שחיקת סחוס

20רומן

New member
שחיקת סחוס

איזה בחור אחד מפורום מתגייסים טוען שריצה כל יום הביאה אותו לשחיקת סחוס... רציתי לדעת איך נמנעים מזה ומה הסימנים לשחיקת סחוס? תודה, רומן

okok4

New member
ובאותו עניין

אני רץ בחדר כושר שלוש פעמים בשבוע (מתגייס עוד חודשיים, אז צריך...) תוך הקפדה על שיפוע מינימלי של 5%, נאמר לי שזה מה שמונע פגיעה בסחוס או בברכיים. האם יש בכך אמת?

20רומן

New member
יש עונים לשאלות?

אני שואל כי אני רואה שרמי דילג, אולי חשב שכבר ענו לי... רומן

סחוס

קיימים 2 פציעות אפשריות: פציעת העמסת יתר: יכול להיווצר שבר בסחוס לדוגמא במניסקוסים או בדיסק הבין חולייתי בעמוד השדרה, לאחר איחוי של שבר בסחוס הסחוס לא חוזר להיות חלק אלא כמו צלקת. פציעת שימוש יתר: שחיקת סחוס בעיקר במפרקים נושאי משקל כגון קרסול, ברך, ירך, עמוד שדרה אזור מותני. לשאלתך ריצה כל יום בעומסים ועצימות גבוהים או טכניקת ריצה לא נכונה יכולה לגרום לשחיקת הסחוס בברך. מפרק הברך מאוד "בעייתי" 2 "כדורים" כנגד משטח ישר. מניסקוס (סהרונים) – סחוס סיבי עבה וחזק מאוד (כמו הסחוס בעמוד השדרה) הנועד לשפר את ההתאמה המפרקית, לבלום זעזועים, להגן על העצם ולשפר את הזנת המזון לסחוס ההלייני. קיימים שני סוגי מניסקוסים: 1. מניסקוס מידאלי – Medial Meniscus 2. מניסקוס לטראלי – Lateral Meniscus המניסקוס המידאלי גדול יותר ופתוח יותר וכן הוא גם נוטה להיקרע יותר. קיימת בעיית אספקת מזון למניסקוסים ולכן קרע בחלק הפנימי התחתון של המינסקוס אין לו יכולת התאוששות (התחדשות) להבדיל מהחלק העליון החיצוני שלו יש יכולת התאוששות (התחדשות) אם כי ארוכה. תופעה של כאב בברך יכולה להצביע על בעיה בסחוס אך דבר זה צריך להבדק ע"י אורטופד.

למעלה