שחיקת נעלי ריצה

jen711

New member
שחיקת נעלי ריצה

בימים האחרונים התחלתי להרגיש שהנעלי ריצה שלי לא נוחות לי.
הרגשה לא נוחה באמצע כף רגל ימין כשאני נועלת את הנעל.
הנעל בת פחות משנה וחצי.
יכול להיות שהיא כבר נהרסה?
היא נראת מצויין חיצונית.
הבנתי שכשנעלי ריצה נשחקות אפשר עדיין להישתמש בהם כנעלי ספורט לשימושים שהם לא ריצה אבל נראה שבכלל לא נוח לי בנעל יותר.
מוזר?
דיי מבאס אותי.
הנעל של saucony ועלתה לי כ-700 ש"ח.
ואם כבר מחליפים, יש רשת(מגה ספורט, ורטהיימר...) שעדיפה/זולה יותר לקניית נעליים?
מגה ספורט מעצבנים אותי עם הכרטיס מועדון-אשראי שלהם.

Yogev74

New member
החלפת נעליים תלויה בסוג האימון ובקילומטרז'

גם אם הנעל נראית חיצונית במצב טוב, אין זה אומר שהיא אינה סובלת משחיקה שעלולה לגרום לך חלילה לפציעה בהמשך.
אפשר למצוא באינטרנט המלצות שונות מתי להחליף נעליים (בד"כ תלוי קילמוטרז'). אצלי באופן אישי רואים את השחיקה בנעליים באזור העקב אחרי מס' חודשים של אימונים (בד"כ כ - 60 ק"מ בשבוע) ואז אין מנוס מהחלפת נעליים.
בהערכה זהירה, במידה ואת מתאמנת באופן קבוע וחלפה כבר שנה וחצי מאז החלפת את הנעליים, לדעתי רצוי לשקול החלפה של הנעליים על מנת להימנע מפציעות.
גם אני נועל סאקוני, ונעליים זה סיפור יקר, אבל ראשית, החלפה של נעליים היא עניין הכרחי (למי שרוצה לשמור על עצמו כמובן) ושנית, ניתן להוזיל את העלויות ע"י רכישה מאתרים בחו"ל. גם אם קונים בארץ, לא חייבים לקנות את הדגם שיצא ממש עכשיו שתמיד יהיה מתומחר גבוה.

jen711

New member
תודה

מעצבן שהנעליים נהרסות כל כך מהר, ואצלך אפילו מהר יותר ממני.
אני רצה כ-15 ק"מ בשבוע.
בכל מקרה, בשבת קניתי נעליים חדשות ובמקרה היה מבצע ממש טוב על הנעליים שהחלטתי לקנות(גיליתי אחרי שבחרתי) אז יצא מצויין.
נראה לי פעם הבאה אני אחפש את הדגם באתרים בחו"ל, פשוט כבר התחלתי להרגיש לא נוח בנעליים ולא רציתי לחכות הרבה זמן לחבילה

למעלה