שחלות מוגדלות

רוית55

New member
שחלות מוגדלות

היום סבלתי מכאבי בטן תחתונה כאבים כאילו הרחם שלי עומד להתפוצץ אני ביום ה-7 לאחר הביוץ הלכתי לרופא והוא אמר לי שיש לי שחלות מוגדלות עם נוצל מועט בשחלות אמר לי שכרגע אין מה לדאוג אבל אם הכאבים יחריפו לחזור אליו או לפנות למיון האם יש לי סיבה לדאגה??? אני יודעת שאם נוזל מגיע לאגן זה מסוכן.

נועם@בת

New member
לשתות, לשתוץ, לשתות ולשתות

את מפתחת גירוי יתר שחלתי. הגירוי גורם לספיחת נוזלים לשחלות. שתיה מרובה (3 ליטר ליום בלי להתבלבל) מקטינה את הכאב ואפילו את הנפיחות. כמו שאמר הרופא, אם הכאב יחמיר צריך לפנות למיון כי יש סיכון לסיבוב השחלה, או ללהצטברות נוזלים בבטן. אז לשתות ולהמנע ממאמץ פיזי מוגזם (אם את בכלל מסוגלת לזה
). אגב, כאבי גירוי שמגיעים שבוע אחרי הביוץ, הם לפעמים סימן מוקדם להשתרשות העובר
. בהצלחה נועם

עינת ב6

New member
הי רוויתי...../images/Emo142.gif

הי חמודה!!! בהחלט לא נעים!!!
כמו שאמרו לך תתחברי לבקבוק מים או נוזל אחר ותנסי לא להרפות...
שתייה מרובה מקלה במצב של גירוי יתר...
כרגע אין לך לדעתי מה לדאוג... אם כואב לך עדיין ומנסיוני אני מאמינה ,לצערי, שכן... תנסי גם קצת לנוח ולא להתכופף יותר מדיי ומומלץ לא לצאת לג'וגינג ליילי...
שיהיה בהצלחה מותק ותרגישי טוב!

לבנין

New member
לשתות והרבה

כרגע אים מה לדאוג. תנוחי לך ותשתי 3 ליטר מים ליום וזה מקל. את אחרי כוריגון? אם כן זה נקרא גירוי יתר מוקדם (מופיע בין 3 ל - 7 ימים לאחר מתן כורידון) והוא עובר בד"כ די מהר אלא אם יש הריון ואז זה נמשך עוד קצת אבל כל עוד שותים זה אמור להסתדר מעצמו. בהצלחה ותרגישי טוב

הי רווית, משהו משמח!! ../images/Emo45.gif

בדיוק אתמול קראתי בספר פוריות שגירוי יתר שמופיע ביום השביעי, שמיני אחרי ביוץ בד"כ מעיד על הריון שנקלט (כי ההורמונים שההריון מזרים לדם מעורר שוב את השחלות), אז אולי זה דווקה סימן טוב
. תשתי הרבה ומחזיקה לך אצבעות.

טלי אבג

New member
../images/Emo26.gif מצטרפת לשאלה - עם תוספת ../images/Emo35.gif

אני ביום ה- 4 לביוץ/הזרעה. מרגישה אותו דבר. שחלות מוגדלות, מפוצצות. עם כאב. מה דעתכם? מומלץ להמנע היום מכפיפות בטן? בכלל, מתי מתרחש ההשתרשות?- רק מעדכנת שאני עושה קבוע פעמיים בשבוע תרגילי עיצוב וכפיפות. כך- שזה לא עומס חד פעמי. (שזה היה ההנחיה של הרופא- לא לעשות משהו דרסטי- אלא רק מה שאני רגילה.) מה דעתכן???????????

עינת ב6

New member
../images/Emo142.gifהי טלי...

מתוקה... אם זה כואב אז הגוף מנסה לשדר לך שכבר עכשיו הוא מרגיש עומס שהוא מעבר לשגרה...
לכן אני ממליצה בחום לא לעשות את כפיפות הבטן... פשוט חבל לדעתי סתם להעמיס על הגוף עוד משהו... תני לגירוי לעבור ואז תמשיכי בכפיפותייך...
לחילופין את יכולה לנסות לעשות כפיפונת אחת ולראות איך המרגש...
מה שלא יהיה לשתות הרבה הרבה...
תרגישי טוב !

