שחמט

שחמט

מישהו מכיר משחק טוב לקנות למחשב

MajorWinters

New member
שחמט

ידעתם שיש יותר משחקי שח אפשריים מכמות האטומים ביקום?

מתן4ל

New member
Chessmaster 10 !

חוץ מזה שכמו כל תוכנה גם התוכנה הזו נכתבה על ידי שחני שחמט מעולים ככה שאין מצב שתנצח אותה (היא מסתדרת לא רק עם שחקנים ברמה של קספארוב אם כי עלולה להפסיד להם.)ויש לה כמובן אופציה לשחק ברמה של מישהוא עם דירוג X להתאים את עצמה לרמה שלך (כל הפסד שלך מוריד את הרמה של התוכנה וכל ניצחון שלך מעלה אותה) ודברים מטורפים אחרים (כמו להפוך אותו ליותר אגרסיווי לתת לו ליהיות יותר מעוניין להחליף מלכות או חיילים כדי לעבוד על חולשות ספצפיות שלך וכו'). וחוץ מהקטע הזה הדבר שהכי חשוב בעיניי זה שהתוכנה מלמדת איך לשחק טוב, החל מהרמה הכי בסיסית (כולל מה החוקים) עד דברים מטורפים במיוחד (איך לנצח עם 2 פרשים מול חייל, אין לנצח עם צריח ורץ מול צריח, או מלכה מול צריח וכו'). וגם יש גפיקה טובה אבל לי אישית זה לא חשוב כ"כ. http://en.wikipedia.org/wiki/Chessmaster

sagima

New member
אני דיי בטוח

שאי אפשר להגיע למט עם שתי פרשים, זאת אומרת בהנחה שאף אחד מהשחקנים לא עושה טעות.

מתן4ל

New member
זה כמעט נכון...

אי אפשר להגיע למט עם 2 פרשים *מול כלום* (כמו שאי אפשר לנצח עם מלך ורץ אבל אפשר לנצח עם מלך ורץ מול מלך ורץ אחר אם השני עושה טעויות.). אתה זוכר שלימדו אותך בגן שיש לכל כלי ערך והשחקן שסכום הערכים של הכלים שלו יותר גבוהה במצב יותר טוב, אז יש סדרה של מצבים שמראים שזה לא נכון (אחד היותר משעשעים הוא תיקו ודאי (ופשוט) בו לאחד הצדדים יש 8 חיילים 2 צריחים רץ ומלך מול 8 חיילים ומלך
). אחד מהמצבים שאמורים לשבור לך את המיתוס הוא 2 פרשים - אי אפשר לעשות איתם מט (אם כי אפשר בקלות לדחוק את המלך לפינה אפילו עם פרש אחד), *אבל* אם יש ליריב חייל הוא במצב יותר גרוע מאשר אילו לא היה לו את החייל!!! פרש אחד חוסם את החייל והשני דוחק את המלך לפינה, נועל את המלך ואז בא עם הפרש השני בזמן שהחייל מכתיר (זה אפשרי רק במצבים מסויימים בהם החייל לא יספיק להכתיר - אחרת זה תיקו) ואז השחור חושב שהוא עושה לו את מלכודת הרגילה לבן בא עם הפרש המלך נשאר בפינה ופט - אבל הפתעה לא! המלך לא בפט אלא יושב ומחכה לקבל את המט בזמן שהוא מתקדם עם החייל...

sagima

New member
"בגן"?!

דווקא פעם הייתי משחק דיי רציני, הייתי בליגה והתשתתפתי הטורנירים, אם הייתי זוכר אפילו הייתי אומר לך מה היה הדרוג שלי. בכל מקרה, זה גם לא ממש נכון, אפשר לנצח ככה רק במצבים מסוימים, וזה לא כזה פרקטי במשחק אמיתי. כשאומרים לכפות מט עם XוZ מול Z זה אומר מכל מצב אפשרי, וזה לא נכון במקרה הזה.

מתן4ל

New member
אוף קטנוני אחד.

"כשאומרים לכפות מט עם XוZ מול Z זה אומר מכל מצב אפשרי" אז גם אי אפשר לכפות מט עם מלך ומלכה מול מלך, (אם המלך של היריב נמצא ליד המלכה כשהיא לא מוגנת.). ואי אפשר לנצח עם מלך רץ וצריח צריח אחר (אם הרץ מרותק ומאויים ע"י המלך.). מספיק שתזכור שאם יש לך 2 פרשים אסור לך לאכול ליריב את החייל האחרון - וזה יעזור לך לנצח, סיומים זה לא דבר פרקטי יותר מדי (וגם לא פתיחות)... חוץ מזה מסבירים שם גם בידוק באיזה מצבים - כמו שבמלך וחיל מרכזי נגד מלך מסבירים באיזה מצבים זה ניצחון. נ.ב. אתה יכול לבדוק באינטרנט מה הדירוג שלך

sagima

New member
אני קטנוני?!

