שחלות פוליציסטיות

Sשרון

New member
שחלות פוליציסטיות

שלום אני בת 28 והיום הייתי אצל הרופא והוא אמר שככל הנראה יש לי שחלות פוליציסטיות קראתי על זה קצת וראיתי שחלק מהתסימנים הם אקנה ועור שומני, השמנה, שעירות יתר או נשירת שיער ולחץ דם גבוה - אני לא סובלת מכל אלה שני התסמינים שכן יש לי הם - תוצאת בדיקת האולטרסאונד ומחזור לא סדיר. אני גם מאוד רזה, יש לי לחץ דם תקין, מה שכן יש לי כולסטרול גבוה. הרופא הפנה אותי לבדיקות דם, שטרם הספקתי לעשות. האם בכל זאת ישנה אפשרות ששני התסמינים האלו קיימים, וזה לא בעיה של שחלות פוליציסטיות?

את אכן עונה להגדרה

של תסמונת השחלות הפוליציסטיות היות שיש לך מחזור לא סדיר ומראה שחלות אופייני. אין צורך שכל התסמינים אותם תיארת ובצדק יתקיימו בו זמנית. רצוי בהחלט להסדיר את המחזור ע"י גלולות היות שרירית הרחם שלך נחשפת לרמות לא תקינות של אסטרוגן.

Sשרון

New member
קודם כל תודה ועוד שאלה

את אוסף הנקודות השחורות ראיתי רק בצד אחד באולטראסאונד, האם זה אומר שהתסמונות היא ברמה יותר קלה? והאם ידוע כיום כמה מהנשים עם שחלות פוליציסטיות מצליחות להרות? שוב תודה

מספיק תמונה

של שחלה פוליציסטית בצד אחד כדי שתעני על ההגדרה ואין זה מעיד על חומרת התסמונת. הרוב המוחלט של הנשים עם תסמונת זו מצליח להרות , בד"כ ע"י ירידה במשקל (שאצלך לא רלבנטי), או ע"י טיפול תרופתי פשוט ביותר להשראת ביוץ.

Sשרון

New member
ועוד שאלה אחרונה בהחלט

הרופא שלי נתן לי אוטרוגסטן על מנת שאני אקבל וסת ולאחר מכן עלי לקחת גלולות. בנוסף הוא שלח אותי לבדיקות דם (טוסטסטורון, סכרת, ספירת דם, גלוקוז ועוד כל מיני שאני לא בטוחה) השאלה שלי היא מתי אני צריכה לעשות את הבדיקות דם? לפני שאני לוקחת את האוטרוגסטן? אחרי שאני מקבלת? אחרי הגלולות? תודה רבה שרון

למעלה