נועם@בת

New member
בהחלט להמנע

השחלות מוגדלות וכל האיזור רגיש. אין שום הגיון להוסיף לכאב עוד קצת כאב. חוצמזה כאשר השחלה מוגדלת יש חשש שהיא תסתובב סביב עצמה, וזה בטח לא שהו שאת רוצה לגרום לעצמך (אמרה נועם בפולנית
). בקיצור, תתחילי לעבוד ואם את מרגישה שזה כואב או רגיש, תפסיקי מיד. נועם

פינקי33

New member
שחלות מסתובבות-נועם, שאלה לי

אם כבר העלית את הנושא... שמעתי שמישהי שאני מכירה סובלת מסיבובי שחלות מדי כמה זמן וממש מאושפזת בבי"ח בגלל זה. ידוע לך למה זה קורה?

t u t11

New member
שחלות‮ מסתובבות

גם‮ ‬לי‮ ‬‮ ‬יש‮ ‬חברה‮ ‬שכמעט‮ ‬אחרי‮ ‬כל‮ ‬טיפול‮ ‬מוצאת‮ ‬את‮ ‬עצמה‮ ‬במיון‮ ‬נשים‮ ‬עם‮ ‬חשד‮ ‬להסתובבות‮ ‬השחלה‮.‬ ההסבר‮ ‬שניתן‮ ‬לה‮ ‬הוא‮ ‬שבגלל‮ ‬שנשאבו‮ ‬מהשחלה‮ ‬ביציות‮ ‬רבות‮,‬‮ ‬נוצרו‮ ‬במקום‮ ‬השאיבה‮ ‬בשחלה‮ ‬חללים‮ ‬שמתמלאים‮ ‬בנוזל‮,‬‮ ‬וכל‮ ‬הכובד‮ ‬הזה‮ ‬גורם‮ ‬לשחלה‮ ‬להסתובב‮ ‬ולאבד‮ ‬איזון‮.‬‮ ‬קשה‮ ‬לראות‮ ‬את‮ ‬התופעה‮,‬‮ ‬רק‮ ‬בלפ‮רוסקופיה‮,‬‮ ‬חדירה‮ ‬לבטן‮.‬

פינקי33

New member
TUT11, זה קורה רק בטיפולי פריון

או שאפשרי גם ללא טיפולים והורמונים בכלל? סתם סקרנית...

t u t11

New member
פינקי

לדעתי‮ ‬רק‮ ‬בטיפולי‮ ‬פריון‮ ‮.‬‮ ‬הבעיה‮ ‬נוצרת‮ כנראה‮ ‬בגלל‮ ‬ריבוי‮ ‬הביציות

שינובו

New member
זה יכול לקרות גם לא בטיפולים

לפעמים יש ציסטה בשחלה - "ציסטה של ביוץ" - זה זקיק שגדל וגדל ולא מתחשק לו לבקוע ולשחרר את הביצית. זה יכול להיות גדול למדי. במקרה כזה - חס וחלילה - יכול להיות תסביב שחלתי וזה מאוד מאוד כואב, ומסוכן - אפשר לאבד את השחלה.

טלי אבג

New member
תודה עינב ונועם,

מקבלת את ההמלצה שלכם. אני הולכת למכון כושר. אבל אם אני מתחילה להרגיש רע. אני מ י ד מפסיקה. תודה.

רבקה

New member
שחלות מוגדלות ../images/Emo91.gif

גם אני סובלת משחלות פוליציצתיות שגורמות רוב הזמן לשחלות מוגדלות בזמן ההפריה לאחר ההחזרה וגם התאשפזתי ושם אמרו לי לשתות כול הזמן לפחות 3 ליטר ביותר אז אל תשימי לב לכמה ליטר את שותה אלא שאת גומרת את הבקבוק הקטן את יודעת של המים אחת לשעה וזה אני אישית מבטיחה לך זה מאוד עוזר ואם את לא מסוגלת לשתות הרבה מים אז תמעלי את המים בתרכיז רק לא דיאט וזה מאוד טעים את יודעת מה תעבירי את ההאחריות למישהו שנימצא על ידך ושהוא ידאג שבקבוק שלך יהיה מלא וגם לדאוג ללכת לשירותים לא פחות מזה שאת שותה זאת אומרת שכמה שאת שותה את צריכה להוציא פתוח או יותר לא להיתעצל לקום לשירותים למרות הכאב מאחלת לך בהצלחה ופחות כאבים ריקי

רוית55

New member
תודה על עיצות

אני מרגישה יותר טוב אני שותה הרבה הכאב הולך ופוחת אני מקווה שבאמת זה אומר כפי שכתבתן שנקלט הריון שבוע הבא בעזרת השם אדע עידכונים בהמשך....

למעלה