שחיקת סחוס

YARONC84

New member
שחיקת סחוס

שלום ד"ר במהלך החצי שנה האחרונה אני סובל מכאבים בברך, הלכתי לבדיקה אצל אורטופד והוא איבחן לאחר התבוננות בצילומי רנטגן כי יש לי שחיקת סחוס. האם מותר לי למשל לשחק כדורגל או שזה יחמיר את הכאבים ואת השחיקה, והאם שחיקת סחוס היא פציעה שמתרחשת לאורך שנים או ברגע אחד של תנועה לא נכונה. בתודה מראש ירון

ZIV E

New member
מצטרף לשאלה ../images/Emo13.gif

שחיקת סחוס

צילום רנטגן הוא אמצעי מצויין להעריך את מצב הסחוס בברך, לדעתי פעילות אירובית (כגון כדורגל) טובה ובריאה לסחוסי הברך, אלא אם נפצעים כמובן. שחיקת סחוס יכולה להתרשח לאורך שנים או עקב פציעה.

matan5165

New member
מוזר

באמת מוזר לי מאוד. אני כבר שנה וחצי במצב לא טוב בכלל אם אבחנה של שחיקת סחוס וכל מה שאמרו לי עד עכשיו (עשרות רופאים ופרופסורים גדולים מאוד) שונה לגמרי ממה שאתה כתבת פה. בלי לזלזל כמובן. שלא תבין את זה לא נכון.

rafagav

New member
עליך לפעול כדי לחזק את השרירים

המניעים את כל האיזור = את שרירי הירכיים... כך יקטן הלחץ מהברכיים, כשהשרירים יפעלו להגנה עליהן!! איך לחזק? אופניים הם רעיון מצויין, שהרי אתה מניע את הרגליים ע"י שרירי הירכיים (יחד עם שרירי הישבן, לכן צריך לפעול באופן מתון...). הכל צריך להתבצע במתינות, בתשומת-לב, לבל יכאבו ברכייך.. (צריך להתאים גובה ומרחק מהכידון...)

למעלה