שחפן המחמד שלי

קפת

New member
שחפן המחמד שלי

יש אנשים שמאחורי דלת הארון שלהם מסתתרת ממלכת נרניה הקסומה. לי אין ארון, אבל ישלי חומה. 2 מטר גובהה (לא, נינטוש לא הפקעתי אדמות של פלסטינים כדי לבנותותה). ומאחורי הגדר חי שחפן מסתורי. היה. כי הוא נעלם במפתיע. שחפן, אמרתי. לא חשפן, אז תמחקו את החיוכים האידיוטיים. חייו הסודיים של השחפן רתקו אותי במשך ימים רבים. מיום העצמאות, ליתר דיוק. גם הפריעו לי לישון. עכשיו הוא איננו, ושנת הבוקר שלי השתפרה לאין שיעור. ביום הזכרון התעוררתי לפנות בוקר (זה מזכיר קצת את סיפור אחמד, אבל זה לא) לקול שיעול צורב, עמוק, מלא פאתוס וניואנסים. זה בא מבחוץ, וחשבתי שהחולה הוא השכן של הצרחות - משפחה מרובת ילדים שמתגוררת מעבר למשוכת הפיקוסים (הגבול הדרומי, להלן). כל התקשורת המשפחתית הזו מבוססת בצרחות וכל הזמן נולדים להם עוד ועוד ילדים. כרגע יש להם 4 בהפרשים של שנה, שנה וחצי, אחד מהשני, אבל הדעת נותנת שידם, אם לא שאר אבריהם, עוד נטויה וסביר להניח שב15 השנים הבאות הצרחות שלהם ימשיכו להדהד לי בחדר השינה, בעיקר בימי שבת ב8 בבוקר, ובימי ששי ב4 אחה"צ, שעות הנימנום הייחודיות שלי. ריחמתי על השכן החולה, ופניתי לעיסוקי, כלומר להמשיך לישון. בערב יצאתי לבמות, וחזרתי מתישהו אחרי חצות. כזו אני, בניגוד למה שחושבים עלי, עממית וחובבת מהומות ישראליות. סתם, סתם, נו. מכורה לזיקוקין. בחצר של הצורחים היתה מסיבה. שקלתי להזמין משטרה אבל ריחמתי על כל השוטרים האומללים שמאבטחים את הבמות בסביבה והחלטתי להבליג על הפרת הסטטוס קוו. התפלאתי איך שכן במצב בריאות כה נואש עושה מסיבה, ואז עלה בדעתי שאולי אלה רגעיו האחרונים עם המשפחה וידידיו הקרובים. בימים הבאים השחפן המשיך להשתחף לי, ולאט לאט התחוור לי שזה מתרחש ממש מתחת לחלון (הפונה לחומה, להלן הגבול המזרחי). פסלתי את האפשרות שמדובר באבי הצורחים, והתחלתי להפעיל שיקול דעת ושיטות ריגול. שאר השכנים שלי, מסתבר, ישנים מאוד חזק. אפחד לא שמע, אפחד לא ידע. היו כמה אגדות אורבניות על זר מסתורי שמסתובב בבקרים בחצרות ומפליא בשיעוליו. אבל היו גם שטענו שאלו סתם צ'יזבטים שנועדו להפחדת נשים וילדים. השחפן השתעל ימים רבים. כל בוקר, ב5:00 בדיוק. שילוב של התעשטות מפלצתית, ביחד עם נביחה של כלב היפראקטיבי והיסטרי, חולה כלבת שנעקץ על ידי נחש פעמונים אוזבקי. מופע השיעולים היה נמשך כחמש דקות. לפעמים היו קדימונים בחצות הלילה. אבל לא תמיד. זה נשמע כמו משהו לא נורא אנושי, ונשמע מאוד מאוד חולה. מדי פעם אפילו ריחמתי עליו. חשבתי אולי להזמין לו רופא. או להתקשר ללשכת הבריאות שיבוא ללכוד אותו (ע"ע כלבים וכלבת). היו לי גם רעיונות יצירתיים נוספים, כמו לטפס על סולם מעבר לחומה, ולירות בו חיצי הרדמה (כמדומני שזה היה רעיון של אודיסאוס). בוקר אחד כמעט פתחתי חלון וריאות וצרחתי. והנה... מהפך!! בימים האחרונים שמתי לב שאני ישנה. שינה עמוקה וטובה. נינוחה ורגועה. נטולת התעוררויות מתודיות. יכוליות שהתרגלתי לשחפן שלי, ומערכת השינה עירנות שלי מסננת אותו. יכוליות, שהוא נרפא. יכוליות שהוא סתם מת. לגבי האפשרות השלישית, ניתן יהיה לברר אותה בודאות, באמצעות חוש הריח. בימים הקרובים, מן הסתם. נוסבאום כבר יעדכנתם בהתפתחויות. ------------------------------------------ מוקדש לבוגו הממתק, המרעננת הרישמית של הקיץ.

