שחמט

n616436

New member
שחמט

שלום.נראה לי מאד מוזר כל העניין שאין פורום מיוחד רק לשחמט.ממש מוזר.הרי זה ה-תחביב מס' 1 בעולם.ממשחקי הלוח הראשונים שהומצאו.בכל אופן רציתי לשאול היכן אני יכול למצוא טריקים ושיטות שחמט ואסטרטגיות לשחקנים מתחילים,רצוי בעברית,אך לא חובה.תודה.ברשת בלבד,לא בספרים,כמובן.

ycyclop

New member
היו היה

פורום לשח מט, אבל בגלל שלא היתה היענות הוא נסגר. כאן בפרום משחקי הלוח ניתן לפעמים למצוא אנשים המתענינים במשחק. חוץ מזה למצוא חומר למתחילים ניתן לבצע חיפוש ב-google לפי "chess for beginners" ויש הרבה חומר

n616436

New member
שאלה בשחמט למתחילים

שלום חברים.אני מתחיל דרכי בלימוד טקסטים שחמטיים. 1. הורדתי תוכנת שחמט מהאתר צ'ס סנטרל דוט קומ. מישהו מכיר? איך התוכנה? מהם הקריטוריונים לתוכנה טובה? איך אני עושה בה הצרחה?לא מצאתי את הפקודה. קסטלינג אם אני לא טועה,נכון? מהם חוקי ההצרחה באופן כללי? מתי תוכנה תסכים לאפשר לי להצריח? 2. נתקלתי שם במונח 'אקס ריי אטק' יעני התקפת קרני לייזר.נשמע יותר מדי כמו סטאר וורס אך שאלתי היא - מזה? דוגמא: בתודה מראש,השחמט(חנו)ן המתחיל.The Black Rook is mobile on an open file and on an open rank. It supports the Black Pawn which threatens to become a Queen. It threatens to check the unsheltered White King and to create an x-ray attack on the Queen through the King (which must move).

ycyclop

New member
קצת השקעה כספית

אם אתה מוכן להשקיע 50-150 ש"ח ואין לך בעיה עם קצת אנגלית. תנסה למצוא משחק מסדרת chessmaster ממספר 5000 ומעלה. (גרסאות ישנות יותר כגון 5000 לפעמים ניתן למצוא ב30-50ש"ח). זה משחק נגד המחשב ברמה מאד גבוה כאשר יש מצב לימוד בו המחשב מסביר כל מהלך ומה היתרונות לצעד. פשוט ברמה. יש גם ספרית פתיחות ענקית כך שניתן ללמוד פתיחות ולתרגל נגד המחשב

למעלה