שחלה פוליצסטית?!

liati007

New member
שחלה פוליצסטית?!

בעלי ואני מנסים להיכנס להיריון. רופא הנשים שלח אותי לבדיקות דם. בדיקת הטסטסטורון היתה 3, כשהמקסימום אצל נשים הוא 2.6. כששאלתי אותו - אמר, זה בסדר, אין מה לדאוג. אני כמובן המשכתי לדאוג ומשיחה עם 2 רופאים אחרים נאמר לי שאכן - יש מה לדאוג. (ד"א - המחזור שלי לא סדיר). התקשרתי לרופאה החדשה שלי וגם היא אמרה לי - אין מה לדאוג. מה עושים?!

עמית@

New member
"לא לדאוג" סתם סתם ../images/Emo13.gif

שחלות פוליציסטיות היא כנראה הבעייה הכי נפוצה כאן בפורום- ויש אותה בערך ל15 אחוז מהנשים- ובתוכן גם כאלה שנכנסות להריון ויולדות בלי לדעת שהן כאלה
התופעה מתבטאת בדרך כלל בריבוי זקיקים קטנים, וברמות גבוהות של הורמונים (טוסטסטרון וLH) אבל יכול להיות גם שההורמונים יהיו תקינים- וכד´ אין קץ לנפלאות הפוליציזם. אבל- אם זוהי הבעייה היחידה הרי שהיא פתירה ודי בקלות, ניתן לגרום לביוץ (ודרך זה לסידור המחזור- שמבולגן בגלל ביוץ לא סדיר) ואז בדרך כלל ניתן גם להשיג הריון- רצוי מאוד להיות מטופלת אצל מומחה פוריות ולא אצל "סתם" גניקולוג- כנראה שהמומחה ימליץ על תחילת טיפול באיקקלומין- שינסה לאלץ את הגוף שלך לבייץ. שיהיה טוב עמית הפוליציסטית

liati007

New member
הי עמית,

אני עדיין לא יודעת אם זו אכן הבעיה שלי. פשוט לפי הטסטסטורון והמחזור הלא סדיר "אבחנו" אותי. שני הרופאים שלי (רופאי נשים "סתם" - הרופא הישן והרופאה החדשה) אמרו שאין מה לדאוג. עכשיו כשאני חושבת על זה - הרופא הישן שלי הוא כן מומחה לפוריות, אבל פוריות הגבר. בכל מקרה - זה ממש תחילת הניסיונות שלנו, ובגלל שאני עוברת עכשיו קופ"ח, יקח לי חודש לעבור רופא. ד"א - לפני כמה שנים עשו לי אולטראסאונד - והרופאה אמרה שהכל בסדר. אז נמשיך בחודש ניסיונות (יום כן, יום לא - כמו שהמליצו לי) ואם לא יתפס, נלך למומחה פוריות. תודה!!

אצלי, ברגע שאומרים לי אל תדאגי

ישר מתחילות הדאגות
כן, שחלות פוליציסטיות היא תופעה רווחת בקרב נשים, ויש גם כאלה שבכלל לא מודעות לבעיה הנחבאת בתוכן ומצליחות להרות. מבין אלה שלא מצליחות להרות, זו נחשבת בעיה יחסית פשוטה לטיפול. מאחר שאת בתקופת מעבר בין קופות חולים, תמשיכי לנסות להרות בצורה טבעית, ואם לא יצליח, תפני לרופא נשים שהוא מומחה לפוריות. תוכלי לקבל כאן המלצות אם תרצי לספר לנו באיזה אזור את גרה ולאיזה קופ"ח את עוברת. שיהיה המון בהצלחה מרב

liati007

New member
הי מרב,

גם אצלי התחילו הדאגות ועכשיו אני מבינה למה... תודה!!

למעלה