לא הבנתי

אם את מתלוננת על היעדרו המסתורי והפתאומי של השחפן מחייך (וכשאני כותבת "חייך" אני כמובן מעניקה לך ברוב חסד שמץ של הנאה חולנית מהספק, אם כי ברי לי, כי אין לך חיים ממש, אבל מכיוון שזה לא עולה לי לא בכסף, ולא בבריאות, אז שיהיה), או שבעצם את מתלוננת שהשינה שלך חזרה לסדרה. מה את רוצה, קפת?

קפת

New member
אני רוצה פתרון לתעלומה

כי לא הבנתי את סוף הסרט!!!! וזה, ראבאק, הסרט שלי. ובנוגע להערות העוקצניות הכאילו שנונות שלך על זה שאין לי חיים. את צודקת. אין לי. ולכן, אני מתכוננת לקחת את שלך. והייתי אומרת לך משהו בסגנון איניגו מונטויה, לו הייתי משוכנעת שיש לך כאלה בכלל. עושה רושם שיש לך רק ברי. וזו גבינה ממש מסריחה.

צרור החיים

קול הנהמה הצרוד נמשך כמה שניות ארוכות כנצח. "וידוא הריגה" הוא אמר לעצמו , נזהר לא לגעת בקנה הלוהט של המקלע במהביל. "ממילא הם כבר מתים - אבל צרור נוסף לא הזיק אף פעם למת באשר הוא מת. אמר, והסב מבטו בחזרה אל הכביש. אבל מאחורי גבו החלה מין תזוזה מוזרה. חרישית. חייל אחד קם אט אט, משפשף עיניים כמו סהרורי ואחריו עוד אחד ועוד. כל פלוגת האוייב הופיעה לפתע בחזרה מן המוות חמושה מכף רגל ועד ראש. הוא לא ידע שירה את צרור החיים, מה הוא יודע על דברים כאלה בעצם? אבל הוא פגע והם קמו לתחייה, ועכשיו לא נותר לו זמן אפילו לוידוי לפני ההריגה. אוי חיים מה עשית אדיוט? תהיה נשמתך צרורה בצרור החיים. ת.נ.צ.ב.ה. מוקדש לחטיף הפיקנטי בואינג 737

Ricca

New member
משתמש וסובל

מה מה אתה? מילואמניק, נגד בקבע, או סתם חייל בשריון, מזה כל המוטיבים הצבאיים האיומים האלה? אה- ועוד משהו, אנחנו לא בבמה חדשה פה. (למרות שלאט לאט זה מתחיל להיראות כאילו שכן). קפת הייתה אומרת לך להשיג לעצמך תור לחוקן אצל נחמה, אבל רק אני אגלה לך שנחמה היא בעצם כינה, וחוקן זה בעצם מטאפורה לשום כלום. אין חוקן. תבוא מחר.

צרור החיים (תרתי משמע)

דווקא מצא חן בעיני מה שכתבת. למרות, ואולי בגלל המוטיבים הצבאיים.

לפעמים אני מרגישה שאני

יכולה ממש לחבבאותך מותקפט. עכשיו זו אחת מהפעמים האלו. תראי מזה אנשים, הם חושבים שאם את גרה בבית מזכוכית מותר להם לבוא ולהכתים לך את הזגוגיות.

טריוויית שחפת

אחחח. איפה הימים ההם, שהשחפת היתה מחלה רומנטית והפילה אל ערש דווי צחור נפשות הומיות כמו רחל המשוררת ואמילי ברונטה וחלק נכבד מאחיה ואחיותיה החיוורים. השחפנים גססו במיטותיהם, איבדו ממשקלם ומדי פעם היה חש אליהם קרוב משפחה או משרת לספוג משפתותיהם מוחטה רווית דם. שיעוליהם העמוקים הדירו שינה מבני הבית או שפשוט הדביקו גם אותם במחלה כוססת הריאות. אבל היום זה אחרת. מחלה של הומלסים, סתם הומלסים. סיכויי ההדבקות שלהם גבוהים הרבה יותר בגלל הקור והתזונה הלקויה. סיכויי המוות שלהם גם כן גבוהים כי אין להם כסף לממן טיפול (בין המטופלים יש 80-90% החלמה) מישהי אמרה לי פעם שזה סוג של דארויניזם שבו הרירה הטבעית היא על בסיס סוציו-אקונומי ולא גנטי. מסקנה: ככל שיחלפו הדורות צאצאי המין האנושי ילכו ויידמו לביל גייטס ולשרי אריסון. כן חברים, הנינים של הנינים של הנינים שלכם יהיו מכוערים ועמידים לשחפת.

