שחיקת סחוס בברך

דפוש1

New member
שחיקת סחוס בברך

לאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים בברך. הגעתי למצב שלא הצלחתי לעלות במדרגות. עשו לי צילום , ובצילום לא היו ממצאים. הרופא נתן לי אתופן - שעזר לי וזהו.... לפני כשבוע חזרו הכאבים... והרופא אמר שכנראה מדובר בשחיקת סחוס.והמליץ להמשיך קצת עם האתופן ובמקביל לעשות פיזיותרפיה. יש לי כמה שאלות : האם בטוח שמדובר בשחיקת סחוס? והאם לא ניתן לראות בצילום שחיקת סחוס? האם פיזיותרפיה תעזור ? האם התרופה ממולצת? המון תודה על התייחסותך דפנה

MidNight Flame

New member
תשובה מאוד חלקית

האתופן הוא משכך כאבים ולא תרופה טיפולית ולכן אין פה עניין של מומלץ / לא מומלץ.

כאבי ברכיים

שלום, חסרים הרבה פרטים כדי שניתן יהיה לענות ובכל מקרה, ללא בדיקה גופנית לא ניתן לתת אבחנה. ישנה אבחנה מבדלת רחבה מאד לכאבים בברכיים, בכל מקרה הטיפול באתופן יעיל מאד. אתופן הוא בהחלט לא רק משכך כאבים. מדובר בתרופה נוגדת דלקת וזאת מטרת הטיפול מעבר לשיכוך כאב. סימנים לשחיקת סחוס ניתן לראות בצילומים, תלוי מהי מידת השחיקה. פיזיותרפיה היא חלק מהטיפול ובהחלט מקובלת. בכל מקרה, אם הכאב חזר כדאי לפנות לבדיקה חוזרת אצל האורטופד. בברכה,

דפוש1

New member
תודה רבה לך על התייחסותך...שכחתי רק

לציין את גילי -44. בכל מקרה אני אקבע תור נוסף לאורתופד. הרבה תודה דפנה

דפוש1

New member
ועוד שאלה קטנה אם אפשר...

בקשר לאתופן. את האתופן לוקחים רק כשיש כאבים ? אתמול לדוגמא סבלתי מכאבים בברך לקחתי אתופן ומיד הרגשתי שינוי לטובה. האם להפסיק? או שכדאי בכל זאת להמשיך... עוד פעם תודה... דפנה

דפוש1

New member
ועוד שאלה קטנה אם אפשר...

בקשר לאתופן. את האתופן לוקחים רק כשיש כאבים ? אתמול לדוגמא סבלתי מכאבים בברך לקחתי אתופן ומיד הרגשתי שינוי לטובה. האם להפסיק? או שכדאי בכל זאת להמשיך... עוד פעם תודה... דפנה

טיפול תרופתי

לתרופה יש אפקט מתמשך, ז"א יש ליטול אותה למשך תקופה, כפי שרשם הרופא. לא מדובר במשכך כאבים. בברכה,

למעלה