad

New member
לדעתי אין קשר

חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאין שום קשר בין מי שאתה בתיכון (ציונים ומגמות) לבין קבלה של הזימון הראשוני. אח"כ בראיונות וכו' אז יש השפעה אבל הזימון הראשוני מגיע רק ע"פ נתונים יבשים צהל"יים. נגיד שחקים דורש דפ"ר 8. אתה אומר משהו בסגנון שמגמות טובות של מישהו עם דפ"ר 7 יכניסו אותו לשחקים כחריג. אבל זה לא נכון, כי אני הוכחה לכך (דפ"ר 7, פיזיקה וביולוגיה).

2inaroad

New member
חוץ מ-

מגמתות מסוימות יכולות לתת תפקידים ייחדויים כמו מגמת גרפיקה לתפקיד גרפיקאי. פה האמת אני יודע משהו שנראה לי מסווג אבל במחשבה שניה יש קשר מסוים בין מגמות לזימונים אבל לא במקרה של חמ"ן.

לדעתי כן יש קשר.

ואולי עוד כמה חודשים אני אוכל לתת את התשובה הכי מוסמכת שידע הפורום הזה.

מזרחן

New member
אני לא זומנתי

יש לי קב"א 53 (שזה אומר אפשרות קצונה) , דפ"ר אני לא זוכר (אבל לא שהיה גרוע). למדתי פיזיקה, ערבית, מתמטיקה ואנגלית ברמה של 5 יח"ל (בשלושת המקצועות הראשונים יש לי 99, ובאנגלית 91), ולא זומנתי לחבצלות. מה שמוזר ששלחו לי משהו שקשור לפרוייקט גאמא, אבל אין לי שום קשר למחשבים או לשפות מחשבים (או מה שזה לא יהיה). בסוף אני בכלל בתחום האזנות.

למעלה