קפת

New member
מצד שני

הם יצרכו להילחם בסרטן, בסוכרת, במחלות לב ושאר מחלות תלויות השמנה. למזלם, אי אפשר למות מכיעור.

לפחות את מסכימה איתי

שיש מחלות של עשירים ושיש מחלות של עניים השאלה רק ממה מתים קודם ולמי יש כסף לדחות את הקץ

קפת

New member
בוגוממתק

את לא יודעת שעדיף להיות עשירה ובריאה מאשר ענייה וחולה? ברצינות, נו, האבחנה בין מחלות של עשירים לשל עניים קלושה למדי. כן, שחפת היא מחלה של עוני, והתפרצות של מחלות זיהומיות, גם קטלניות, שכיחה יותר במדינות העולם השלישי. הן עדיין סיבת המוות הראשונה בעולם. אבל אנחנו, אני לפחות, חיים בעולם המערבי, ואצלנו סיבת המוות הראשונה היא מחלות לב וכלי דם. המחלות שלנו תלויות בהשמנה ובעישון. יענו, מחלות שניתנות למניעה באורח חיים. זה עושה אותן קלות יותר? את המוות מהם למחריד פחות?

זה אומר

שלאנשים שבעים יותר קל לצמצם את הסיכויים לחלות במחלות הקטלניות האופיניות להם.

קפת

New member
הלוואי שזה היה נכון

עובדתית, כל אדם שני בארצות הברית סובל מהשמנת יתר. וזה יכוליות קטלני לא פחות מהפטיטיס. באותה מידה, היפוטטית, אם תעלי במדינות העולם השלישי את רמת הסניטציה, תחסני את האוכלוסיה, ותשדרגי את איכות המזון - תוכלי לצמצם את התחלואה במחלות זיהומיות.

בסדר,

אבל מה יעשה בינתיים האיש ישן על המדרכה? ואיפה לעזאזל נינט? החוצפנית חושבת שאני אעשה לה את כל העבודה פה. אם נינט היתה ממלאת את התפקיד שלה כמו שצריך, אני כבר מזמן הייתי משתעשעת באיזה שירשור שדן בהרגלי השיזוף של לריסה, בחתולים של קפת או בחיבידו של סכיזו. קשה.

קפת

New member
הוא ימות בשקט

מבלי שאיש יבכה עליו או על קברו. השאלה של מי האחריות גדולה יותר, שלו או של החברה, לזה שהוא שתיין ו/או מסומם ו/או חולה איידס ו/או חולה שחפת - היא השאלה הרת הגורל. ומכיון שהוכתרתי לא אחת בתור דרוויניסטית חברתית, ברור באיזו גישה אצדד בדיון כזה. נינט, הכלבה, בטח יצאה לנופש מפונפן בקריביים. או בחוף של עזה. לכי תידי מה קוסם לה יותר. חוץ מזה, מסתבר שיש לי כל מיני מעריצים סודיים ודלפונים בזמנאחרון. הם שולחים לי מחמאות קשות במסר. לא, אין לי הלוצנציות ואנלא שומעת קולות. לעומת זאת, בהחלט ייתכן שאני המשיח, אם לשפוט על פי הליקוקים.

לא, לא,

ההילה שלך לא מפוזרת על רדיוס של יותר מברנש אחד, וגם זה בקושי, כי המעריץ, יהיה אשר יהיה, מעריץ את הפיצול של עצמו ושל אמא שלו. מה גם שהוא מעשן נובלס בשרשרת ויורה סמוחטות עסיסיות על פורדים שחולפים באוטוסטרדה שמתחת לבית, בעצם גם קלע באיזו פורשה בעת ההוריקן האחרון בכביש החוף. אז אל לך לפתח ציפיות ולהגות בשמו של המשיח כאילו היה הבועל בכבודו ובעצמו. ואותו מעריץ, כלומר, מתקתק שורות אלה, אכן מעריץ את הדברים הסמויים מן העין, אך בשום אופן לא את אלו הגלויים, ועצותייך לגבי צ'קים, אמהרים, או חוקנים אינם תקפים לגבי. אני הוא הדובדבן שבכתר.

קפת

New member
לא קונה פחות מיהלום שבקצפת

שחצן! אתה חושב שאתה היחיד?

יחיד ומיוחד, ושחצן זו לא מילה גסה.

גם אם אני לא היחיד, כל אותם היחידים והגלמודים מצטרפים לכדי יישות אחת.

Ricca

New member
מעריצים, עלק.

זה הפיצול אישיות שלך קפת. גם ככה את רוצה רק אותי. לי אגב קראו פה מכוערת, מה שכל כך תלוש מהמציאות. האשימו אותי גם בנעילת דוקס- לא רלוונטי כבר 5 שנים. וחוצמזה אני רוסיה. והייתה לי שחפת, הבראתי.

למעלה