והמצב שאמרת לא אפשרי, כי התור הוא של הלבן (יענו זה עם היתרון). מזל שאפשר לשאול את ויקי, כאמור לא פרקטי במשחק, אבל מעניין מבחינה אקדמית. איפה/איך אני בודק באינטרנט? זה גם רלוונטי אם כמה שנים לא שילמתי על חברות באיגוד?

מתן4ל

New member
כן. אבל מסתבר שגם אני ../images/Emo13.gif

חשבתי שתגיד שתור זה עם המלכה ולכן הבאתי את הדוגמא עם צריח ורץ מול צריח. (חוץ מזה אתרת כל מצב לא רק מצבים שבהם תור זה שבייתרון
). והדרוג שלך נשאר שלך לנצח, הדבר היחיד שיכול לשנות אותו זה תחרות... כאן בודקים http://www.chess.org.il/siteFiles/1/41/3702.asp

sagima

New member
אז כנראה שאני לא משהו

1631 יש סט של חוקים, והחוק העיקרי - לבן מתחיל ולבן מנצח, יש גם בעיות של לבן מתחיל ושחור מנצח אבל הן נדירות והן רק פשביל לפתח את החשיבה ולא מצבים אמיתיים במשחק.

מתן4ל

New member
בטח השתפרת מאז

ובגלל שלא שיחקת המד כושר לא עלה, אני כרגע 1765. ואני לא מכיר את הסט של חוקים, אבל טוב לדעת.

sagima

New member
לא שיחקתי

כבר כמה שנים טובות, אז אני בספק שהשתפרתי.

pieceofmadness

New member
שוב ויקי?!

בויקי כתוב גם שהשטח של פובוס הוא קילומטר אחד מרובע (הקוטר שלו בעולם האמיתי הוא 27 ק"מ), בעוד שהשטח של דימוס הוא לדעתה 15X12X10 והיא מודה בעובדה שפובוס הוא הגדול מבין השניים... אי אפשר לסמוך על זונות. פשוט משעשע לשוטט ולדוג אצלה סתירות. זה גם ג'וב שלא נגמר.

מתן4ל

New member
כנראה שלא היית ילד מופרע

בגן בטח לא היה לך זמן לשחק שחמט כי הייתם עסוקים במשוואות בנעלם אחד, אלה ששחקו שחמט בגן היו אלה שלא היה להם כח להישאר בשיעורים אז הם הבריזו למגלשה עם לוח שחמט ושחקו בזמן שכולם בשיעור, אבל בסוף זה לא השתלם אף אחד לא הסכים לקבל אותם לכיתה א' בלי בגרות...

זה לא מדויק לגמרי, מה שאמרת

קודם כל, אני לא חושב שהדברים שתיארת הם "פסיכיים", סה"כ endgames די בסיסיים. את השיעורים שם אהבתי למרות שהמרצה די מעצבן ומאוד שחצן! המנוע של המשחק חזק, אבל ממש לא בקנה מידה של קספרוב וגם לא של כמה חבר'ה מתחתיו. לארי כריסטיאנסן ניצח אותו כמה פעמים ברצף והוא נחשב לילד לעומת קספרוב. חסרון מעיק אחד של המשחק הזה הוא שהתפקוד שלו משתנה בצורה מאוד בוטה בין מחשב למחשב (בהשוואה לקראפטי, לדוגמה). אני זוכר שלא הצלחתי לעבור את ה1300 בעוד חבר שלי, שבמציאות אני מנצח כמעט כל פעם (ואנחנו משחקים הרבה) הצליח להגיע ל2100. רק אחרי כמה שבוהות של תמיהה גיליתי שהצ'סמאסטר שלו פשוט פארש לעומת הצ'סמאסטר שלי. בגדול התכנה הזאת מכילה חבילה כוללת עם המון עזרי לימוד, ספרי פתיחות ומשחקונים נחמדים (וחלקם קשים, עד קשים מאוד, עד בלתי אפשריים, עד דימום קל מהאוזניים) אבל היא קצת בומבסטית בשביל משחק שח. אם אתה מחפש סתם תכנה שתתן לך פייט מאתגר - יש כמה מנועי חינם נהדרים (שלא לדבר על שחקנים מעולים) ברחבי האינטרנט (כמו GNUchess). לא שצ'סמאסטר לא טוב - הוא פשוט טיפה מנופח מדי.

למעלה